Φεστιβάλ / Βραβεία

IFFR Live 2016: Δείτε ζωντανά επιλεγμένες ταινίες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ

στα 10

Τέσσερις ταινίες από το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ παίζονται ζωντανά την ώρα της παγκόσμιας πρεμιέρας τους στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα για το IFFR Live 2016.

IFFR Live 2016: Δείτε ζωντανά επιλεγμένες ταινίες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ

Παίρνοντας παράδειγμα από το πετυχημένο Sala Web του Φεστιβάλ Βενετίας, ολοένα και περισσότερα διεθνή φεστιβάλ προσφέρουν επιλεγμένες ταινίες του προγράμματός τους ζωντανά την ώρα της πρεμιέρας τους μέσω της πλατφόρμας του Festival Scope, το οποίο αλλάζει μορφή και φιλοδοξεί να γίνει ένα ετήσιο σινεμά με προβολές από τα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

Η online πλατφόρμα που απευθυνόταν στους επαγγελματίες του χώρου αλλάζει όνομα και γίνεται Festival Scope Pro, ενώ το Festival Scope γίνεται διαθέσιμο για τον οποιονδήποτε και η φιλοσοφία του στηρίζεται στο γεγονός πως οι ταινίες που θα παρουσιάζει θα είναι online για λίγες μόνο ημέρες σαν μια κανονική κινηματογραφική αίθουσα.

Το λανσάρισμα του νέου αυτού Festival Scope γίνεται με το IFFR Live 2016 που αποτελείται από πέντε επιλογές από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ (27 Ιανουαρίου - 7 Φεβρουαρίου), οι οποίες θα κάνουν την πρεμιέρα τους online την ίδια ώρα που θα προβληθούν στο ολλανδικό φεστιβάλ. Τα ψηφιακά εισιτήρια (που μπορείτε να προμηθευτείτε από εδώ) είναι περιορισμένα μέχρι των αριθμό των 400 για την κάθε ταινία, ενώ μπορείτε να τα αποκτήσετε στην τιμή των 4 ευρώ ή να αγοράσετε το ειδικό Festival Pass που κοστίζει 9 ευρώ για τρεις ταινίες. Σε κάθε περίπτωση κάθε αγορά σάς εξασφαλίζει ότι θα δείτε την ταινία μόνο μια φορά.

Το Flix.gr, ως επίσημος χορηγός επικοινωνίας του IFFR Live 2016 διαθέτει δωρεάν εισιτήρια για τους αναγνώστες του. Στείλτε μέιλ στο win@flix.gr με το ονοματεπώνυμό σας, την ταινία που θα θέλατε να δείτε και ένα έγκυρο e-mail. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και θα τους σταλούν οδηγίες για την εγγραφή τους στο Festival Scope και για τον τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθήσουν την ταινία της επιλογής τους.

Οι τέσσερις ταινίες του IFFR Live 2016 που είναι διαθέσιμες για το ελληνικό κοινό είναι οι παρακάτω:

Prejudice 607

Préjudice του Αντουάν Σιπέρ (Γαλλία) - Από τις 30 Ιανουαρίου / O Σεντρίκ που ζεί στο δικό του κόσμο δεν αντιδρά καλά στα νέα ότι η αδερφή του είναι έγκυος, μετατρέποντας μια οικογενειακή συγκέντρωση σε έναν εφιάλτη. Ντεμπούτο του Γάλλου σκηνοθέτη με καστ από το οποίο ξεχωρίζουν η Ναταλί Μπάι στο ρόλο της μητέρας και η Αριάν Λαμπέντ.



the model 607

The Model του Μαντς Ματίεσεν (Δανία) - Από τις 30 Ιανουαρίου / Οταν το ανερχόμενο μοντέλο, η Εμα βρίσκει την ευκαιρία να ανέλθει στο χώρο της μόδας, μετακομίζει από τη Δανία στο Παρίσι. Εκεί συναντά και ερωτεύεται ένα γοητευτικό φωτογράφο, αλλά σύντομα η σχέση τους θα μετατραπεί σε μια εμμονή...



As I Open My Eyes 607

As I Open My Eyes της Λέιλα Μπουζίντ (Γαλλία, Τυνησία, Βέλγιο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) - Από τις 29 Ιανουαρίου / Τυνησία, Καλοκαίρι του 2010, λίγους μήνες πριν την επανάσταση. Η Φάρα, μια 18χρονη κοπέλα που μόλις έχει τελειώσει το σχολείο δεν ονειρεύεται να γίνει γιατρός, όπως επιθυμεί η οικογένειά της, αλλά τραγουδάει σε ένα γκρουπ ακτιβιστών, ερωτεύεται και ξενυχτά σε μια πόλη γεμάτη ζωή και κινδύνους.



The Garbage Helicopter 607

The Garbage Helicopter του Γιόνας Σέλμπεργκ Αουγκούστσεν (Σουηδία, Κατάρ) - Από τις 31 Ιανουαρίου / Κάπου στη Σουηδία, ένας τεράστιος κάδος σκουπιδιών σκάει στο έδαφος, όταν σπάει η αλυσίδα που τον κρατά κάτω από ένα ελικόπτερο. Την ίδια ώρα μια γυναίκα Ρομά ξυπνάει στο σπίτι της και καλεί ένα από τα εγγόνια της ζητώντας του να φέρει πίσω από τον ρολογά το παλιό ρολόι της που βρίσκεται εκεί για επισκευή περισσότερο από ένα χρόνο. Δυο μέρες μετά, τρεις νεαροί Ρομά ξεκινούν με ένα αυτοκίνητο να φέρουν πίσω το ρολόι. Ενα road movie που διασχίζει τα καλώς και κακώς κείμενα της σημερινής Σουηδίας. Ενα δυνατό ντεμπούτο, γυρισμένο σε ασπρόμαυρο που θυμίζει το πρώιμο στιλ των Τζιμ Τζάρμους και Ακι Καουρισμάκι.


Το Flix είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του IFFR Live 2016


Young Man... 607

To Festival Scope παρουσιάζει επίσης μια επιλογή από 7 Μεξικάνικες ταινίες κατευθείαν από το Φεστιβάλ Distrital από τις 22 ως τις 28 Ιανουαρίου, με μια δωρεάν πρεμιέρα κάθε ημέρα. Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για 7 ημέρες από την πρεμιέρα της.

Στα μελλοντικά σχέδια του Festival Scope είναι μια επιλογή ταινιών από το Φεστιβάλ FICUNAM του Μεξικό, μια επιλογή νέων Κολομβιανών ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ της Καρχηδόνας και άλλα που θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το IFFR Live 2016