Buzz

Ο μοναδικός τρόπος να γιορτάσεις κι εσύ τη «Μέρα της Μαρμότας»

στα 10

Η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως, ειδικά για μια κλασική, απολαυστική κωμωδία από τα 90s.

Ο μοναδικός τρόπος να γιορτάσεις κι εσύ τη «Μέρα της Μαρμότας»

Το βρετανικό Sky Cinema δεν χαλάει την παράδοση και έτσι και φέτος, για τη δεύτερη μέρα του Φεβρουαρίου γιορτάζει τη Μέρα της Μαρμότας με τον μοναδικό τρόπο που οφείλει να το κάνει κανείς: προγραμματίζοντας 13 φορές την ομώνυμη ταινία του Χάρολντ Ράμις με τον Μπιλ Μάρεϊ και την Αντι ΜακΝτάουελ από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 6 και 40 της επόμενης ημέρας.

Groundhog Day 607

H Μέρα της Μαρμότας προϋπήρχε της ταινίας και ήταν μια αμερικανική και καναδική παράδοση όπου πλήθος ατόμων συγκεντρώνεται στο Πανξατόνι της Πενσιλβάνια και ετοιμάζεται να παρακολουθήσει τις κινήσεις μιας μαρμότας, ενός τρωκτικού που ζει κυρίως στις παγωμένες στέπες. Οι κινήσεις του ζώου προβλέπουν το πότε θα τελειώσει ο χειμώνας! Σύμφωνα με την παράδοση, αν η μαρμότα δει τη σκιά της, τότε ο χειμώνας θα διαρκέσει για περίπου άλλες έξι εβδομάδες. Αν έχει συννεφιά και δεν τη δει, τότε ο ερχομός της άνοιξης θα έρθει γρηγορότερα.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι 100 καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών!

Groundhog Day 607

Groundhog Day 607

Groundhog Day 607

H «Μέρα της Μαρμότας» όμως του Χάρολντ Ράμις συνδέθηκε τόσο πολύ με την ημέρα που λίγοι γιόρταζαν, πετυχαίνοντας την ενσωμάτωση της ποπ κουλτούρας μέσα σε μια παράδοση αιώνων. Ακριβώς δηλαδή αυτό που ήθελε ο σεναριογράφος Ντάνι Ρούμπιν όταν έψαχνε ποια θα είναι η ημέρα που θα ζει ξανά και ξανά ο ήρωάς του. Θεώρησε τη Μέρα της Μαρμότας μια λιγότερο γνωστή γιορτή μέσα στο χειμώνα, όπου αν η ταινία θα είχε επιτυχία, θα παιζόταν στην τηλεόραση σαν εορταστικός μπουναμάς. Ονόμασε τον ήρωά του Φιλ (αφού ετσι ονομάζεται η διάσημη μαρμότα που προβλέπει τον καιρό) και τον έκανε και μετεωρολόγο...

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...






Δείτε ακόμη: 67 αξιολάτρευτα GIFs για τα 67 χρονια του Μπιλ Μάρεϊ

Groundhog Day