Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Wolf of Wall Street

Ο Λύκος της Wall Street (The Wolf Of Wall Street) του Μάρτιν Σκορσέζε

Τέλη της δεκαετίας του ’80 κι ο νιόπαντρος Τζόρνταν Μπέλφορτ εγκαθίσταται στη Νέα Υόρκη κι ορκίζεται να γίνει επιτυχημένος χρηματιστής: μόνο που η πρώτη του μέρα στη Γουολ Στριτ σημαδεύεται από τη μοίρα, είναι η Μαύρη Δευτέρα του 1987. Ο Τζόρνταν, νεαρός πωλητής με έμπνευση, πειθώ και υπέρμετρη φιλοδοξία, θα βρει, στο παρασκήνιο της νομιμότητας, τον τρόπο να τα καταφέρει και να γίνει ταχύτατα ένας πολυεκατομμυριούχος, διψασμένος για το «περισσότερο» σε κάθε κατηγορία της ζωής.

«Το περισσότερο ποτέ δεν είναι αρκετό» για τη νέα ταινία του διδύμου Σκορσέζε – ΝτιΚάπριο, ένα εντατικό προφίλ της αμερικανικής καθόδου στην απολαυστικότερη κόλαση. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

before sunset

Πριν το Ηλιοβασίλεμα (Before Sunset) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Οταν είσαι 30, κοιτάς πίσω στη ζωή σου για πρώτη φορά. Και ανακαλύπτεις πως όλα όσα θεωρούσες δεδομένα, είναι απλά στιγμές μέσα στο χρόνο. Δεν έχει σημασία αν πήγες ή όχι στο ραντεβού εκείνο τον Δεκέμβρη. Βρίσκεσαι στο Παρίσι και είστε πάλι μαζί. Για λιγότερη ώρα, ο καθένας σε διαφορετικό σημείο της ζωής του, αλλά και οι δύο πιο σίγουροι για όλα όσα δεν πρέπει να ξαναχαθούν. Μέσα σε τέσσερις ώρες, με ένα αεροπλάνο να περιμένει ξανά για να σας χωρίσει, πρέπει να βρεις όλους τους σωστούς τρόπους για να πειστείς πως ίσως αυτή τη φορά πρέπει να μείνεις. Ενα αυτοσχέδιο τραγούδι στην κιθάρα, οι όχθες του Σηκουάνα, η μοναξιά που είναι μεγαλύτερη όταν είσαι με κάποιον που δεν αγαπάς παρά όταν είσαι μόνη σου, ένα βιβλίο που γράφτηκε για να την κάνεις να σε θυμηθεί και να σε ερωτευτεί από την αρχή. Οταν είσαι 30 το καλοκαίρι είναι πάντα ταυτόχρονα το τέλος και η αρχή μιας καινούριας ζωής... Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.35 στο Nova Cinema 2

Scarlett Jojo 607

Τζότζο (Jojo Rabbit) του Τάικα Γουαϊτίτι

Ο Τζο Μπέτζλερ, ένα αδύνατο και μοναχικό αγοράκι, μεγαλώνει στη ναζιστική Γερμανία με την καλόκαρδη και τρυφερή μητέρα του, όσο ο πατέρας του λείπει εδώ και χρόνια «για δουλειές». Ο «Τζότζο» έχει ένα όνειρο: να φορέσει τη στολή με τις σβάστικες και να υπηρετήσει τον Φύρερ. Τον ενοχλεί που τον θεωρούν αδύναμο και δειλό, εκείνος θα αποδείξει στους συμμαθητές του ότι είναι σκληρός, ικανός και πιο πιστός στο όραμα από όλους. Αλλωστε έχει και τη βοήθεια του φανταστικού του φίλου, Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος εμφανίζεται συχνά στο δωμάτιό του, τον ενθαρρύνει και τον κατηχεί.

Ο Τάικα Γουαϊτίτι τολμά μία αναρχική κωμωδία για τη ναζιστική Γερμανία. Μία παρωδία με αναχρονιστικό μουσικό σάουντρακ, ανελέητο σαρκασμό, και αναπάντεχη τρυφερή παιδικότητα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 1 στις 18.30

Attenberg 607

Attenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Στην μικρή κωμόπολη «Ασπρα Σπίτια» η Mαρίνα παθιάζεται με τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για τη φύση, ψάχνει τη δική της σε πειραματισμούς με τη φιλενάδα της και ενηλικιώνεται μέσα από το σεξ και το θάνατο. Μία ταινία ελληνική, μία ταινία διεθνής. Η κινηματογραφική γλώσσα έχει επιβληθεί της νεοελληνικής. Η δύναμη του σεναρίου έχει ξεφύγει από τα στενά όρια των διαλόγων. Η παρουσίαση της ιστορίας έχει τολμηρά απογειωθεί από την αναμασημένη mainstream μανιέρα που είχαμε συμβιβαστεί να αποκαλούμε «ελληνικό σινεμά».

Από την διθυραμβική επιτυχία της Βενετίας μέχρι τον απόλυτο θρίαμβο του Σάντανς και της Νέας Υόρκης, το «Attenberg» σπάει τα στενά όρια του ελληνικού σινεμά, μιλώντας μία γλώσσα κινηματογραφική, διεθνή, τολμηρή, πρωτοπόρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

i villani

Οι Χωριάτες (I Villani) του Ντανιέλε ντε Μικέλε

Στο δραματοποιημένο αυτό ντοκιμαντέρ, ο Ντανιέλε ντε Μικέλε, «ένας από τους πιο εφευρετικούς ακτιβιστές του φαγητού» σύμφωνα με τους New York Times, παρακολουθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ τέσσερις «χωριάτες», οι οποίοι εκπροσωπούν όλο το φάσμα της Ιταλικής κουζίνας. Του μιλούν για γεωργία, ψάρεμα, ζώα, τυριά και οικογενειακή κουζίνα, για τη ζωή τους και για τη σχέση τους με τη γη και την ιστορία του τόπου όπου έχουν γεννηθεί. Μέσα από την προσωπική τους ιστορία, αλλά και μέσα από την έμπειρη και οξυδερκή μαγειρική τους προκύπτει το βαθύ νόημα της Ιταλικής κουζίνας: η σοφία της, η γεύση της, ο σεβασμός στα προϊόντα της γης και της θάλασσας, η βιωσιμότητά της, κόντρα στο παγκοσμιοποιημένο διατροφικό μοντέλο της γευστικής ομοιομορφίας.

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage

Tick tick Boom

Tick, Tick... Boom! του Λιν-Μανουέλ Μιράντα

Η ταινία είναι μια διασκευή του αυτοβιογραφικού μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον, που έφερε την επανάσταση στο θέατρο ως ο δημιουργός του «Rent», ένα μιούζικαλ που πραγματεύεται την επίκαιρη ανησυχία μιας ομάδας καλλιτεχνών υπό την σκιά της επιδημίας του HIV/AIDS με τον Λάρσον όμως να μην προλαβαίνει να ζήσει την επιτυχία του έργου του, μιας και πέθανε λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα.

Ο Λιν-Μανουέλ Μιράντα μεταφέρει στο σινεμά το αυτοβιογραφικό μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον με το σεβασμό και τον ενθουσιασμό που αρμόζει σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη που έφυγε νωρίς, χωρίς να δει όχι μόνο τη διεθνή αναγνώρισή του αλλά και τον Αντριου Γκάρφιλντ να τον υποδύεται σε μια once in a lifetime ερμηνεία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

ethnofest 12

12ο Ethnofest

Το 12ο Ethnofest - Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου αποκτά υβριδική μορφή και επιστρέφει στην Αθήνα αλλά και διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσει ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο που καταγράφουν, αναδεικνύουν, σχολιάζουν και συσχετίζονται με την ανθρώπινη εμπειρία στις κοινωνικές, πολιτισμικές αλλά και πιο ενδόμυχες εκφράσεις της.

Από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 29 Νοεμβρίου, το Ethnofest ανακτά την ανεκτίμητη εμπειρία της κλειστής αίθουσας, ενώ από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, το φεστιβάλ επισκέπτεται το κοινό του μέσα από τη διαδικτυακή του έκδοση

ORFEAS2021

5ο Φεστιβάλ WIFT GR για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το WIFT GR και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος επιστρέφουν για ακόμη ένα φεστιβάλ με ταινίες από όλον τον κόσμο, αφιέρωμα στην Κιμ Λονζινότο κι έντονο κοινωνικό πρόσημο που θα προβληθούν online και δωρεάν για όλους.

Οπως κάθε χρόνο, όλες οι προβολές και εκδηλώσεις του Φεστιβάλ προσφέρονται δωρεάν. Εξαιτίας των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των μελών του, το ΔΣ του WIFT GR αποφάσισε το Φεστιβάλ να διεξαχθεί διαδικτυακά, στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς