Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2016: Oι Μάικλ Φασμπέντερ & Αλίσια Βικάντερ είναι το ζευγάρι του φεστιβάλ

στα 10

Οι πρωταγωνιστές του «The Light Between Oceans» και ζευγάρι στη ζωή φωτογραφίζονται για πρώτη φορά μαζί και απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Flix Team
Βενετία 2016: Oι Μάικλ Φασμπέντερ & Αλίσια Βικάντερ είναι το ζευγάρι του φεστιβάλ

H πρεμιέρα του «The Light Between Oceans» του Ντέρεκ Σιάφρανς στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας δεν ενθουσίασε τους κριτικούς. Η κοινή εμφάνιση όμως του ζευγαριού (και στη ζωή) Μάικλ Φασμπέντερ και Αλίσια Βικάντερ στα κανάλια της Βενετίας και το photo call στο Λίντο έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Είναι δύο από τους πιο χαρισματικούς, ταλαντούχους, λαμπερούς ηθοποιούς της γενιάς μας. Και η λάμψη πολλαπλασιάζεται όταν τους βλέπεις μαζί.

To «The Light Between Oceans» αφηγείται την ιστορία ενός νιόπαντρου ζευγαριού, του Τομ και της Ιζαμπελ Σέρμπορν, που λειτουργούν τον φάρο σ' ένα απομακρυσμένο νησί της Αυστραλίας. Το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο μ' ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα, όταν στην παραλία ξεβράζεται μια βάρκα μ' έναν νεκρό άντρα κι ένα βρέφος δύο μηνών. Ο Τομ κι η Ιζαμπελ αποφασίζουν να μεγαλώσουν το παιδί σα να ήταν δικό τους, όμως σύντομα η βιολογική μητέρα του παιδιού θα κάνει την εμφάνισή της.

Δείτε κι αυτό: Η Αλίσια Βικάντερ και ο Μάικλ Φασμπέντερ δεν είναι η μόνη ομορφιά στις πρώτες σκηνές του «The Light Between Oceans»

Light+Between+Oceans 607 1

Light Between Oceans 607 2

Η Guardian γράφει ότι οι δύο πρωταγωνιστές δίνουν στιβαρές ερμηνείες αλλά το υλικό είναι ένα «ζαχαρωμένο εκβιαστικό μελόδραμα». Το The Wrap θεωρεί ότι πρόκειται για ένα «θλιμμένο αλλά πανέμορφο παραμύθι μέχρι που καταρρέει με κρότο στην τρίτη πράξη, αδυνατώντας να πάει βαθιά στα σκοτάδια της ιστορίας». Το Variety δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη στο «σκοτάδι» του Σιαφράνς, επιχειρεί να στηρίξει το χαμηλότονο ρυθμό του με τη σημειολογία του Μπέργκμαν, αλλά στο τέλος παραδέχεται ότι πρόκειται για «μπεργκμανική σαπουνόπερα».

Light Between Oceans 607 3

Light Between Oceans 607 4

Δείτε ακόμη: H Αλίσια Βικάντερ φωτογραφίζεται για το Vanity Fair και καλεί Σουηδία

Τι όμως είπαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του «The Light Between Oceans» που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο;

Διαβάστε και χαζέψτε το φωτογενές ζευγάρι στο photocall του φεστιβάλ.

Light Between Oceans 607 6

Τι τράβηξε τη Βικάντερ σε αυτό το ρόλο «Οτι δεν πρόκειται απλά για ένα love story αλλά για την ίδια τη ζωή. Η ιστορία ενός ζευγαριού αποκαλύπτει έναν μεγαλύτερο καμβά - το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που ήταν ένας φρικιαστικός πόλεμος. Αγάπησα την ηρωίδα μου γιατί απέναντι σ' έναν πόλεμο, απέναντι στο θάνατο εκείνη είναι ένα πλάσμα γεμάτο ζωή, μέλλον...»

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε «Υπήρξαν μεγάλες ανταμοιβές στην Ιζαμπελ, αλλά και μία μεγάλη πρόκληση: δεν είμαι μητέρα. Παρόλο που μπορούσα να καταλάβω τη λαχτάρα της Ιζαμπελ να γίνει, ένιωθα την πίεση ότι ο θεατής θα καταλάβει ότι δεν ξέρω ακριβώς τι εννοεί, τι αισθάνεται. Δεν έχω γνωρίσει αυτά τα συναισθήματα...» 

Light Between Oceans 607 5

Δείτε ακόμη: Ο Μάικλ Φασμπέντερ ποζάρει για το φακό του Μπρους Γουέμπερ

Τι συγκίνησε περισσότερο τον Φασμπέντερ στην ιστορία: «Το θέμα της συγχώρεσης. Για μένα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Αλλά και το τι σημαίνει να γίνεσαι γονιός. Τι μπορείς να προσφέρεις σ' ένα παιδι και τι ζητάς από το παιδί να σου προσφέρει...»

Το ότι έπαιξαν ένα παντρεμένο ζευγάρι είναι για αυτούς "πρόβα νυφικού"; Οι δύο πρωταγωνιστές αρνήθηκαν να απαντήσουν σε προσωπικές ερωτήσεις. Ο Φασμπέντερ ξεγλίστρησε και αυτής, διπλωματικά: «Ολα στη ζωή μια πρόβα είναι...»

Light+Between+Oceans 607 7

Ο Ντέρεκ Σιάφρανς ήθελε μία ταινία για την αιωνιότητα: «Ο ωκεανός είναι ένα σύμβολο που μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Διαβάζοντας το βιβλίο όμως αυτό που με σπάραξε ήταν η εικόνα του πατέρα να κρατά το χεράκι της κόρης του κοιτώντας τη θάλασσα και τα αλλοιωμένα βράχια. Υπάρχει μία δύναμη στη φύση, μία αντοχή, μία αιωνιότητα που εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να έχουμε και ούτε μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας και να τους την εξασφαλίσουμε. Είμαστε τρωτοί και εύθραυστοι...»

Ενας σκηνοθέτης που απαιτεί την αλήθεια: «Δεν αντέχω την προσποίηση ακόμα και μέσα από την τέχνη της υποκριτικής. Ακόμα κι όταν δουλεύω με καταπληκτικούς ηθοποιούς όπως ο Μάικλ και η Αλίσια ή ο Ράιν (Γκόσλινγκ) και η Ρέιτσελ (Βάις) περιμένω να σταματήσουν να παίζουν και να αρχίσουν να... είναι. Τράβηξα 209 ώρες υλικού για να κρατήσω τις λήψεις που για μένα ήταν ειλικρινείς...»

Light Between Oceans 607 8

Διαβάστε περισσότερα: