Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2021 | Ημέρα 7η: Οταν η Κρουαζέτ υποκλίθηκε στην παρέα του Γουές Αντερσον

στα 10

Ολα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στο κόκκινο χαλί, τις αίθουσες και τα παρασκήνια του 74ου Φεστιβάλ Καννών.

Flix Team
Κάννες 2021 | Ημέρα 7η: Οταν η Κρουαζέτ υποκλίθηκε στην παρέα του Γουές Αντερσον

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς - πρεμιέρες, ταινίες που συζητιούνται, σταρ, photocall, χαμόγελα στο κόκκινο χαλί.

Χθες, μία πρεμιέρα έκλεψε την παράσταση στο κόκκινο χαλί, καθώς τόσο ο σκηνοθέτης της, όσο και το λαμπερό πολυπληθές καστ της ήταν, είναι και θα είναι εξαιρετικά αγαπημένοι του φεστιβάλ.

Και μπορεί να έλειπε μία βασική πρωταγωνίστρια, γιατί βρέθηκε θετική στην νόσο Covid-19, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την επέλαση των υπόλοιπων και τα αισιόδοξα χαμόγελά τους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν χθες, την 7η μέρα του φεστιβάλ.

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 6 ως και τις 17 Ιουλίου. Το Flix θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2021 εδώ.

Και την 7η ημέρα, ο Θεός ξεκουράστηκε και έδωσε τη θέση του στην Τίλντα και τον Τίμοθι

Προγραμματισμένο για να κάνει πρεμιέρα στις Κάννες το 2020, το «The French Dispatch» περίμενε υπομονετικά έναν ολόκληρο χρόνο για να πατήσει τα σκαλιά του Palais des Festivals. Και χθες, ο Γουές Αντερσον έστησε ένα πάρτι στο κόκκινο χαλί, πλαισιωμένος από το πλήθος των γοητευτικών πρωταγωνιστών του (Τίλντα Σουίντον, Μπιλ Μάρεϊ, Τίμοθι Σαλαμέ, Εντριαν Μπρόντι, Οουεν Γουίλσον, Μπενίσιο Ντελ Τόρο).

Εχει κάτι αυτή η παρέα του Γουές Αντερσον - είτε είναι οι αγαπημένοι, πιστοί του μόνιμοι ή οι καινούργιοι στην φιλμική του οικογένεια. Κάτι που λάμπει, εντός κι εκτός οθόνης. Από την μία οι κριτικές μιλούν για μια ταινία που απογειώνει όλες τις συνήθεις αρετές του ανθρωπιστή σκηνοθέτη, από την άλλη οι φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί της πρεμιέρας μιλούν από μόνες τους για την μεγάλη χαρά που είναι το σινεμά.

Wes Anderson red carpet 1

Wes Anderson red carpet 10

Wes Anderson red carpet 11

Wes Anderson red carpet 6

Wes Anderson red carpet 2

Wes Anderson red carpet 3

Wes Anderson red carpet 4

Wes Anderson red carpet 5

Wes Anderson red carpet 7

Wes Anderson red carpet 8

Wes Anderson red carpet 9

H επιστροφή της Αντέλ

Η Αντέλ Εξαρχόπουλος, 9 χρόνια μετά τον Χρυσό Φοίνικα (και το σκάνδαλο που τον συνόδευε) του «La Vie d' Adele» επιστρέφει στην Κρουαζέτ ως πρωταγωνίστρια του «Bac Nord» του Σεντρίκ Χιμένεθ, ένα αστυνομικό θρίλερ που έκανε χθες την λαμπερή του πρεμιέρα, εκτός διαγωνιστικού.

Η 28χρονη πλέον Αντέλ ξεχώρισε με το λευκό της σμόκιν ανάμεσα στο ανδροκρατούμενο καστ (η ταινία ακολουθεί την ιστορία μίας μονάδας αστυνομικός σε περιθωριακές, επικίνδυνες γειτονιές της Μασαλίας), ενώ ένα παραπάτημα στα σκολιά του κόκκινου χαλιού την έκανε να σκάσει στα γέλια.

Bac Nord red carpet 1

Bac Nord red carpet 2

Bac Nord red carpet 3

Bac Nord red carpet 3

Bac Nord red carpet 4

Bac Nord red carpet 5

Bac Nord red carpet 6

Bac Nord red carpet 7

Bac Nord red carpet 8

«Bergman Island»: Είναι αυτός ο Χρυσός Φοίνικας;

Από χθες η Κρουαζέτ έχει βουήξει: το «Bergman Island» της Μια Χάνσεν-Λοβ («Το Μέλλον», «Eden», «Tout est Pardonné») εντυπωσίασε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα και πολλοί στοιχηματίζουν ότι αυτός θα είναι ο Χρυσός Φοίνικας - με μία εβδομάδα ακόμα φεστιβάλ να τρέχει...

Με πρωταγωνιστές τους Βίκι Κριπς («Αόρατη Κλωστή») και τον Τιμ Ροθ, αυτό το «meta» κινηματογραφικό ρομάντζο που θέλει μία σκηνοθέτη να φτάνει στον Fårö με τον σύζυγό της και να του αφηγείται την ιδέα ενός σεναρίου που βασίζεται στον πρώτο της έρωτα (τραβώντας την περόνη της δικής τους σχέσης) είναι και δεν είναι μία υπόκλιση στον Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Η Μια Χάνσεν-Λοβ αποτίει φόρο τιμής στον θρυλικό σκηνοθέτη, αλλά στέκεται και γερά στα πόδια της για να αφηγηθεί τις δικές της Σκηνές Από Ενα Γάμο....

Εδώ η πρεμιέρα χθες βράδυ που απογειώθηκε με το standing ovation του κοινού....

«Bergman Island» red carpet 1

«Bergman Island» red carpet 2

«Bergman Island» red carpet 3

«Bergman Island» red carpet 4

«Bergman Island» red carpet 5

«Bergman Island» red carpet 6

«Bergman Island» red carpet 7

«Bergman Island» red carpet 8

«Bergman Island» red carpet 9

JFK - Director's Cut στην παραλία

Επίτιμος καλεσμένος του 74ου Φεστιβάλ Καννών, ο Ολιβερ Στόουν για να παρουσιάσει την επετειακή Director's Cut κόπια του JFK - 30 χρόνια μετά την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ. Ο Στόουν μίλησε για την αγάπη τυ για το Φεστιβάλ Καννών και την πρόσκληση του Τιερί Φρεμό να γιορτάσουν τις 3 δεκαετίες της ταινίας στην Κρουαζέτ κι εξήγησε στο κοινό τις διαφορές της νέας κόπιας (πλουσιότερης κατά 18 λεπτά, με την ταινία να φτάνει έτσι σε διάρκεια 3 ωρών και 28 λεπτών)


Το «Cora» της Εύης Καλογηροπούλου βραβεύεται στο L'Atelier της Cinefondation

Η πρώτη ταινία μικρού μήκους της Εύης Καλογηροπούλου «Motorway 65» βρέθηκε στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών το 2020.

Και χθες, το «Cora», το μεγάλου μήκους πρότζεκτ της Καλογηροπούλου που συμμετείχε στο L' Atelier της Cinefondation, κέρδισε το βραβείο ARTE Kino International/Youtube - μια διάκριση που συνοδεύεται από χρηματική ενίσχυση 10.000€ για την περαιτέρω ανάπτυξη του φιλμ.

Το «Cora», που ακολουθεί την ιστορία δυο γυναικών που ερωτεύονται και αγωνίζονται να ξεφύγουν από τους περιορισμούς μιας δυστοπικής πατριαρχικής κοινωνίας, είναι μία διεθνής συμπαραγωγή - κι από την ελληνική πλευρά μια παραγωγή της Αμάντας Λιβανού της Neda Film.

Συγχαρητήρια!

εύη καλογηροπούλου, Αμαντα Λιβανού

εύη καλογηροπούλου

εύη καλογηροπούλου

Thessaloniki Goes to Cannes!

Xθες πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών και η δράση «Thessaloniki Goes to Cannes». Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προέβαλαν και προώθησαν 6 ελληνικές ταινίες που ετοιμάζονται, 6 Works in Progress, σε συνεργασία με την Marché du Film του Φεστιβάλ.

Τα πρότζεκς που παρουσιάστηκαν ήταν: η «Βάρδια» του Γρηγόρη Ρέντη, τα «Μπάσταρδα» του Νίκου Πάστρα, το «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνα Προέδρου, το «Χειμώνας με τη Βαλμίρα» της Μαρίας Ντούζα, το «EX» του Γιώργου Μαρκάκη και το «Into the Land of Ice and Fire» της Δήμητρας Ζήρου.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τη Νοτιοανανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη δράση του Marché du Film του Φεστιβάλ Καννών, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο περιζήτητες αγορές ταινιών στον κόσμο.

Thessaloniki Goes to Cannes 1

Thessaloniki Goes to Cannes 2

Thessaloniki Goes to Cannes 3

Thessaloniki Goes to Cannes 4

Thessaloniki Goes to Cannes 5

Thessaloniki Goes to Cannes 6

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 6 ως και τις 17 Ιουλίου. Το Flix θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2021 εδώ.