Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2016: Ο Τομ Φορντ δεν ξέρει αν η μόδα ή το σινεμά είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο

στα 10

Ο Τομ Φορντ μιλάει μετά τη βράβευσή του με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για το «Nocturnal Animals».

Βενετία 2016: Ο Τομ Φορντ δεν ξέρει αν η μόδα ή το σινεμά είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο

Ο Τομ Φορντ έχει κάνει δύο ταινίες, μέσα σε ένα διάστημα επτά χρόνων. Η πρώτη, το «A Single Man» κέρδισε στο Φεστιβάλ της Βενετίας το Βραβειο Ανδρικού Ρόλου για τον Κόλιν Φερθ, στέλνοντάς τον τότε μέχρι και τα Οσκαρ. Η δεύτερη, το «Nocturnal Animals» κέρδισε φέτος το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, καθιερώνοντας τον άνθρωπο πίσω από τον οίκο Gucci ως έναν (κάτι περισσότερο από) υπολογίσιμο κινηματογραφιστή.

Διαβάστε αναλυτικά: Βενετία 2016: Χρυσός Λέοντας στον Λαβ Ντιάζ, βραβεία στην Εμα Στόουν και τον Τομ Φορντ

Tom Ford Venice Awards 2016

Ηταν λογικό, λοιπόν, πως ο 55χρονος Τομ Φορντ θα άφηνε για λίγο τη φρενίτιδα που επικρατεί στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης - όπου πριν από λίγες μέρες παρουσίασε και τη δική του κολεξιόν - για να γυρίσει στη Βενετία και να ευχαριστήσει το Φεστιβάλ για το βραβείο που βάζει την ταινία του στον οσκαρικό χάρτη της χρονιάς - παρά τις ανάμεικτες εντυπώσεις που άφησε στους κριτικούς η ελεύθερη αυτή διασκευή του «Tony and Susan» του Οστιν Ράιτ.

«Εχω πολύ όμορφές μνήμες από τη θερμή ανταπόκριση της πρώτης μου ταινίας εδώ πριν επτά χρόνια (η αναφορά του στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο «A Single Man»). Το να επιστρέφω εδώ είναι ένα μεγάλο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.»

Διαβάστε αναλυτικά: Βενετία 2016: Το «Nocturnal Animals» του Τομ Φορντ σανίδωσε το buzz

Tom Ford Venice Awards 2016

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την τελετή λήξης του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βενετίας, ο Τομ Φορντ μίλησε για τη σχέση της μόδας με το σινεμά και την αδυναμία του να συγκρίνει δύο τελείως διαφορετικές αλλά εξίσου σκληρές εργασίες. Αφορμή η δήλωσή του πριν λίγες μέρες στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.

«Δεν νομίζω πως το να κάνεις ταινίες είναι εύκολο για τον οποιονδήποτε. Νομίζω ότι είναι δύσκολο. Αλλά επίσης είναι διασκεδαστικό. Οταν είπα ότι ο χώρος της μόδας είναι η πιο σκληρή βιομηχανία στον κόσμο, αυτό που εννοούσα ήταν ότι πρέπει να είσαι δημιουργικός πάνω σε ένα ημερολόγιο χωρίς διακοπή, συνεχώς, συνεχώς, συνεχώς. Οπότε μάλλον ήμουν ιδιαίτερα κουρασμένος από τις δοκιμές εκείνη την ημέρα. Νομίζω πως κάθε βιομηχανία είναι σε ένα επίπεδο απίστευτα σκληρή και απίστευτα ανταγωνιστική και είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Βενετία 2016: Γίνεται κόκκινο χαλί για ταινία του Τομ Φορντ χωρίς στιλ;

Tom Ford Venice Awards 2016

Tom Ford Venice Awards 2016

Περισσότερο Φεστιβάλ Βενετίας 2016

Tom Ford Venice Awards 2016