Buzz

Η Αντζελίνα Τζολί κλείνει θέση στο «Οριεντ Εξπρές» του Κένεθ Μπράνα

στα 10

Η νέα κινηματογραφική διασκευή στο «Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρές» της Αγκαθα Κρίστι φιλοδοξεί να προσελκύσει ένα καστ εξίσου θεαματικό με εκείνο της διάσημης ταινίας του 1974.

Flix Team
Η Αντζελίνα Τζολί κλείνει θέση στο «Οριεντ Εξπρές» του Κένεθ Μπράνα

Μετά την κινηματογραφική μεταφορά μιας ιστορίας αληθινά κλασικής, της «Σταχτοπούτας», ο Κένεθ Μπράνα καταπιάνεται με κάτι λίγο πιο σύγχρονο αλλά όχι λιγότερο κλασικό: ένα από τα πιο συναρπαστικά μυστήρια της Αγκαθα Κρίστι, το «Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρές». Την τελευταία φορά που το μοιραίο τρένο ταξίδεψε στο σινεμά ήταν το 1974, με το «Murder on the Orient Express» του Σίντνεϊ Λουμέτ, με τον Αλμπερτ Φίνεϊ στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό και τους Λορίν Μπακόλ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ινγκριντ Μπέργκμαν, Σον Κόνερι, Ζακλίν Μπισέ και Αντονι Πέρκινς, μεταξύ άλλων, να συνθέτουν ένα υπέρλαμπρο καστ από υπόπτους - εξίσου απολαυστική φυσικά ήταν κι η τηλεοπτική διασκευή του στη βρετανική σειρά «Agatha Christie: Poirot», με τον Ντέιβιντ Σουσέ να υποδύεται τον Βέλγο μυστακοφόρο ντετέκτιβ.

Διαβάστε ακόμη: Τελικά μπορεί και να δούμε την Αντζελίνα Τζολί Κλεοπάτρα

Agatha

Ολα δείχνουν, πάντως, ότι ο Μπράνα σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του πολυπρόσωπου μυστηρίου, προκειμένου να επιστρατεύσει μια ανάλογη παρέλαση σύγχρονων σταρ για το καστ της ταινίας του. Kαι έχει ήδη ξεκινήσει δυνατά, καθώς το πρώτο όνομα που ακούγεται ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει κάποιο (άγνωστο ακόμα) ρόλο είναι αυτό της Αντζελίνα Τζολί, η οποία ευελπιστεί να επιστρέψει στην Ευρώπη με ένα πολύ πιο ομαλό κινηματογραφικό ταξίδι από αυτό που επιχείρησε με την αποτυχημένη σκηνοθετική προσπάθεια του «Δίπλα στη Θάλασσα».

Οσο για το σενάριο, αυτό υπογράφεται από τον Μάικλ Γκριν (ο οποίος ετοιμάζει και το νέο «Alien» του Ρίντλεϊ Σκοτ και το νέο «Blade Runner» του Ντενί Βιλνέβ), ενώ ο Κένεθ Μπράνα αναλαμβάνει το «Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρές» με διπλή ιδιότητα, αυτήν του σκηνοθέτη κι αυτήν του πρωταγωνιστή, καθώς κρατά το ρόλο του Πουαρό για τον εαυτό του. Η ιδέα μάς φαίνεται θαυμάσια, ο Μπράνα έχει αποδείξει ότι ως σκηνοθέτης έχει στιλ και, κυρίως, χιούμορ και καθόλου δε θα μας φανεί παράξενο αν το «Οριεντ Εξπρές» αποτελέσει την αρχή ενός franchise ιστοριών της Αγκαθα Κρίστι του οποίου δηλώνουμε από τώρα fans. Περιμένουμε με ενθουσιασμό να μάθουμε ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι σταρ που θα συνθέσουν το πολυμελές καστ. Προς το παρόν, χαζέψτε παρακάτω το τρέιλερ εκείνης της ταινίας.


Διαβάστε ακόμη