Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2016: Η Εμα Στόουν επιτίθεται στον κυνισμό (και κάνει τη Μόστρα να ξεχνά την απουσία του Ράιαν Γκόσλινγκ)

στα 10

Η Εμα Στόουν μιλάει για το «La La Land» του Νταμιέν Σαζέλ που από το πρωί έχει ενθουσιάσει ολόκληρο το 73ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Βενετία 2016: Η Εμα Στόουν επιτίθεται στον κυνισμό (και κάνει τη Μόστρα να ξεχνά την απουσία του Ράιαν Γκόσλινγκ)

«Είδα το "Les Mis" στο θέατρο όταν ήμουν οκτώ ετών. Το να κάνω μια ταινία όπου να εκφράζω τα συναισθήματά μου με τραγούδια ήταν ένα όνειρο για μένα.»

Η Εμα Στόουν βρίσκεται στο Λίντο της Βενετίας. Λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, οι κριτικοί και η δημοσιογράφοι που βρίσκονται ήδη στο Φεστιβάλ έχουν δει το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ και δεν σταματούν να το αποθεώνουν, στέλνοντάς το ήδη στην οσκαρική κούρσα, χωρίς να αφήνουν απ' έξω την Εμα Στόουν.

Emma Stone Venice 2016

«Νομίζω ότι τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε ελπίδα και ρομαντισμό στην οθόνη», δήλωσε ο Ντάμιεν Σαζέλ του «Whiplash», ο οποίος είχε σκηνοθετήσει ξανά μιούζικαλ στην πρώτη του ταινία, «Guy and Madeline on a Park Bench», το 2009. «Νομίζω ότι υπάρχει κάτι σχετικά με τα μιούζικαλ που μόνο οι ταινίες μπορούν να το κάνουν: την ιδέα του σινεμά σαν ονειρούπολη, την ιδέα των ταινιών σαν χώρες των ονείρων μας και την ιδέα των ταινιών σαν ένα τρόπο να εκφράζεις τον κόσμο στον οποίο βρίσκεσαι με τραγούδια και τα αισθήματα να παραβιάζουν τους κανόνες της πραγματικότητας».

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ δεν βρίσκεται στη Βενετία. Ετσι η Εμα Στόουν συνοδεύεται από το σκηνοθέτη της, Ντάμιεν Σαζέλ και μαζί κάνουν μια ανοιχτή επίθεση στον κυνισμό, προτάσσοντας τη μαγεία και το ρομαντισμό ως τη λύση στα πάντα. Ακόμη και στο γεγονός ότι ο Ράιαν Γκόσλινγκ δεν βρίσκεται στη Βενετία...

Δείτε ακόμη: Η Εμα Στόουν τραγουδά για τις πονεμένες καρδιές στο νέο τρέιλερ του «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ

Emma Stone Venice 2016

Emma Stone Venice 2016

Η Εμα Στόουν ήταν σαφής, με σύνθημα να εγκαταλείψουμε τον κυνισμό στη ζωή μας.

«Αυτό που θα ευχόμουν να αποκομίζουν οι νέοι από την ταινία, δεν ξέρω αν θυμάστε όταν ο Κόναν Ο' Μπράιεν έφυγε από το σόου του... αλλά έδωσε ένα λόγο και είπε να εγκαταλείψουμε τον κυνισμό», ανέφερε η Εμα Στόουν. Η ελπίδα, η χαρά και η ομορφιά του σινεμά βρίσκεται στο γεγονός πως η ιστορία της ταινίας δεν είναι κυνική. Εχει να κάνει με το να ονειρεύεσαι και να ελπίζεις και να εργάζεσαι με σκοπό να πετύχεις κάτι. Νομίζω πως οι νέοι άνθρωποι έχουν ενδώσει στον κυνισμό και στο να αστειεύονται με τα πράγματα και να βρίσκουν ελαττώματα στα πάντα. Αυτή η ταινία είναι το εντελώς αντίθετο και ήταν τεράστια χαρά να είμαι μέρος της.»

Και φυσικά επαίνεσε τόσο τον Ράιαν Γκόσλινγκ, όσο και το σκηνοθέτη της.

«Το να δουλέψω ξανά με τον Ράιαν, που είναι κολλητός μου, είναι τέλειο να δουλεύεις με κάποιον που ξέρεις και εμπιστεύεσαι τόσο πολύ σαν ηθοποιό και σαν άνθρωπο. Ηξερα ότι μπορεί να τραγουδήσει και να χορέψει, αλλά έπρεπε να μάθουμε να χορεύουμε σε αίθουσα χωρού (ballroom). Οταν έχεις μάθει να χορεύεις ballroom με κάποιον, έχεις μάθεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις. Αν θες να μάθεις τα παντα για κάποιον, να τον πας σε μαθήματα ballroom. Είναι υπέροχος στο να σε καθοδηγεί.»

Δηλώστε συμμετοχή: Venice Sala Web 2016: Δεν χρειάζεται να πας Βενετία για να δεις τις καλύτερες ταινίες του Φεστιβάλ (στο σπίτι σου)

Emma Stone Venice 2016

Περισσότερο Φεστιβάλ Βενετίας 2016

Emma Stone Venice 2016

Emma Stone Venice 2016