Φεστιβάλ / Βραβεία

Hollywood Film Awards 2012

στα 10

Η πρώτη τελετή απονομής της σεζόν 2012-2013 μόλις ολοκληρώθηκε! Στο γκαλά των 16ων Hollywood Film Awards βραβεύτηκαν αρκετοί από τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες που θα μας απασχολήσουν αυτό τον οσκαρικό χειμώνα. Διαβάστε στιγμιότυπα και δείτε φωτογραφίες!

Hollywood Film Awards 2012

Το Χόλιγουντ χθες βράδυ (ώρα Λος Αντζελες, πριν από λίγο ώρα Ελλάδας) έκανε ζέσταμα: με την τελετή απονομής των 16ων Hollywood Film Awards, η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία τίμησε ηθοποιούς και σκηνοθέτες ταινιών που δεν έχουν κάνει ακόμα την επίσημη πρεμιέρα τους στις αίθουσες - κάποιες έχουν διακριθεί στα διεθνή φεστιβάλ, κάποιες άλλες δεν έχουν εμφανίσει ούτε trailer.

Στην ουσία, το γκαλά των Hollywood Film Awards δεν έχει το σασπένς των υπόλοιπων βραβείων (οι νικητές το γνωρίζουν καιρό πριν), αλλά αποτελεί μία τιμητική διάκριση «εμπιστοσύνης» του ταλέντου των παικτών του: ένα χτύπημα στην πλάτη για το σκηνοθετικό ντεμπούτο («Quartet») του Ντάστιν Χόφμαν, μία συνολική επιβράβευση για το έργο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, μία ψήφος εμπιστοσύνης στην Μαριόν Κοτιγιάρ (που αν είναι οσκαρική υποψήφια θα έρθει αντιμέτωπη με ιερά τέρατα), ένα κλείσιμο ματιού στο μέλλον της πιτσιρίκας Κουβενζάνε Γουάλις («Beasts of the Southern Wild»), ένα σπρώξιμο για την οσκαρική ανηφόρα στον Μπεν Αφλεκ και το καστ του «Argo», μία τιμητική υπόκλιση στο πάλαι ποτέ κακό παιδί Κουέντιν Ταραντίνο.

tarantino

O ίδιος ο Κουέντιν, παραλαμβάνοντας το βραβείο σεναρίου για το «Django Unchained», το παραδέχτηκε: «Είναι περίεργο να βραβεύεσαι για μία ταινία την οποία δεν έχεις τελειώσει ακόμα, αλλά σας ευχαριστώ! Θα χρησιμοποιήσω αυτό το βραβείο ως όπλο στην αιώνια μάχη με τον μοντέρ μου! Αν πάει να μου κόψει έστω και μία ατάκα διαλόγου θα τον ρωτήσω πώς τολμάει; Αυτό είναι ένα βραβευμένο σενάριο!»

«Το πιο αξιοθαύμαστο πράγμα στην αποψινή βραδιά είναι ότι βραβεύουμε ταινίες που δεν έχουν κάνει πρεμιέρα ακόμα» συμπλήρωσε και ο Σεθ Ρόγκεν, ο οποίος παρουσίασε το βραβείο κωμωδίας στον συνεργάτη του Τζαντ Απαταου (του οποίου η νέα ταινία «This Is 40» βγαίνει στις αμερικανικές αίθουσες τα Χριστούγεννα). «Μερικές από τις βραβευμένες ταινίες, ούτε που τις έχω ακούσει. Τόσο πολύ αργούν! Εχει πλάκα όμως. Είναι οι νέες Χρυσές Σφαίρες - ξέρετε, όπου πάντα αναρωτιέσαι ''τι είναι αυτό, ποιος το ψήφισε;"...»

bob

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο παρέλαβε το βραβείο Β' Ανδρικού ρόλου (κάτι που θεωρείται ότι δημιουργεί μία τάση για την οσκαρική κούρσα) για το «Silver Linings Playbook». Μαζί του βραβεύτηκε και ο Μπράντλεϊ Κούπερ, αλλά και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ο' Ράσελ.

Πηγές αναφέρουν ότι στα παρασκήνια το κλίμα ήταν χαλαρό και πολύ πιο διασκεδαστικό: ο Ντε Νίρο έδειχνε στο κινητό του τηλέφωνο τις φωτογραφίες του νέου μωρού του στον Ντάστιν Χόφμαν, η μικρούλα Κουβενζάνε Γουάλις καθόταν στην αγκαλιά της Σούζαν Σαράντον (η οποία της παρέδωσε το βραβείο) ή στριφογύριζε με την τούλινη φούστα της, ενώ ο Μπεν Αφλεκ και ο Τζουντ Απαταου παρακολουθούσαν το Προεκλογικό Debate στις τηλεοράσεις.

beasts

Χαλαρό ξεκίνημα της οσκαρικής κούρσας λοιπόν. Περισσότερο χάζι, όπως αυτό που μπορείτε να κάνετε στο gallery και τις φωτογραφίες της βραδιάς.

Βρείτε το ημερολόγιο όλων των σημαντικών κινηματογραφικών βραβείων που θα μας οδηγήσουν στην 85η απονομή των Οσκαρ, εδώ.

Διαβάστε όλα τα νέα και τα μέχρι στιγμής προγνωστικά για τα βραβεία Οσκαρ εδώ.