Industry

Η διακοπή μοιρασιάς λογαριασμών στο Netflix θα γίνει με έναν τρόπο που «θα είναι λογικός για τους χρήστες»

στα 10

Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο CEO της διαδικτυακής πλατφόρμας Ριντ Χέιστινγκς.

Η διακοπή μοιρασιάς λογαριασμών στο Netflix θα γίνει με έναν τρόπο που «θα είναι λογικός για τους χρήστες»

Τον προηγούμενο μήνα το Netflix είχε ανακοινώσει πως αναζητά τρόπους για να επιβεβαιώσει πόσο μεγάλο ή μικρό πρόβλημα είναι για την κερδοφορία του το μοίρασμα των λογαριασμών ανάμεσα σε περισσότερους χρήστες, στέλνοντας δοκιμαστικά μήνυμα σε αρκετούς χρήστες του, αναζητώντας έτσι το εύρος των χρηστών που δεν έχουν δικό τους λογαριασμό, αλλά μοιράζονται το λογαριασμού τρίτου χρήστη που δεν είναι κάποιος που ζει μαζί τους στο ίδιο σπίτι.

Διαβάστε ακόμα: Η πανδημία τελειώνει. Το Netflix συνεχίζει;

netflix 607

Ο Ριντ Χέιστινγκς, ένα από τους CEO της διαδικτυακής πλατφόρμας, μιλώντας στο Variety για το συγκεκριμένο θέμα και είπε πως η εταιρεία τεστάρει διάφορους τρόπους για να απαγορεύσει την μοιρασιά λογαριασμών μεταξύ των συνδρομητών. Αλλά θέλει να το κάνουν με έναν τρόπο που θα είναι «ευχάριστος» προς τους χρήστες. «Τεστάρουμε πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλουμε να το προωθήσουμε κάτι που θα τρελάνει και θα εκνευρίσει συνδρομητές που χαίρονται την υπηρεσία μας. Θα είναι κάτι που θα μοιάζει λογικό στους καταναλωτές», δήλωσε ο Χέιστινγκς.

Ο COO του Netflix Γκρεγκ Πίτερς δήλωσε πως «θα δούμε πως όλο αυτό θα εξελιχθεί και θέλουμε να αφήσουμε τους συνδρομητές μας να πουν ποιο είναι το πιο ιδανικό μοντέλο.»

Το Netflix επιβεβαίωσε ότι ακολουθεί τη νέα αυτή πολιτική στο The Hollywood Reporter και στοχεύει να σταματήσουν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν παράνομα την υπηρεσία. Ωστόσο, θεωρητικά οι χρήστες θα μπορούν να συνεχίσουν τη δωρεάν παρακολούθηση εάν ο κάτοχος του προφίλ το επιτρέπει και του στείλει τους κωδικούς. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής η εμφάνιση του συγκεκριμένου μηνύματος γίνεται δοκιμαστικά.

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς