Buzz

«Métamorphoses»: O Κριστόφ Ονορέ, ο Οβίδιος και οι μεταμορφώσεις του έρωτα

στα 10

Με τη νέα του ταινία, ο Κριστόφ Ονορέ εμπνέεται από τις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου και αφηγείται μια ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.

«Métamorphoses»: O Κριστόφ Ονορέ, ο Οβίδιος και οι μεταμορφώσεις του έρωτα

Ο Κριστόφ Ονορέ αφήνει για λίγο τα «πειραγμένα» του μιούζικαλ («Τραγούδια της Αγάπης», «Αγαπημένοι») και επιστρέφει στη λογοτεχνία, συνεχίζοντας σχεδόν από εκεί που σταμάτησε με το «Ma Mère» του Ζορζ Μπατάιγ και το «La Belle Personne» της Μαντάμ ντε Λα Φαγιέτ για να υλοποιήσει το ίσως πιο φιλόδοξο σχέδιο της καριέρας του: μια διασκευή των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, του μακροσκελούς ποιήματος (15 τόμοι, 12.000 στίχοι), στη μορφή μιας μεθυστικής εφηβικής ταινίας πάνω στον έρωτα, το σεξ, την επιθυμία και το θάνατο...

Το «Métamorphoses» που θα βγει στις γαλλικές αίθουσες στις 15 Οκτωβρίου - και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί γιατί δεν έκανε πρεμιέρα στις Κάννες - αφηγείται την ιστορία μιας έφηβης που απαγάγεται από έναν άντρα μπροστά από το σχολείο της. Η ιστορία τους διακόπτεται από αφηγήσεις παράξενων περιστατικών για ανθρώπους που μεταμορφώθηκαν σε ζώα μετά τη γνωριμία τους μαζί του, ενώ το κορίτσι αρχίζει σταδιακά να βυθίζεται σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει πλέον διαχωρισμός ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς.

Οσο παράξενο ακούγεται, άλλο τόσο παράξενο είναι. Και όσο γοητευτικό ακούγεται, άλλο τόσο γοητευτικό είναι. Τουλάχιστον όσο μας επιτρέπει να καταλάβουμε το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε και το οποίο με ποπ αντίληψη ξαναγράφει το μύθο από την αρχή.

Δείτε το εδώ (για την ώρα μόνο στα γαλλικά):