Buzz

Η τοξική σχέση του Τομ Χάρντι και της Σαρλίζ Θερόν στα γυρίσματα του «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής»

στα 10

Τη σχέση των δύο σταρ περιγράφει στο βιβλίο του ο Κάιλ Μπιουκάναν. Ενας πραγματικός «δρόμος της οργής» εντός και εκτός γυρισμάτων.

Η τοξική σχέση του Τομ Χάρντι και της Σαρλίζ Θερόν στα γυρίσματα του «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής»

Η ταινία του Τζορτζ Μίλερ «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» μπορεί να ήταν μια από τις καλύτερες action movies που είδαμε ποτέ, αλλά αυτό δεν πάει να πει πως τα γυρίσματά της ήταν και τα καλύτερα τόσο για το καστ όσο και για το συνεργείο. Οπως είναι ήδη γνωστό υπήρχαν αρκετά προβλήματα κατά την διάρκεια της παραγωγής, αρκετά από αυτά προκαλώντας πονοκέφαλο στον Μίλερ και στους συνεργάτες του, αλλά κανένα από αυτά δεν φαίνεται να πλησίαζε την εκρηκτική σχέση που είχαν οι Τομ Χάρντι και Σαρλίζ Θερόν η οποία τους έκανε να μισούν ο ένας τον άλλον μέχρι το τέλος των γυρισμάτων.

Σύμφωνα με το βιβλίο «Blood, Sweat & Chrome: The Wild & True Story of Mad Max: Fury Road» του Κάιλ Μπιουκάναν, το οποίο έχει διάφορες μαρτυρίες από τα μέλη του συνεργείου κατά την διάρκεια της παραγωγής, η ένταση της σχέσης του Χάρντι με τη Θερόν είχε φτάσει στο απροχώρητο σε σημείο μάλιστα που η Θερόν ζήτησε να έχει προσωπική προστασία.

Διαβάστε ακόμα: To «Furiosa» του Τζορτζ Μίλερ μεταφέρεται για το Μάιο του 2024

mad max fury road main

Ο κάμεραμαν Μαρκ Γκόλνιχτ δίνει μια ματιά στον όλεθρο που προκάλεσε ο αντιεπαγγελματισμός του Χάρντι προς το συνεργείο και η θερμή αλλά κατανοητή αντίδραση της Θερόν σε αυτό. Μια από τις ιστορίες του μιλά για το πώς ο Χάρντι έφτανε πάντα αργά στο πλατό, φαινομενικά σκόπιμα για να οδηγήσει τη Θερόν, που ήταν πάντα σχολαστικά προετοιμασμένη και στην ώρα της, στα άκρα. «Είναι έντεκα η ώρα. Τώρα είναι στο War Rig και κάθεται εκεί με το μακιγιάζ της και μια πλήρη στολή για τρεις ώρες. Πηδά έξω από το War Rig και αρχίζει να τον βρίζει λέγοντας: "Πρότιμο στο γαμημένο μ**νι εκατό χιλιάδες δολάρια για κάθε λεπτό που κρατάει αυτό το συνεργείο. Πόσο ασεβείς είσαι!" Είχε δίκιο. Πλήρης χαμός. Το φωνάζει. Είναι τόσο δυνατά, φυσάει τόσο πολύ — μπορεί να είχε ακούσει μερικά από αυτά, αλλά πήγε και της είπε: “Τι μου είπες μόλις τώρα;” Ηταν αρκετά επιθετικός. Ενιωθε πραγματικά ότι απειλείται και αυτό ήταν το σημείο καμπής»

Ο βοηθός κάμεραμαν Ρίκι Σάμπουργκ θυμάται πως «είτε αυτό ήταν κάποιο είδος παιχνιδιού εξουσίας ή όχι, δεν ξέρω, αλλά φαινόταν εσκεμμένα προκλητικό. Αν με ρωτάτε, κατά κάποιον τρόπο ήξερε ότι αυτό που έκανε τσάντιζε πραγματικά την Σαρλίζ επειδή είναι επαγγελματίας και εμφανίζονταν πολύ νωρίς στο σετ».

Διαβάστε ακόμα: Ο Τομ Χάρντι βρίσκει την «αλλαγή φρουράς» από τον Mad Max στη Furiosa «πολύ, πολύ cool»

mad max fury road 607

Η Θερόν αναφέρει πως «έφτασε σε ένα σημείο όπου ήταν κάπως εκτός ελέγχου. Και υπήρχε μια αίσθηση ότι ίσως το να στείλουν μια γυναίκα παραγωγό [στο σετ] θα μπορούσε ίσως να εξισορροπήσει μερικά από αυτά τα προβλήματα επειδή δεν ένιωθα ασφαλής». Η ίδια ανέφερε μάλιστα πως ο τσακωμός μεταξύ τους και στην ταινία ήταν πολύ άβολος για το καστ, συμπεριλαμβανομένου και του Νίκολας Χουλτ. «Ηταν σαν δύο γονείς μπροστά στο αυτοκίνητο. Είτε τσακωνόμασταν, είτε ρίχναμε παγωμένα βλέμματα ο ένας τον άλλον. Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο — και έπρεπε να το αντιμετωπίσουν όλοι πίσω από τα γυρίσματα. Ηταν φρικτό! Δεν έπρεπε να το είχαμε κάνει αυτό. Επρεπε να είμαστε καλύτεροι. Μπορούσα να το αντέξω.»

Ωστόσο, με την απόσταση και τον χρόνο, και οι δύο ηθοποιοί είναι πλέον πιο διπλωματικοί και λιγότερο νευριασμένοι με αυτό που συχνά περιγράφεται ως έναρξη πολέμου μεταξύ των δυο τους. «Κοιτάζοντας πίσω, δεδομένου του τι συνέβη μεταξύ εμένα και του Τομ, θα ήταν έξυπνο για εμάς να φέρουμε μια γυναίκα παραγωγό. Καταλαβαίνετε τις ανάγκες ενός σκηνοθέτη που θέλει να προστατεύσει το σετ του, αλλά όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, πρέπει να μπορείς να το σκεφτείς με την μεγαλύτερη έννοια. Εκεί θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα, αν ο Τζορτζ πίστευε ότι κανείς δεν θα ερχόταν και θα γαμούσε με το όραμά του, αλλά απλώς θα ερχόταν και θα βοηθούσε στη διαμεσολάβηση καταστάσεων. Νομίζω ότι δεν ήθελε καμία παρέμβαση, και υπήρξαν αρκετές εβδομάδες σε εκείνη την ταινία όπου δεν ήξερα τι θα γινόταν στο μέλλον, και αυτό δεν είναι απαραίτητα ωραίο να νιώθεις όταν είσαι στη δουλειά σου. Ηταν λίγο σαν να περπατούσα πάνω σε λεπτό πάγο», εξομολογείτε η Θερόν.

Διαβάστε ακόμα: «Μου είναι δύσκολο να το καταπιώ»: η Σαρλίζ Θερόν αντιδρά στα νέα της νεότερης «Furiosa»

mad max main

Αλλά και ο Χάρντι φαίνεται πως απολογείται για την όποια συμπεριφορά του στο σετ. «Εκ των υστέρων, ήμουν απαράδεκτος για πολλούς λόγους. Η πίεση και στους δύο μας ήταν συντριπτική κατά καιρούς. Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένας καλύτερος, ίσως πιο έμπειρος συνεργάτης μέσα μου. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να παραποιηθεί. Θα ήθελα να σκέφτομαι ότι τώρα που είμαι μεγαλύτερος και πιο άσχημος, θα μπορούσα να ανταποκριθώ σε αυτήν την περίσταση».