Buzz

H Σούζαν Σαράντον στο πλευρό των προσφύγων στη Λέσβο

στα 10

Γνωστή για το κοινωνικό της πρόσωπο, η Σούζαν Σαράντον είναι μια ακόμη από τους σταρ του Χόλιγουντ που έφτασαν στη Λέσβο για να βρεθεί στο πλευρό των προσφύγων.

H Σούζαν Σαράντον στο πλευρό των προσφύγων στη Λέσβο

Πριν λίγο καιρό ο Μάντι Πατίνκιν του «Homeland» δημοσιοποίησε την εμπειρία του όταν βρέθηκε στη Λέσβο ως μέλος της οργάνωσης International Rescue Committee και συμμετείχε στη διάσωση προσφύγων, σε μια συγκινητική και ταυτόχρονα αφυπνιστική εξομολόγηση που έκανε το γύρο του κόσμου.

Διαβάστε αναλυτικά: «Ο θάνατος πίσω μου, η ζωή μπροστά μου»: Ο Μάντι Πατίνκιν του «Homeland» στη Λέσβο

Από χθες στη Λέσβο βρίσκεται και η Σούζαν Σαράντον, η οποία ήρθε για να γίνει μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό νησί, να βοηθήσει με τον δικό της τρόπο στην ανακούφιση των προσφύγων και κυρίως να στείλει παγκοσμίως ένα μήνυμα αλληλεγγύης απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα ανθρώπων αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Πετώντας προς τη Λέσβο η Σούζαν Σαράντον πόσταρε στο λογαριασμό της στο Twitter το παρακάτω tweet:

«Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω τον κόσμο να αντιληφθεί τις ιστορίες των ανθρώπων εδώ, ότι πρόκειται για οικογένειες που θέλουν για τα παιδιά τους ό,τι θέλουμε κι εμείς για τα δικά μας παιδιά... Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο απελπισμένος πρέπει να είναι κανείς για μπει σε μια τέτοια βάρκα... Αυτή εδώ μπροστά μας μοιάζει αρκετά ασφαλής, αλλά έχω δει άλλες που καταρρέουν και οι άνθρωποι πετούν στη θάλασσα τα υπάρχοντά τους και κινδυνεύουν να πνιγούν. Δυο μέρες πριν είχαμε νεκρούς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σούζαν Σαράντον

Suzan Sarandon Lesvos

«Ως μάνα τριών παιδιών, καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει να είσαι μάνα παιδιών που κυνηγημένη από τον πόλεμο και την ανέχεια φτάνεις στην ακτή και υποχρεώνεσαι να κάνεις αυτό το αδιανόητο μεγάλο ταξίδι απλά και μόνο για να επιβιώσεις. Προσπαθώ να αντιληφθώ πώς είναι δυνατόν αυτή η διέξοδος να φαίνεται η καλύτερη δυνατή.»

Suzan Sarandon Lesvos

«Δεν νομίζω ότι ο κόσμος έχει καταλάβει τι συμβαίνει... Δε νομίζω ότι η ανθρωπότητα έχει καταλάβει το βάθος της κρίσης. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δει τι συμβαίνει σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να το καταλάβει. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάψουν να είναι "κάποιοι άλλοι" και να γίνουν οι πρόσφυγες που χρειάζεται να σταθούμε δίπλα τους και να τους υποστηρίξουμε.»

Suzan Sarandon Lesvos

Διαβάστε ακόμη: