Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Netflix παραδέχτηκε πως «έκανε λάθη» στη διαμάχη του με το Φεστιβάλ των Καννών

στα 10

Για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο, έχουμε τα πρώτα σημάδια ανακωχής μεταξύ του Netflix και του Φεστιβάλ Καννών.

Το Netflix παραδέχτηκε πως «έκανε λάθη» στη διαμάχη του με το Φεστιβάλ των Καννών

Εδώ και έναν περίπου χρόνο έχει ξεσπάσει μια τεράστια διαμάχη μεταξύ του Netflix και του Φεστιβάλ των Καννών, από όταν πέρσι προβλήθηκαν στο φεστιβάλ ταινίες παραγωγής του, τόσο στο διαγωνιστικό όσο και στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών. Μάλιστα φέτος το Netflix απείλησε πως θα αποσύρει 5 ταινίες του από το πρόγραμμά των Καννών, κάνοντας την ένταση μεταξύ των δυο να κόβεται με το μαχαίρι. Μέσα σε αυτή την διαμάχη μπλέχτηκαν και πολλοί καλλιτέχνες οι οποίοι άλλοι υποστήριζαν το Netflix και άλλοι έπαιρναν το μέρος του φεστιβάλ και όσων υποστήριζαν πως οι ταινίες της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι απλά τηλεοπτικές παραγωγές και επ’ ουδενί κινηματογραφικές.

Μετά από τόσο καιρό, και ακόμη περισσότερες δηλώσεις και από τις δυο πλευρές, ίσως έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα πρώτα σημάδια ανακωχής.

Διαβάστε ακόμα: Οταν το σήμα του Netflix έπαιξε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ των Καννών. Και λίγο μετά, για δεύτερη!

netflix cannes 607

Την προηγούμενη βδομάδα ο πρόεδρος του Netflix Ριντ Χέιστινγκς παραδέχτηκε πως το Netflix «έκανε λάθη» όσο αφορά την διαμάχη τους με το Φεστιβάλ των Καννών, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την χαλάρωση της ήδη τεταμένης ατμόσφαιρας μεταξύ των δυο. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως «έχουμε την φήμη του ταραχοποιού, και μερικές φορές κάνουμε λάθη. Μπλεχτήκαμε σε μια μεγαλύτερη διαμάχη με τις Κάννες από ότι πραγματικά είχαμε σκοπό. Αγαπάμε τις Κάννες. Εχουμε βρεθεί εκεί αρκετές φορές εκεί και φέτος έχουμε στείλει αγοραστές. Είναι αρκετά ειλικρινείς στο να ψάχνουν να βρουν ένα μοντέλο που να λειτουργεί και για τους δυο μας.»

Σε μια προηγούμενη δήλωσή του, ο επικεφαλής του Φεστιβάλ των Καννών Τιερί Φρεμό, είπε πως «η ιστορία του σινεμά και η ιστορία του ίντερνετ είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα», έκανε πολλούς να πιστεύουν πως η σχέση τους έχει φτάσει σε τέλμα. Αλλά η πρόσφατη δήλωση του Χέιστινγκς δείχνει ίσως πως ένας επικείμενος συμβιβασμός μεταξύ τους ίσως να μην αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Διαβάστε ακόμα: