Φεστιβάλ / Βραβεία

Οταν το σήμα του Netflix έπαιξε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ των Καννών. Και λίγο μετά, για δεύτερη!

στα 10

Αποδοκιμασίες αλλά και χειροκροτήματα συνόδευσαν το ξεκίνημα της προβολής του «Okja» σήμερα το πρωί.

Οταν το σήμα του Netflix έπαιξε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ των Καννών. Και λίγο μετά, για δεύτερη!

Το γεγονός φυσικά δεν προξένησε καμμιά έκπληξη, αφού η παρουσία του Netflix στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ (αλλά και στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών) ήταν από την αρχή ένα από τα πιο έντονα θέματα συζήτησης φέτος.

Δείτε ακόμη: Φεστιβάλ Καννών και Netflix: Μια άβολη σχέση

Και κάπως έτσι η προβολή της ταινίας του Μπονγκ Τζουν-χο αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού για πρώτη φορά το σήμα του Netflix θα προβαλλόταν στην οθόνη του Palais des Festivals. Κι όντως όταν εμφανίστηκε συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες αλλά και από χειροκροτήματα. Και η ταινία ξεκίνησε να παίζει. Στο λάθος aspect ratio. Για οχτώ ολόκληρα λεπτά. Με ολόκληρη την αίθουσα να χειροκροτά ή να αποδοκιμάζει προκειμένου οι τεχνικοί να καταλάβουν ότι κάτι πάει στραβά.

Διαβάστε ακόμη: «Okja»: o Μπονγκ Τζουν-χο μαγεύει περπατώντας με αυτοπεποίθηση στα χνάρια του Μιγιαζάκι και του Σπίλμπεργκ

Οταν το αντιλήφθηκαν (είπαμε ότι είχαν περάσει 8 λεπτά) η προβολή σταμάτησε, για να ξεκινήσει λίγο αργότερα σωστά και το σήμα του Netflix προβλήθηκε για δεύτερη φορά στην οθόνη. Κι όσοι αποδοκίμασαν την προηγούμενη φορά αποδοκίμασαν ξανά, αλλά μάλλον περισσότεροι χειροκρότησαν κι επιδοκίμασαν την δεύτερη.

Δείτε ακόμη: Το πρώτο τρέιλερ του «Okja» αποκαλύπτει μια οργιαστική περιπέτεια φαντασίας

Το φεστιβάλ λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε ότι το λάθος ήταν απλά τεχνικό και καμιά σχέση με την υποψία σαμποτάζ στην ταινία του Netflix δεν υπήρξε. Αυτό βεβαίως δεν σταμάτησε εφημερίδες στην Ελλάδα να γράψουν επικεφαλίδες όπως «Διεκόπη η προβολή της ταινίας «Okja» λόγω αποδοκιμασιών» κάτι που προφανώς δεν περιγράφει υπό καμιά συνθήκη το τι συνέβη σήμερα το πρωί.

Δείτε πιο κάτω την στιγμή που το σήμα του Netflix προβλήθηκε στο φεστιβάλ -τη δεύτερη φορά.


To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: Okja