Buzz

Κανένας Γούντι Αλεν! Ο Στίβεν Φράι είναι στην Ελλάδα

στα 10

Καλεσμένος του Υπουργείου Τουρισμού, ο φιλέλληνας Στίβεν Φράι ξεναγείται στις ομορφιές της Ελλάδας, μετατρέποντας τον πάντα ανήσυχο λογαριασμό του στο twitter στο πιο απολαυστικό tour που κάνατε ποτέ στο «Come to Greece για να τη βρεις».

Κανένας Γούντι Αλεν! Ο Στίβεν Φράι είναι στην Ελλάδα

To να ακολουθείς το λογαριασμό του Στίβεν Φράι στο Twitter είναι από μόνο του μια απόλαυση, καθώς ο αστείρευτος Βρετανός κωμικός και συγγραφέας τον έχει μετατρέψει σε ένα ακόμη λόγο για να υποκλιθείς στο φλεγματικό του χιούμορ, αλλά και στην άλλοτε υπόγεια και άλλοτε ξεδιάντροπη σατιρική του διάθεση που καλύπτει κάθε πιθανή πτυχή της καθημερινότητας, είτε αυτό είναι ο θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ, είτε το μίσος του για την αστυνομία, είτε ο απέραντος θαυμασμός του για τον Ααρον Σόρκιν.

Αυτές τις ημέρες τα tweets του είναι ακόμη πιο απολαυστικά, αφού ο Στίβεν Φράι βρίσκεται στην Ελλάδα, καλεσμένος του Υπουργείου Τουρισμού, και ξεναγείται σε αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά στην Ακρόπολη, παραμένοντας ένας από τους πιο διάσημους φανατικούς της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα (διαβάστε εδώ στο επίσημο site του το άρθρο «A Modest Proposal» που έγραψε το 2011).

2

Μην περιμένετε φυσικά κάποια «κανονική» ή «συντηρητική» κάλυψη από τον Φράι της επίσκεψής του στην Ελλάδα, αφού είναι αδύνατον να γράψει κάτι λιγότερο από ευφυές και ανατρεπτικό, ειδικά όταν δέχεται δώρα όπως σοκολατένιες καρυάτιδες ή όταν σχολιάζει τα γυμνά αγάλματα και τους γκέι εραστές των αρχαίων ή όταν στο δρόμο του προς τους Δελφούς αναρωτιέται τι να ρωτήσει την Πυθία...

2

Ωστόσο, ο θαυμασμός του για την Ελλάδα είναι διάχυτος και εμφανής σε κάθε του λέξη, ειδικά όταν γράφει «Back in the land of recharging...» ή όταν παρατηρεί πως η κρίση δεν έχει αλλάξει ένα από τα αγαπημένα του μέρη στον κόσμο: «Doesn’t seem at all downhearted by the crisis. Still friendly and fun» ή όταν βρίσκει το φαγητό «Incredibly simple, incredibly cheap, incredibly good».

Ευτυχώς τα ελληνικά κανάλια σχεδόν δεν ξέρουν ποιος είναι για να τον κανιβαλίσουν...

Ακολουθήστε το λογαριασμό του Στίβεν Φράι στο Twitter για περισσότερη... Ελλάδα.

2

Διαβάστε ακόμη: