Φεστιβάλ / Βραβεία

To «The Kindness of Strangers» θα είναι η ταινία έναρξης του 69ου Φεστιβάλ Βερολίνου

στα 10

Έχοντας συμμετάσχει αρκετές φορές σε διαφορετικά τμήματα του φεστιβάλ, η Λόνε Σέρφινγκ παίρνει φέτος «προαγωγή» στην πιο ξεχωριστή προβολή του.

Flix Team
To «The Kindness of Strangers» θα είναι η ταινία έναρξης του 69ου Φεστιβάλ Βερολίνου

Η τελευταία φορά που η δανή σκηνοθέτης βρέθηκε στο Βερολίνο ήταν το 2009 με το θαυμάσιο «An Education», για να ακολουθήσει μια μάλλον μέτρια περίοδος στην καριέρα της, η οποία ελπίζουμε ότι έφτασε στο τέλος της αν κρίνουμε από την θέση που επιφύλαξε το φεστιβάλ στην καινούργια της ταινία.

Το «The Kindness of Strangers» περιγράφεται ως «ένα μοντέρνο παραμύθι», τοποθετημένο γύρω από ένα ρώσικο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη το οποίο αποτελεί το σημείο αναφοράς μιας σειράς ανθρώπων.

Ανάμεσά τους, μια μητέρα που προσπαθεί να αποφύγει τον βίαιο σύζυγό της, μια νοσοκόμα που έχει ιδρύσει την δική της ομάδα ψυχοθεραπείας, έναν πρώην φυλακισμένο που τώρα έχει αναλάβει το εστιατόριο, έναν δικηγόρο με χαμηλή αυτοπεποίθηση, ή έναν νεαρό άντρα που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει δουλειά.

Δείτε ακόμη: 10 βραβεία για το «The Favourite» στην 21η απονομή των British Independent Film Awards

Το εστιατόριο λειτουργεί «σαν ένα σταυροδρόμι για τους χαρακτήρες οι οποίοι εισβάλλουν ο ένας στην ζωή του άλλου, σε μια εποχή που η αβεβαιότητα μεγεθύνεται και η καλοσύνη χάνεται. Εκεί όπου οι μικρότερες συμπτώσεις και οι πράξεις καλοσύνης μπορούν να έχουν τα πιο απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Lone Scherfig, Λόνε Σέρφινγκ 607

Το σενάριο της ταινίας είναι γραμμένο από την ίδια την Σέρφινγκ ενώ οι χαρακτήρες του ενσαρκώνονται από ένα αξιοζήλευτο καστ, όπως οι Ζόι Καζάν, Ταχάρ Ραχίμ, Αντρέα Ράισμπορο, Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζέι Μπαρούσελ και Μπιλ Νάι.

Το 69ο Φεστιβάλ Βερολίνου θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαριου του 2019.

Δείτε επίσης: