Φεστιβάλ / Βραβεία

MTV Video Music Awards 2017: Ολα είναι Κέντρικ Λαμάρ, όλα είναι πολιτική

στα 10

Με έξι βραβεία, ο Κέντρικ Λαμάρ σάρωσε στα φετινά MTV Music Video Awards που διέθεταν από φλεγόμενο άνθρωπο στη σκηνή, ευθεία επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ και μια Τέιλορ Σουίφτ κατευθείαν από τους ζωντανούς νεκρούς.

MTV Video Music Awards 2017: Ολα είναι Κέντρικ Λαμάρ, όλα είναι πολιτική

Αν μπορούσε κάποιος να απομονώσει τις σημαντικότερες στιγμές των φετινών MTV Music Video Awards με αναπάντεχη οικοδέσποινα την Κέιτι Πέρι, θα ανέφερε σίγουρα την επίσημη μετονομασία του βραβείου των MTV Music Video Awards από Moonman σε Moon Person.

«Γιατί πρέπει να είναι άντρας», δήλωσε ο Πρόεδρος του MTV Κρις ΜακΚάρθι σε συνέντευξη του στη New York Times. «Θα μπορούσε να είναι άντρας, θα μπορούσε να είναι γυναίκα, θα μπορούσε να είναι τρανσέξουαλ, θα μπορούσε να είναι αντικομφορμιστής».

Δείτε εδώ την είσοδο της Κέιτι Πέρι στη σκηνή των MTV Music Video Awards:


Θα ανέφερε επίσης και τον φλεγόμενο άνθρωπο κατά τη διάρκεια της περφόρμανς του Κέντρικ Λαμάρ που τελικά σάρωσε και τα βραβεία, κερδίζοντας έξι από αυτά (ανάμεσά τους το Video of the Year και το Hip-Hop Artist of the Year για το «HUMBLE».

Δείτε εδώ την εμφάνιση του Κέντρικ Λαμάρ αλλά και τον ευχαριστήριο λόγο του για το Video of the Year:



Και σίγουρα δεν θα μπορούσε κανείς να παραλείψει την εμφάνιση της κόρης του Μάικλ Τζάκσον, Πάρις, η οποία στράφηκε εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και των ακροδεξιών σχολιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ.

«Ας φύγουμε σήμερα από εδώ έχοντας στο μυαλό μας ότι πρέπει να δείξουμε σε αυτούς τους Ναζί, αυτούς τους λευκούς ακροδεξιούς μαλάκες στο Σάρλοτσβιλ και σε όλη τη χώρα που ως έθνος με την "ελευθερία" ως σύνθημά μας έχουμε μηδενική ανοχή για τη βία, το μίσος και τις διακρίσεις τους. Πρέπει να αντισταθούμε.»


Την ίδια σκηνή διάλεξε και η μητέρα της Χέδερ Χέγιερ, του κοριτσιού που σκοτώθηκε στις διαδηλώσεις στο Σάρλοτσβιλ για να παρουσιάσει το βραβείο «κατά του συστήματος» που κέρδισαν - σε μια συγκινητική στιγμή - όλοι οι υποψήφιοι.


Στο κόκκινο χαλί που προηγήθηκε του σόου, μια ομάδα από έξι τρανσέξουαλ πεζοναύτες απευθύνθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους στον Ντόναλντ Τραμπ και τον αποκλεισμό των διαφυλικών από τον αμερικανικό στρατό:

«Δεν εκπροσωπούμε μόνο τις δικές μας ιστορίες, αλλά όλες τις ιστορίες που δεν μπορούν να ειπωθούν, τις φωνές που δεν μπορούν να ακουστούν.»


Ξεχωριστή ήταν και η εμφάνιση της Pink που κέρδισε το τιμητικό βραβείο με το όνομα του Μάικλ Τζάκσον. Η ιστορία που είχε να διηγηθεί ήταν εμπνευστική για τη δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του κόντρα στο ρατσισμό και το μίσος.

Δείτε εδώ τον ευχαριστήριο λόγο της Pink:


Η πολιτικοποιημένη βραδιά βέβαια δεν έπιανε μια μπροστά στο σάλο με το νέο βίντεο της Τέιλορ Σουίφτ για το νέο της single «Look What You Made me Do» που την βγάζει από τους νεκρούς σε μια σάτιρα που αποκαλύπτει και το σκοτεινό της πρόσωπο, αλλά και την πρωτοκαθεδρία της στον κόσμο της σύγχρονης ποπ.

Δείτε εδώ το βίντεο του «Look What You Made me Do» και μαζί το lyric video εμπνευσμένο από τους θρυλικούς τίτλους αρχής ταινιών που σχεδίασε ο Σολ Μπας:



Διαβάστε και δείτε ακόμη