Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2016: Οι Εϊμι Ανταμς και Τζέρεμι Ρένερ πιστεύουν στους εξωγήινους;

στα 10

Στο «Arrival» του Ντενίς Βιλνέβ το πρωταγωνιστικό δίδυμο ερμηνεύει επιστήμονες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με εξωγήινους που καταφθάνουν στη γη. Αυτή η συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στη Μόστρα, είχε ενδιαφέρον...

Flix Team
Βενετία 2016: Οι Εϊμι Ανταμς και Τζέρεμι Ρένερ πιστεύουν στους εξωγήινους;

Το «Arrival», η νέα ταινία του πολυάσχολου Ντενί Βιλνέβ (ο οποίος βρίσκεται αυτήν την εποχή στα γυρίσματα του «Blade Runner 2» - δείτε εδώ τις πρώτες εικόνες) ξεκινά με την άφιξη 12 εξωγήινων διαστημοπλοίων σε αντίστοιχα σημεία του πλανήτη μας. Με τον κόσμο σε αναταραχή και την ανθρωπότητα να αναζητά απαντήσεις για την ταυτότητα και τις προθέσεις των επισκεπτών, μια ομάδα ειδικών καλείται να ερευνήσει. Ανάμεσά τους, η Δρ. Λουίζ Μπανκς (Εϊμι Ανταμς), μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους και η οποία στην πορεία θα ρισκάρει με μια πράξη της που πιθανότατα θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της, αλλά πιθανότατα και την ίδια την ανθρωπότητα.

Arrival 607 1

Πριν από λίγο, η Εϊμι Ανταμς κι ο συμπρωταγωνιστής της Τζέρεμι Ρένερ παραβρέθηκαν στην επίσημη συνέντευξη τύπου του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (ο γαλλο-καναδός σκηνοθέτης είναι απών στα γυρίσματα του Blade Runner Arrival 607 2 2), όπου το «Arrival» έκανε την μεγάλη πρεμιέρα του με διθυραμβικές (μέχρι στιγμής) κριτικές.

Η Guardian έγραψε ότι το sci-fi δράμα είναι «Ονειρικό, ανατριχιαστικό, προκλητικό. Φλερτάρει με τα όρια του παραλογισμού, όπως κάθε τέτοια ταινία θα έπρεπε να τολμάει να κάνει αυτό ακριβώς, αλλά καταφέρνει να αποφύγει τις κακοτοπιές, γνωρίζοντας ακριβώς που να οδηγήσει την αφήγηση όταν μιλάμε για ιστορίες εξωγήινων που εμφανίζονται στη Γη. Μετά τις απογοητεύσεις του "Interstellar" και του "Midnight Express" ξαναπιστέψαμε σε θαύματα. Ο Βιλνέβ έκανε μία ταινία τόσο συγκινητική, όσο και διασκεδαστική...»

Arrival 607 3

Το Variety επίσης τη βρήκε «ονειρική, ποιητική και μεγαλόπνοη» (παρόλο που είχε αντίρρήσεις για το φινάλε)

Ενώ το Indiewire (και συγκεκριμένα το Playlist blog του) γράφει ότι «η ταινία χορεύει με νοήματα τόσο γιγάντια και σβήνει τον ανταγωνισμό από πρόσφατα άλλα sci-fi δράματα, καθώς ο Βιλνέβ καταφέρνει να βγει από τις μαύρες τρύπες που συνήθως πέφτουν οι σκηνοθέτες που επιχειρούν να αποτυπώσουν θέματα όπως το ταξίδι στο χρόνο, η επαφή με εξωγήινους, ή η τεχνολογική ανάπτυξη που θα φέρει την επανάσταση στην ανθρώπινη εξέλιξη...»

Τι είπαν όμως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στη Συνέντευξη Τύπου του «Arrival» που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Λίντο;

Arrival 607 4

Διαβάστε τα highlights:

H Eϊμι Ανταμς ερωτεύτηκε το ρόλο γιατί «Η Λουίζ είναι γραμμένη ολοκληρωμένα, σύνθετα, ανθρώπινα. Την ένιωσα, την αναγνώρισα. Γνωρίζω τόσες γυναίκες που είναι ευφυείς και αναλαμβάνουν τόσες πολλές και διαφορετικές ευθύνες στη ζωή τους. Δεν μου φάνηκε κάτι ξένο. Την αναγνώρισα ως ακόμα μία γυναίκα που αγωνίζεται με δύσκολες καταστάσεις, που παλεύει να ξεπεράσει προσωπικά της θέματα, ενώ ταυτόχρονα είναι άριστη στη δουλειά της. Η ζωή για τις γυναίκες είναι αυτός ο συνεχής αγώνας να εξισορροπήσεις, σαν ακροβάτης, ανάμεσα στη δουλειά και την οικογένεια...»

Ο Ρένερ είπε αμέσως ναι γιατί ο ρόλος του ήταν εντελώς αντίθετος με αυτά που του προσφέρουν συνήθως. «Αποτέλεσε μία αλλαγή σε όσα με έχετε δει να κάνω. Το να ερμηνεύω έναν φυσικό μαθηματικό, ε είναι κάπως διαφορετικό από τους Εκδικητές. Για αυτό το θεώρησα πρόκληση....»

Arrival 607 5

Η Ανταμς δε θέλει να ξέρει τη μοίρα της «Ισως και να με ανακούφιζε να ξέρω το κάρμα μου. Αλλά νομίζω ότι η αγωνία με κινητοποιεί, μου δίνει ένα λόγο στη ζωή. Μακάρι να μπορούσα να τερματίσω τις αγωνίες μου αλλά τελικά με συντροφεύουν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τη μοίρα μας εμείς οι άνθρωποι, αλλά ίσως το μυστικό να κρύβεται σε αυτό που λέει η Λουίζ - να μάθουμε να εκτιμούμε τις μικρές στιγμές της ζωής. Αυτές τα μικρά ασήμαντα που βρίσκονται ανάμεσα στα σημαντικά. Αυτά τελικά χτίζουν τις ζωές μας. Τα άλλα όχι δε θέλω να τα μάθω...»

Ο Ρένερ έχει ελπίδα για την ανθρωπότητα «Είναι περίεργο αλλά και στις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρωπότητας γεννήθηκε συμπόνια. Νομίζω ότι η ταινία το δείχνει αυτό. Οταν είμαστε ενωμένοι βγαίνει μια μεγάλη δύναμη. Θα είχαμε πετύχει πολλά περισσότερα αν καταλαβαίναμε πόσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί...»

Arrival 607 6

Πιστεύει η Ανταμς στους εξωγήινους; «Αν υπάρχουν θέλω να πιστεύω ότι θα είναι τόσο υπομονετικοί όσο και αυτοί στην ταινία μας»

Ο Ρένερ πιστεύει ότι θα το μετανιώσουν αν έρθουν «Νομίζω ότι στο τέλος θα πουν "γιατί ήρθαμε εδώ;" Πάντως έχω εμπιστοσύνη στη γλώσσα του σώματος. Μόνο έτσι θα επικοινωνούσαμε. Οταν αρχίζουμε και μιλάμε κυριολεκτικά, τα κάνουμε θάλασσα. Καλύτερα με βλέμματα...»

.

Διαβάστε περισσότερα