Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ζιλιέτ Μπινός θα είναι η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 69ο Φεστιβάλ Βερολίνου

στα 10

Μετά το τελευταίο Φεστιβάλ Καννών και την Κέιτ Μπλάνσετ, το 69ο Φεστιβάλ Βερολίνου επιλέγει κι αυτό μια διάσημη ηθοποιό για τη θέση του Προέδρου της κριτικής επιτροπής.

Η Ζιλιέτ Μπινός θα είναι η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 69ο Φεστιβάλ Βερολίνου

Η Ζιλιέτ Μπινός θα είναι η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει για τη Χρυσή Αρκτο και τα υπόλοιπα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος του 69ου Φεστιβάλ Βερολίνου.

Ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα του Φεστιβάλ Καννών, η Μπερλινάλε επέλεξε μια ηθοποιό διεθνούς φήμης για τη θέση της Προέδρου της κριτικής επιτροπής.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η Ζιλιέτ θα είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για το 2019. Το Φεστιβάλ μοιράζεται ισχυρούς δεσμούς μαζί της, και είμαι πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψει στο Φεστιβάλ σε αυτή τη διακεκριμένη θέση» δήλωσε ο Διευθυντής της Μπερλινάλε, Ντίτερ Κόσλικ.

Διαβάστε ακόμη: To «The Kindness of Strangers» θα είναι η ταινία έναρξης του 69ου Φεστιβάλ Βερολίνου

«Ευχαριστώ για αυτήν την τρομερή τιμή και την πρόσκληση για την προσεχή Μπερλινάλε, αγαπητέ Ντίτερ, σημαίνει πολλά για μένα! Ανυπομονώ για αυτό το ραντεβού με την υπόλοιπη επιτροπή και θα αγκαλιάσω τα καθήκοντά μου με χαρά και προσοχή», απάντησε με τη σειρά της στην επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ η Ζιλιέτ Μπινός.

Η Γαλλίδα ηθοποιός έχει στο παρελθόν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Βερολίνου με πολυάριθμες ταινίες της, τόσο στο επίσημο διαγωνιστικό όσο και στα παράλληλα τμήματα, ενώ κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας του Φεστιβάλ το 1997, για τον «Αγγλο Ασθενή».

Το 69ο Φεστιβάλ Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου του 2019.

Juliette Binoche 607

Διαβάστε ακόμη