Φεστιβάλ / Βραβεία

To 73o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας αποκαλύπτει την αφίσα του

στα 10

Μια ακόμη δημιουργία του μόνιμου σχεδιαστή του Φεστιβάλ, Σιμόν Μάσι, η αφίσα απεικονίζει τη στιγμή πριν από την αποκάλυψη μιας ταινίας στα μάτια του θεατή.

To 73o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας αποκαλύπτει την αφίσα του

Το Φεστιβάλ Βενετίας αποκάλυψε την αφίσα για την 73η διοργάνωσή του. Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η επίσημη αφίσα του Φεστιβάλ έχει φιλοτεχνηθεί από τον Ιταλό σχεδιαστή Σιμόν Μάσι, έναν από τους τελευταίους πρωτοπόρους δημιουργούς του stop-motion animation, πολυβραβευμένου διεθνώς για τις μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων του, εξολοκλήρου σχεδιασμένες στο χέρι.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μόστρας περιγράφει την εικόνα του πόστερ ως «τη στιγμή της προσδοκίας» που γεννά το σινεμά. Ενας ανώνυμος θεατής κοσμεί την αφίσα, προσκαλώντας το κοινό να νιώσει την επικείμενη στιγμή ακριβώς πριν από την αποκάλυψη μιας ταινίας στην προβολή της στο Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη: Φεστιβάλ Βενετίας 2016: Η Μόστρα πηγαίνει στην «La La Land» με την Εμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ

Ο Μάσι είναι επίσης δημιουργός του εισαγωγικού βίντεο που από το 2012 προηγείται όλων των επίσημων προβολών στο Φεστιβάλ Βενετίας και το οποίο αποτελείται από 300 χειροποίητα σχέδια-αναφορές στο έργο σκηνοθετών όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Αντρέι Ταρκόφσκι, ο Φρανσουά Τριφό, ο Βιμ Βέντερς, ο Φεντερίκο Φελίνι και άλλοι.

Το 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με τον Σαμ Μέντες πρόεδρο της κριτικής επιτροπής που θα απονείμει τον Χρυσό Λέοντα. Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι ότι θα ανοίξει με το μιούζικαλ «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ («Whiplash»).

Venice Film Festival poster 607

Διαβάστε ακόμη