Buzz

Η Εμα Στόουν ή η Αλίσια Βικάντερ θα είναι η καλύτερη... Αγκαθα Κρίστι;

στα 10

Οχι μία, αλλά δύο biopics της Αγκαθα Κρίστι βρίσκονται σε προετοιμασία και οι νέες και ωραίες του Χόλιγουντ θα πιαστούν σε λίγο μαλλί με μαλλί.

Η Εμα Στόουν ή η Αλίσια Βικάντερ θα είναι η καλύτερη... Αγκαθα Κρίστι;

Καθόλου τυχαίο: Το 2013, τα δικαιώματα όλων των βιβλίων της Αγκαθα Κρίστι, που ανήκαν στην Chorion, την εταιρεία που επιμελήθηκε και την τελευταία, βρετανική σειρά μυστηρίου με ηρωίδα τη Μις Μαρπλ, πουλήθηκαν στην Acorn Media, η οποία έχει βλέψεις περισσότερο για μεγάλου μήκους κινηματογραφικές ταινίες. Κι αν τα χρόνια που έρχονται, θυμηθείτε το, θα βλέπουμε όλο και περισσότερες νέες διασκευές μυστηρίων της Αγκαθα Κρίστι στο σινεμά, την επόμενη χρονιά, με το ενδιαφέρον αναζωπυρωμένο, θα συναντήσουμε και δύο biopics της ίδιας της μεγάλης κυρίας της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Διαβάστε ακόμη: Η Αντζελίνα Τζολί κλείνει θέση στο «Οριεντ Εξπρές» του Κένεθ Μπράνα

αγκαθα κρίστι 607 Η νεαρή Αγκαθα Κρίστι

Από τη μία πλευρά, το στούντιο της Sony ετοιμάζεται για μια ταινία με θέμα τα νεανικά χρόνια της Αγκαθα Κρίστι, την πρωτο-φεμινιστική δράση της και την οικογενειακή και προσωπική της ζωή και, για το ρόλο, φλερτάρει με την Αλίσια Βικάντερ. Από την άλλη πλευρά, η Paramount στήνει ένα φιλμ που θα εντρυφά σ' αυτό που έχει ονομαστεί «το μεγαλύτερο μυστήριο της Αγκαθα Κρίστι», τις 11 μέρες που η συγγραφέας εξαφανίστηκε το 1926, θέμα που έχει ήδη γίνει ταινία, το 1979, από τον Μάικλ Απτεντ, με πρωταγωνιστές τη Βανέσα Ρέντγκρεϊβ και τον Ντάστιν Χόφμαν - γι' αυτόν το ρόλο, το στούντιο κυνηγά την Εμα Στόουν. Σε κάθε περίπτωση, η επαναφορά της Αγκαθα Κρίστι στο κινηματογραφικό προσκήνιο μάς ενθουσιάζει και με αγωνία θα περιμένουμε όχι μόνο τα δύο biopics, αλλά ακόμα περισσότερο το «Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρές» που σκηνοθετεί ο Κένεθ Μπράνα και τους «Δέκα Μικρούς Νέγρους» που έχει στα σκαριά η Working Title, με σκηνοθέτη τον Μόρτεν Τίλνταμ του «Imitation Game».

Διαβάστε ακόμη: