Buzz

H Αντζελίνα Τζολί στην Ελλάδα για να βρεθεί στο πλευρό των προσφύγων

στα 10

Με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης του ΟΗΕ βρίσκεται στην Ελλάδα η Αντζελίνα Τζολί, δίνοντας στην τραγωδία των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα τις διαστάσεις δημοσιότητας που της αρμόζει.

Flix Team
H Αντζελίνα Τζολί στην Ελλάδα για να βρεθεί στο πλευρό των προσφύγων

Με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα η Αντζελίνα Τζολί.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη Λέσβο το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο η άφιξη της αναβλήθηκε για το πρωί της Τετάρτης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρισκόταν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων μετεγκατάστασης στα Διαβατά. Την είδηση για την επίσκεψη στη Λέσβο μετέδωσε η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Μυτιλήνης «Εμπρός».

Τελικά, περί τις 7.30 το πρωί της Τετάρτης, πηγές της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη σε ότι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται, ωστόσο, η Αντζελίνα Τζολί, θα επισκεφτεί αρχικά τον Πειραιά, στη συνέχεια τον Ελαιώνα και παραμένει άγνωστο αν θα πάει στην Ειδομένη.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την επίσκεψή της στον Πειραιά και από τη συναντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα:

Angelina Jolie 607

Angelina Jolie

«Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Υπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης», δηλώνει η πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα εκ μέρους του ΟΗΕ. Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων», αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Αντζελίνα Τζολί, ειδική απεσταλμένη της Υπατης Αρμοστείας.

Angelina Jolie

Σημειώνεται ότι η Τζολί έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προτιμούσε να αφήσει σε άλλους τα ζητήματα πολιτικής φύσης σε σχέση με τους πρόσφυγες, ενώ η ίδια επικεντρώνεται στις ανθρωπιστικές ανάγκες των περιοχών που επισκέπτεται.

Θυμηθείτε αυτό: «Μην κατηγορείτε τους πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή»: διαβάστε το άρθρο της Αντζελίνα Τζολί στους Times

Angelina Jolie Lebanon

H Αντζελίνα Τζολί βρέθηκε την Τρίτη που μας πέρασε στο Λίβανο, στην πέμπτη επέτειο των συρράξεων στη Συρία που έχει αναγκάσει ήδη 4.8 εκατομμύρια ανθρώπους να φύγουν από το Λίβανο και 6.5 εκατομμύρια ακόμη να έχουν διασκορπιστεί μέσα στη χώρα. Η Τζολί μίλησε για ακόμη μια φορά για την ανάγκη οι κυβερνήσεις και οι ηγέτες τους να βοηθήσουν τα εκατομμύρια των προσφύγων.

«Απευθύνομαι σε όλες τις κυβερνήσεις να τηρήσουν τη Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τους νόμους των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων... Ελπίζω η 15η Μαρτίου του επόμενου χρόνου να βρει τη Συρία σε ειρήνη και αυτή να είναι αρχή για τις επιστροφές, ώστε όλοι οι πρόσφυγες να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους που είναι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.»

Διαβάστε ακόμη: