Buzz

«The French Dispatch»: το νέο πόστερ αποκαλύπτει ότι αυτή είναι η ταινία του Γουές Αντερσον με το μεγαλύτερο καστ

στα 10

H επιτομή του ensemble movie...

«The French Dispatch»: το νέο πόστερ αποκαλύπτει ότι αυτή είναι η ταινία του Γουές Αντερσον με το μεγαλύτερο καστ

Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες για φέτος είναι και το «The French Dispatch» του Γουές Αντερσον και από ότι φαίνεται θα πρόκειται για μια από τις καλύτερες δουλειές του μέχρι σήμερα: οι κριτικοί τον αποθεώνουν και το κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του στο πρόσφατο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών απέδειξε ότι ο αγαπημένος αμερικανός σκηνοθέτης και το λαμπερό καστ του ξέρουν να κλέβουν την παράσταση.

Αλλά για πόσο μεγάλο καστ μιλάμε; Πάντα οι ταινίες του Αντερσον είχαν πολλούς πρωταγωνιστές, είναι σήμα-κατατεθέν του σινεμά του. Φαίνεται όμως ότι αυτή εδώ έχει το πολυπληθέστερο ensemble cast από όλες μαζί.

Αυτό φαίνεται και στο νέο πόστερ της ταινίας που μόλις κυκλοφόρησε.

Θυμηθείτε κι αυτό: «The French Dispatch»: η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ αντιμετωπίζει έναν γυμνό Τίμοθι Σαλαμέ

The French Dispatch  poster

Εκτός από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που κρατούν οι Φράνσις ΜακΝτόρμαντ Τίμοθι Σαλαμέ, Μπιλ Μάρεϊ, Οουεν Γουίλσον, Σέρσα Ρόναν, Τίλντα Σουίντον, Γουίλεμ Νταφόε, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χένρικ Γουίνκλερ, Τζέφρι Ράιτ, Εϊντριαν Μπρόντι, Κέιτ Γουίνσλετ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, ο Αντερσον έχει πλημμυρίσει την ταινία με δευτεραγωνιστές αποδεικνύοντας ότι οι παραγωγές του είναι αποτέλεσμα συλλογικότητας - όχι μόνο πίσω, αλλά ακόμα και μπροστά από τις κάμερες.

Η ταινία είναι «ένα ερωτικό γράμμα» στους δημοσιογράφους του κόσμου, τοποθετημένη στο παράρτημα μιας αμερικανικής εφημερίδας σε μια φανταστική γαλλική πόλη τον 20ό αιώνα. Θα περιστρέφεται γύρω από τρεις ιστορίες και είναι εμπνευσμένη από την αγάπη του Γουές Αντερσον για το The New Yorker, με χαρακτήρες και περιστατικά να αφορούν αληθινά γεγονότα και πρόσωπα του περιοδικού.

«Δεν είναι εύκολο να εξηγήσω την ιστορία», δηλώνει ο Γουές Αντερσον. «Αφορά έναν Αμερικάνο δημοσιογράφο με βάση τη Γαλλία που φτιάχνει ένα περιοδικό. Είναι περισότερο ένα πορτρέτο αυτού του άνδρα, αυτού του δημοσιογράφου που προσπαθεί να γράψει αυτό που θέλει να γράωει. Δεν είναι μια ταινία για την ελευθερία του Τύπου, αλλά όταν μιλάς για ρεπόρτερ μιλάς αναπόφευκτα και για όσα συμβαίνουν στον κόσμο.»

Διαβάστε περισσότερα: