Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Μελ Γκίμπσον επιβιώνει στο Χόλιγουντ, αποθεώνεται στη Βενετία

στα 10

Ο Μελ Γκίμπσον έφτασε στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας για να παρουσιάσει το «Hacksaw Ridge», την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά δέκα χρόνια μετά «Apocalypto». Δέκα πολύ δύσκολα χρόνια μετά το «Apocalypto».

Ο Μελ Γκίμπσον επιβιώνει στο Χόλιγουντ, αποθεώνεται στη Βενετία

«Επιβίωση»

Ο Μελ Γκίμπσον απαντάει στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου που θέλει να μάθει τη μία λέξη που περιγράφει τη σχέση του με το Χόλιγουντ. Τη σχέση ενός από τους μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών που από αγαπημένος ηθοποιός και οσκαρικός σκηνοθέτης έγινε ξαφνικά ένας αμφιλεγόμενος δημιουργός (με αφορμή την τεράστια εμπορική επιτυχία του «The Passion of Christ»), ένας κοινός αντισημίτης (μετά την απεικόνιση των Εβραίων στην ταινία ως αιμοσταγών δολοφόνων και μετά και την λεκτική του επίθεση σε αστυνομικό που τον συνέλαβε να οδηγεί μεθυσμένος), ενας ρατσιστής με αποδείξεις (ποιος μπορεί να ξεχάσει την κασέτα με το ρατσιστικό και μισογύνικο ξέσπασμά του στην πρώην συντροφό του, Οκσάνα Γκριγκορίεβα το 2010;).

«"Επιβίωση", είναι η μόνη λέξη που θα χρησιμοποιούσα σε σχέση με το Χόλιγουντ... είναι η ίδια λέξη που χρησιμοποιούν όλοι. Μερικές φορές κάνεις ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Το έκανα... Για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ίσως φταίει το σε ποιο σημείο βρίσκεται κάθε φορά στη ζωή σου.»

Δείτε ακόμη: Το Φεστιβάλ Βενετίας με τον φακό του Vanity Fair

Mel Gibson Venice

Mel Gibson Venice

Χωρίς να αποσυρθεί τελείως από τη βιομηχανία, ο Μελ Γκίμπσον επιβίωσε. Συνέχισε να προκαλεί αντιδράσεις. Και κυρίως συνέχισε να κάνει ταινίες - αρχικά ως ηθοποιός (το «The Beaver» της Τζόντι Φόστερ, το «How I Spent My Summer Vacation», το «Blood Father») και τώρα ως σκηνοθέτης με την πρώτη του ταινία, δέκα χρόνια μετά το «Apocalypto».

Το «Hacksaw Ridge» (δείτε εδώ το τρέιλερ) είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Ντέσοντ Ντος, του πρώτου αντιρρησία συνείδησης στην ιστορία του Αμερικάνικου στρατού ο οποίος στάλθηκε στην μάχη δίχως να κρατά όπλο και στην πορεία μεταμορφώθηκε σε ήρωα όταν έσωσε τις ζωές δεκάδων συν-στρατιωτών του. Τον Ντος υποδύεται ο Αντριου Γκάρφιλντ, που ήρθε μαζί με τον Μελ Γκίμπσον στη Βενετία και καλά έκανε, αφού η ταινία καταχειροκροτήθηκε (όπως αναφέρουν όσοι βρέθηκαν στην επίσημη προβολή της για 10 ολόκληρα λεπτά από όρθιο, ενθουσιασμένο κοινό), αποθεώθηκε από τους κριτικούς και στέλνει το όνομα του Μελ Γκίμπσον ξανά μετά από χρόνια στην οσκαρική κούρσα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Χριστός ξανασταυρώνεται: Ο Μελ Γκίμπσον ετοιμάζει σίκουελ στα «Πάθη του Χριστού»

Mel Gibson Venice

«Η δύναμη αυτού του ήρωα είναι μοναδική. Βρίσκεται στη χειρότερη πιθανή συνθήκη. Πηγαίνει στη μάχη με πίστη και πεποίθηση. Κάνει κάτι υπερφυσικό. Αυτό με ενέπνευσε», δηλώνει ο Μελ Γκίμπσον στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας στη Βενετίας. «Τέτοιες ιστορίες θέλουμε να αφηγούμαστε. Το να εισέλθεις στη μάχη έτσι. Το να οπλιστείς μόνο με την πίστη σου, η πίστη σου θα πρέπει να είναι πολύ δυνατή. Αυτό είναι το αδιαμφισβήτητο κομμάτι της ιστροίας που βρήκα πραγματικά εμπνευστικό. Αυτό κυριαρχεί στα πάντα...»

«Ο Ντέσμοντ απέδιδε τις πράξεις του σε μια δύναμη μεγαλύτερη από τον ίδιο», συνεχίζει ο Γκίμπσον. «Η διαφορά ανάμεσα σε έναν πραγματικό υπερήρωα και έναν υπερήρωα τον κόμικ είναι ότι οι αληθινοί υπερήρωες δεν φοράνε Spandex.»

Mel Gibson Venice

Mel Gibson Venice

Mel Gibson Venice

Mel Gibson Venice

Περισσότερο Φεστιβάλ Βενετίας 2016

Mel Gibson Venice