Buzz

O Αλεξάντρ Ντεσπλά περιγράφει το «The French Dispatch» του Γουές Αντερσον, ως εκπληκτικό

στα 10

O συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, μιλώντας στο Indiewire, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τη νέα ταινία του Γουές Αντερσον.

O Αλεξάντρ Ντεσπλά περιγράφει το «The French Dispatch» του Γουές Αντερσον, ως εκπληκτικό

Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες για φέτος είναι και το «The French Dispatch» του Γουές Αντερσον και από ότι φαίνεται θα πρόκειται για μια από τις καλύτερες δουλειές του μέχρι σήμερα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο οποίος έγραψε μουσική για την ταινία αλλά έχει συνεργαστεί με τον Αντερσον και σε αρκετές προηγούμενες δουλειές του, κερδίζοντας μάλιστα και ένα Οσκαρ Καλύτερης Μουσικής για το «The Grand Budapest Hotel».

Μιλώντας στο Indiewire o Ντεσπλά μίλησε λίγο για τις πρόσφατες δουλειές του στο «Pinocchio» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αλλά και στο «The Midnight Sky» του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά καθ’ όλη την συνέντευξή του δεν σταματούσε να πλέκει το εγκώμιο για τον Αντερσον και τη νέα του ταινία. «Είδα την τελική κόπια του “The French Dispatch” πριν από αρκετό καιρό και είναι απλά εκπληκτικό. Είναι τόσο τέλεια δυνατό και διαφορετικό… ο τρόπος με τον οποίο ο Γουές επεκτείνει τα ταλέντα του σε μια άλλη διάσταση με κάθε του ταινία είναι απλά εντυπωσιακό. Αυτή εδώ είναι εκπληκτική. Είναι πανέμορφη. Είναι διασκεδαστική, είναι τρελή, είναι τα πάντα», δήλωσε ο Ντεσπλά.

Διαβάστε ακόμα: Προσεχώς Σινεμά: Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες μέχρι και το καλοκαίρι του 2021

French Dispatch

Σίγουρα ούτε ο Αντερσον ούτε οι παραγωγοί της ταινίας δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερη διαφήμιση γι’ αυτήν από αυτά τα υπέροχα λόγια του Ντεσπλά. Ο ίδιος συμπλήρωσε στο τέλος για το πόσο φιλόδοξη δείχνει η νέα ταινία του Αντερσον λέγοντας πως «είναι η πιο φιλόδοξη ταινία του Γουες. Ισως μεγαλύτερη και από το "Grand Budapest Hotel". Με περισσότερους χαρακτήρες, περισσότερες ιστορίες, περισσότερες τοποθεσίες. Τόσες πολλές ιδέες σε ένα πλάνο - η νοητική αντίληψη του Γουές με ξεπερνά! Κι ενώ η ιστορία δεν αναφέρεται καθόλου σε εκείνη τη χρονική περίοδο, η ατμόσφαιρα κι ο ρυθμός είναι τόσο ντανταϊστικός! Το ντανταϊστικό κινήμα ξεκίνησε στην Ελβετία και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και καλλιεργήθηκε στη Γαλλία. Γράφοντας τη μουσική είχα στο μυαλό μουτ τον Κλοντ Ντεμπισί, τον Ερίκ Σατί και τόσους και τόσους άλλους, έτσι ώστε να είμαι πιστός στον ντανταϊστικό τόνο...»

Ο Ντεσπλά απέφυγε να πει περισσότερα. Δήλωσε όμως ότι το ensemble αποτέλεσμα των ερμηνειών είναι και πάλι πρωτοκλασάτο. «Σε όλες τις ταινίες του Γουές το ensemble cast είναι καταπληκτικό. Θα το δείτε κι εδώ. Υπάρχουν συγκλονιστικές στιγμές από τους ηθοποιούς...»

Πέρα από αυτό, ο Ντεσπλά ρωτήθηκε και την αποχώρησή του από το «Black Widow». Εκεί ο συνθέτης αποφάσισε να δώσει μια πιο λακωνική απάντηση: «τη μια στιγμή ήμουν στην ταινία, την άλλη όχι.» Ο,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Το «The French Dispatch» αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 16 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

French Dispatch