Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2016: Κανένα σκάνδαλο! O Τζουντ Λο είναι ο πιο όμορφος Πάπας που ηγήθηκε ποτέ της καθολικής εκκλησίας

στα 10

Τα δύο πρώτα επεισόδια του «The Young Pope» του Πάολο Σορεντίνο προβλήθηκαν στη Μόστρα. Και όλοι ασχολούνται με τον Πάπα - Τζουντ Λο.

Βενετία 2016: Κανένα σκάνδαλο! O Τζουντ Λο είναι ο πιο όμορφος Πάπας που ηγήθηκε ποτέ της καθολικής εκκλησίας

Αν πιστέψει κανείς τις κριτικές απ' όσους είδαν τα δύο πρώτα επεισόδια του «The Young Pope» του Πάολο Σορεντίνο, τότε βρισκόμαστε ενώπιον της τηλεοπτικής σειράς της χρονιάς - ένα πείραμα του HBO (σε συμπαραγωγή με το Sky και το Canal Plus) που ήδη συγκρίνεται με τις καλύτερες στιγμές του σκηνοθέτη του και τις καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές των τελευταίων χρόνων - τo «Mad Men» δεν ακούγεται μάλλον τυχαία.

Ο Πάπας που υποδύεται ο Τζουντ Λο είναι το εντελώς αντίθετο από τον σημερινό Πάπα Φραγκίσκο που μπορεί να περηφανευτεί για τις ανοιχτόμυαλες απόψεις του - και όχι μόνο επειδή καπνίζει. Ο Λένι Μπελάρντο του «The Young Pope» είναι ένας απαιτητικός, αυταρχικός Πάπας που θέλει με κάθε τρόπο να επαναφέρει στην καθολική εκκλησία το φόβο του Θεού, καταφέρνοντας να απομονωθεί από όλους γύρω του.

«Τον παρουσιάσαμε πολύ διαφροετικά από τον υπάρχοντα Πάπα, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί», δηλώνει ο Πάολο Σορεντίνο. «Είναι πολύ πιθανό, μετά από έναν φιλελεύθερο Πάπα, να υπάρξει κάποιος με διαφορετικές ιδέες. Νομίζω πως είναι ψευδαίθηση η πεποίθηση ότι η εκκλησία έχει μια διαρκή ιδέα για το τι είναι μοντέρνο».

Δείτε τα όλα: Θέλουμε να δούμε τον Πάπα! Πρώτο τρέιλερ για το «The Young Pope» με τον Τζουντ Λο

Sorrentino Pope Venice 2016 Ο Τζουντ Λο μαζί με τον Πάολο Σορεντίνο στο 73ο Φεστιβάλ Βενετίας

«Το να γίνω χρώμα στο κουτί με τα χρώματα του Πάολο Σορεντίνο και μέσα σε αυτά τα πανέμορφα σκηνικά και αυτές τις υπέροχες συνθέσεις ήταν απλά μια ευτυχία», δηλώνει ο Τζουντ Λο, ο οποίος όμως μοιάζει να δυσκολεύτηκε να βρει τον ήρωα που υποδύεται κάτω από τη στολή του νεαρού Πάπα...

«Ο Πάολο επέμενε πως η ιστορία ήταν γι' αυτόν τον άνθρωπο, τον Λένι Μπελάρντο, το ορφανό αγόρι που έτυχε να γίνει Πάπας. Από τη στιγμή που άρχισα να το προσεγγίζω από αυτήν την οπτική γωνία και συνυπολογίζοντας την ιστορία αυτού του άντρα και τις σχέσεις που έχει με τους άλλους ανθρώπους, όλα άρχισαν να δένουν πολύ περισσότερο. Εμοιαζε κάπως σαν ο ο Πάπας Πίος ο 13ος να ήταν ένας χαρακτήρας που τον υποδυόταν ο Λένι Μπελάρντο. Ηταν σαν και ο ίδιος να επεξεργαζόταν τα διλήμματά και τα προβλήματα που είχε μέσα από τον χαρακτήρα αυτό. Και μόνο τότε ο Πάπας που υποδυόμουν εγώ άρχισε να βγάζει νόημα,»

Δείτε ακόμη: Βενετία 2016: Γίνεται κόκκινο χαλί για ταινία του Τομ Φορντ χωρίς στιλ;

Jude Law Pope Venice

Jude Law Pope Venice

Jude Law Pope Venice

«Νομίζω ότι οποιοσδήποτε που βρίσκεται ξαφνικά, είτε από επιλογή είτε όχι, σε μια δημόσια θέση, έχει δίλημμα για το ποιος πρέπει να είναι στην ιδιωτική του ζωή και ποιον θα πρέπει να αντιπροσωπεύει δημόσια», αναφέρει ο Τζουντ Λο, δίνοντας μια ιδέα για την ταύτιση που ένιωσε με το ρόλο.

Οσο για τον ήρωά του, αν και δεν μπόρεσε να κρύψει τις δολοπλοκίες του που θα απλωθούν στα 10 επεισόδια που διαρκεί η σειρά, φρόντισε να αποκαλύψει την αλήθεια του: «Την ίδια στιγμή, υπήρξε πάντα ειλικρινής. Θαυμάζω το γεγονός πως είναι απίστευτα διφορούμενος. Μπορεί να λέει το ένα πράγμα το ένα λεπτό και το άλλο το επόμενο και να πιστεύει απόλυτα και στα δύο. Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω».

Δείτε ακόμη: Βενετία 2016: Τελικά, πόσο καλό date είναι ο Μάικλ Φασμπέντερ;

Jude Law Pope Venice

Jude Law Pope Venice

Jude Law Pope Venice

O Πάολο Σορεντίνο πάντως ήταν σαφής σχετικά με όσους θέλουν να προκαλέσουν σκάνδαλο από το τίποτα: «Το πρόβλημα είναι του Βατικανού. Και δεν είναι καν πρόβλημα. Αν είναι υπομονετικοί μέχρι το τέλος, θα καταλάβουν πως απλά προσπαθήσαμε να ασχοληθούμε με περιέργεια και ειλικρίνεια, χωρίς να προκαλέσουμε. Θέλαμε να ερευνήσουμε τις αντιφάσεις και τις δυσκολίες και τις συναρπαστικές πλευρές κάθε παπά και κάθε καλόγριας και αυτού που είναι κάπως διαφορετικός από όλους τους άλλους: του Πάπα».

Jude Law Pope Venice

Περισσότερο Φεστιβάλ Βενετίας 2016

Jude Law Pope Venice