Φεστιβάλ / Βραβεία

H Τζέσικα Τσαστέιν στην αφίσα της Εβδομάδας Κριτικής του 69ου Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Με μια πόζα της Τζέσικα Τσαστέιν από το «Take Shelter» του Τζεφ Νίκολς, η αφίσα της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών υπενθυμίζει το λαμπρό μέλλον όσων ξεκινούν από το εκλεκτικό πρόγραμμά της.

H Τζέσικα Τσαστέιν στην αφίσα της Εβδομάδας Κριτικής του 69ου Φεστιβάλ Καννών

Το παλιότερο παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, η Εβδομάδα Κριτικής κλέινει φέτος τα 55 της χρόνια διαρκούς ανακάλυψης νέων ταλέντων απ' όλον τον κόσμο. Το πρόγραμμά της κάθε χρόνο αποτελείται από τις πρώτες ή δεύτερες ταινίες δημιουργών, με μια εντυπωσιακή λίστα ταινιών, σκηνοθετών αλλά και ηθοποιών που ξεκινούν από εκεί για να αγγίξουν την κορυφή του κόσμου με τα καλύτερα εχέγγυα.

Ακριβώς αυτό επισημαίνει και στο δελτίο Τύπου της η φετινή Εβδομάδα Κριτικής, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κοσμήσει την αφίσα της με μια πόζα της Τζέσικα Τσαστέιν από το «Take Shelter» του Τζεφ Νίκολς που είχε κερδίσει το μεγάλο βραβείο του τμήματος το 2011.

Δείτε ακόμη: Η Τζέσικα Τσαστέιν δεν είναι από τις γυναίκες που κρατάνε μυστικά

Take Shelter 607

«Η λαμπρή καριέρα αυτών των δύο καλλιτεχνών (σ.σ εννοεί την Τσαστέιν και τον Νίκολς, αναφέροντας σε άλλο σημείο την πορεία τους μετά από αυτήν την ταινία που περιλαμβάνει για την Τσαστέιν σπουδαίους ρόλους σε ταινίες μεγάλων δημιουργών και για τον Νίκολς συμμετοχή στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών με το «Mud» και του Φεστιβάλ Βερολίνου φέτος με το «Midnight Specia»l) τα τελευταία πέντε χρόνια εξηγεί με τον πιο ζωντανό τρόπο ποιες είναι οι αρχές της Εβδομάδας Κριτικής: να ανταποκρίνεται στην πρόκληση νέων ταινίων και να ανακαλύπτει ταλέντα απ' όλον τον κόσμο ήδη από την πρώτη τους εμφάνιση.

Δείτε ακόμη: Κάννες 2016: Ολα είναι Γκοντάρ, όλα είναι Μεσόγειος στην αφίσα του 69ου Φεστιβάλ Καννών

Semaine de la Critique 2016 Poster

Το 69ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 11 ως τις 22 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει εικόνες, σχόλια, παραλειπόμενα, νέα και κριτικές ταινιών, ώστε να μη χάσετε ούτε λεπτό!

Διαβάστε ακόμη: