Buzz

Ο Μάικλ Μουρ ανοίγει το σπίτι του για τους Σύρους πρόσφυγες!

στα 10

Μετά την απόφαση του κυβερνήτη του Μίτσιγκαν, Ρικ Σνάιντερ, να απαγορεύσει την είσοδο στην πολιτεία κάθε Σύρου πρόσφυγα, ο Μάικλ Μουρ αντέδρασε με μια οργισμένη ανοιχτή επιστολή και ένα ακόμη δείγμα ανθρωπιάς.

Ο Μάικλ Μουρ ανοίγει το σπίτι του για τους Σύρους πρόσφυγες!

Γνωστός για την κοινωνική του ευαισθησία, αλλά και τη δυνατή φωνή του απέναντι σε μια άκαμπτη Αμερική, ο Μάικλ Μουρ τα έβαλε αυτή τη φορά με τον κυβερνήτη του Μίτσιγκαν, Ρικ Σνάιντερ, υπογράφοντας μια ανοιχτή επιστολή η οποία στρέφεται εναντίον της «αντισυνταγματικής» και «αισχρής» απόφασή του πρώτου να απαγορεύσει την είσοδο στην πολιτεία κάθε Σύρου πρόσφυγα.

«Αντίθετα με τη διακήρυξή σου να αρνηθείς ένα σπίτι για τους Σύρους πρόσφυγες στην πολιτεία του Μίτσιγκαν, θα αψηφήσω την απαγόρευση και θα προσφέρω το σπίτι μου στο Τράβερς Σίτι του Μίτσιγκαν σε αυτούς του Σύρους πρόσφυγες που αποφάσισες να μείνουν απ' έξω. Θα επικοινωνήσω με το State Department για να τους ενημερώσω ότι είμαι πρόθυμος να προσφέρω ένα ασφαλές καταφύγιο σε κάθε ζευγάρι από τη Συρία που έχει περάσει τις διαδικασίες ταυτοποίησης από τη διοίκηση Ομπάμα, στις οποίες έχω απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη.»

Διαβάστε ακόμη: O Μάικλ Μουρ θέλει για Πρόεδρο των Η.Π.Α. τη Μέριλ Στριπ! Μαζί του!

Michael Moore

Η επιστολή του Μάικλ Μουρ έρχεται ακριβώς τη στιγμή που στην Αμερική, όπως και στον υπόλοιπο πλανήτη, ο πληθυσμός αντιδρά στην είσοδο προσφύγων από τη Συρία, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι αλλά και σε ένα γενικότερο κλίμα «ξενοφοβίας» που απειλεί τον κοινωνικό ιστό της Δύσης. Τριαντά μία πολιτείες της Αμερικής αντιδρούν στην είσοδο Σύρων προσφύγων από τα συνορά τους - ειρωνικά, όπως αναφέρει ο Μουρ στην επιστολή του, μετά από απόφαση στην πλειοψηφεία τους κυβερνητών των Δημοκρατικών.

«Αυτό που κάνεις είναι αντιαμερικάνικο. Είμαστε, για καλό ή για κακό, ένα έθνος απογόνων τριών ομάδων: Σκλάβων από την Αφρική που ήρθαν εδώ αλυσοδεμένοι και αναγκάστηκαν να προσφέρουν τρισεκατομμύρια απλήρωτης εργασίας για να χτίσουν αυτή τη χώρα. Ιθαγενών που εξολοθρεύτηκαν από λευκούς Χριστιανούς με πράξεις μαζικής γενοκτονίας. Και πρόσφυγες από ΠΑΝΤΟΥ στον κόσμο. Στο Μίτσιγκαν είμαστε τυχεροί να μετράμε ανάμεσά μας δεκάδες χιλιάδες Αράβων και Μουσουλμάνων Αμερικάνων... Ανυπομονώ να υποδεχτώ Σύρους στο σπίτι μου και ενθαρρύνω με όλη την καρδιά μου και άλλους Αμερικάνους να κάνουν το ίδιο».

Διαβάστε ακόμη: