Buzz

Ο Ντέιβιντ Μπόουι παίζει διαπασών στο trailer του «Licorice Pizza», της νέας ταινίας του Πολ Τόμας Αντερσον

στα 10

Με πρωταγωνιστή τον Κούπερ Χόφμαν, τον γιο του Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, αυτή μοιάζει ως η πιο προσωπική, συγκινητική ταινία του PTA.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι παίζει διαπασών στο trailer του «Licorice Pizza», της νέας ταινίας του Πολ Τόμας Αντερσον

Τρία χρόνια μετά την «Αόρατη Κλωστή» ο Πολ Τόμας Αντερσον είναι έτοιμος για την επόμενη πρεμιέρα του: η ένατη ταινία του, που μπορεί και να έγραψε ή να μην έγραψε παρέα με την οκτάχρονη κόρη του θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 26 Νοεμβρίου (στο 3ημερο του Thanksgiving δηλαδή, κάτι που για τις κινηματογραφικές εξόδους θεωρείται πολύ καλός προγραμματισμός).

Το «Licorice Pizza» θα μάς επιστρέψει στα 70ς και θα μας προσγειώσει στη ζωή του Γκάρι, ενός έφηβου μαθητή γυμνασίου, ο οποίος ταυτόχρονα έχει όνειρα να γίνει ηθοποιός. Ταυτόχρονα όμως, περνάει κι όλα τα όνειρα, τις ανασφάλειες και τις απογοητεύσεις ενός έφηβου: ανεκπλήρωτοι έρωτες, σεξουαλική αμηχανία, μικρές και μεγάλες επαναστάσεις απέναντι στην εξουσία. Καθοριστική είναι η γνωριμία του με τον Τζον Πίτερς, έναν κινηματογραφικό παραγωγό (πραγματικό πρόσωπο και τότε σύντροφος της Μπάρμπρα Στρέιζαντ) ο οποίος θα μπορούσε να του ανοίξει την πόρτα του Χολιγουντ. Θα το κάνει; Και με τι τίμημα;

Θυμηθείτε κι αυτό: Η νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο

Licorice pizza 5

Licorice pizza

Licorice pizza 2

Τον Γκάρι ερμηνεύει ο Κούπερ Χόφμαν, ο γιος του αδικοχαμένου Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, πιστού πρωταγωνιστή του Πολ Τόμας Αντερσον, κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία συγκίνησης της ταινίας. Γιατί, κι από το trailer, μοιάζει ως η πιο πιο προσωπική και συγκινητική του ταινία (ενώ είναι ξεκάθαρη η υπογραφή του Αντερσον, θυμίζει κι αρκετά Λινκλέιτερ). Αλλωστε γυρίστηκε στο Σαν Φερνάντο της Καλιφόρνια, απ' όπου ο PTA κατάγεται, κι όπου γύρισε και τα «Boogie Nights», «Magnolia» και «Punch-Drunk Love».

Τον Χόφμαν πλαισιώνουν η Αλάνα Χάιμ (η μικρότερη από τις τρεις αδελφές της μπάντας Haim, που ο ΡΤΑ έχει γυρίσει μουσικά βίντεό τους) ο Μπένι Σάφντι (ναι, των Αδελφών Σάφντι των «Uncut Gems» και «Good Time»), η Εμα Ντουμόντ.

Licorice pizza 3

Licorice pizza 6

Στο ρόλο του Τζον Πίτερς ένας αυτοσαρκαστικός Μπράντλεϊ Κούπερ, ενώ σε μικρά cameo θα δούμε τους Σον Πεν, Τομ Γουέιτς και Μάγια Ρούντολφ.

Πριν από λίγες μέρες, σε μια συμβολική κίνηση υπεράσπισης της αίθουσας, το trailer του «Licorice Pizza» έπαιξε από 35άρι φιλμ. Σήμερα ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει και διαδικτυακά και να το απολαύσουμε κι εμείς.

Βάλτε να παίξει δυνατά, γιατί όσα δείτε τα ευλογεί κι ο Ντέιβιντ Μπόουι με το «Life on Mars»:

Διαβάστε περισσότερα:

Licorice pizza poster