Φεστιβάλ / Βραβεία

To «La La Land» είναι ο μεγάλος νικητής στο Φεστιβάλ του Τορόντο

στα 10

Η νέα ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ αναδεικνύεται σταδιακά σε ένα από τα μεγάλα εμπορικά και οσκαρικά χαρτιά της επόμενης σεζόν.

To «La La Land» είναι ο μεγάλος νικητής στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Σίγουρα το Φεστιβάλ του Τορόντο δεν έχει την αίγλη των Καννών ή της Βενετίας. Και σίγουρα τα βραβεία του δεν έχουν το κύρος ενός Χρυσού Φοίνικα. Διαθέτουν όμως κάτι που για κάποιους ίσως είναι ακόμα πιο σημαντικό: την ικανότητα να σφυγμομετρούν τις προτιμήσεις του κοινού και ακόμα καλύτερα εκείνες της Ακαδημίας των Οσκαρ.

Το βασικό βραβείο στο Φεστιβάλ του Τορόντο είναι το People’s Choice Award, δηλαδή κάποιο είδος μυστηριωδώς μετρήσιμου βραβείου κοινού. Αν ανατρέξει όμως κανείς στους νικητές των προηγούμενων ετών, τίτλους όπως το «Slumdog Millionaire», το «Room», το «Παιχνίδι της Μίμησης», «Ο Λόγος του Βασιλιά», και το «12 Χρόνια Σκλάβος», αντιλαμβάνεται εύκολα ότι το συγκεκριμένο βραβείο μοιάζει να αναδεικνύει βασικούς παίκτες της οσκαρικής κούρσας, αν όχι και του box office. Και παίρνοντας τη σκυτάλη στο φετινό φεστιβάλ, το «La La Land» αναδεικνύεται αν όχι σε σίγουρο νικητή, τότε σίγουρα σε σοβαρό διεκδικητή και γενικότερα σε πρωταγωνιστή των βραβείων της ερχόμενης σεζόν.

Διαβάστε ακόμη: Ποιος είναι ο πιο μεγάλος θαυμαστής του «La La Land» (και διέκοψε τη δική του συνέντευξη για να το διαφημίσει;)

La La Land 607

Το «La La Land» είχε βέβαια ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου απέσπασε μάλιστα και το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Εμα Στόουν, οπότε η feelgood σινεφιλική επίδρασή του σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη.

Οπωσδήποτε, όμως, αποτελεί μια επιβεβαίωση για τις εμπορικές και καλλιτεχνικές προοπτικές ενός φιλμ που αρχικά έμοιαζε απλά με ένα παλιομοδίτικο και ρομαντικό μιούζικαλ. Οσοι είχαν βέβαια δει τα τρέιλερ του «La La Land» είχαν ήδη αρκετά μεγάλες βλέψεις.

Διαβάστε ακόμη

La La La Land Poster 607