Buzz

Κάτσε κάτω Τομ Χίντλστον (και υπόλοιποι μνηστήρες): ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν έχει τελειώσει ακόμα με τον Τζέιμς Μποντ

στα 10

Καθίστε κάτω Τομ Χίντλστον, Τζέιμι Μπελ, λευκοί, μαύροι, γυναίκες και παιδιά. Tζέιμς Μποντ είναι μόνο ο Ντάνιελ Κρεγκ. Για την ώρα...

Κάτσε κάτω Τομ Χίντλστον (και υπόλοιποι μνηστήρες): ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν έχει τελειώσει ακόμα με τον Τζέιμς Μποντ

Πόσο ταιριάζει στον Τομ Χίντλστοουν το κουστούμι του επόμενου Τζέιμς Μποντ. Ή μήπως καλύτερος μνηστήρας είναι ο νεαρός (αλλά όχι πια παιδί) Τζέιμι Μπελ; Ή, ακόμα πιο επαναστατικά, ήρθε η εποχή που θα δούμε στον εμβληματικό ρόλο μια γυναίκα; Aπό τη μία τα στοιχήματα των bookers που έδιναν προβάδισμα σε μία πλειάδα βρεταννών ηθοποιών για να φορέσουν το ατσαλάκωτο σμόκιν του υπερπράκτορα 007, μέχρι τo άρθρο της Sunday Mirror που αποφάσισε ότι αυτός θα είναι ο Ντάμιεν Λιούις, έχουμε ακούσει τα πάντα. Κάθε εβδομάδα είχαμε κι ένα νέο όνομα να προστίθεται στη λίστα των διαδόχων του Ντάνιελ Κρεγκ (ο Χιου Τζάκμαν είναι πάντα παρών), κάθε βδομάδα και μία νέα διαφωνία - με πιο έντονο το «σκάνδαλο» Ιντρις Ελμπα: μπορεί ένας μελλοντικός Τζέιμς Μποντ να είναι μαύρος;

Διαβάστε αναλυτικά: Ο Ρότζερ Μουρ δε θεωρεί τον Ιντρις Ελμπα «αρκετά Αγγλο» για να παίξει τον Τζέιμς Μποντ

Daniel Craig 607 4

Τι στάση όμως κρατάει ο ίδιος ο Ντάνιελ Κρεγκ; Αντιφατική. Από τη μία, σε συνεντευξή του στο Time Out του Λονδίνου, ο Κρεγκ είχε πει: «Θα προτιμούσα να σπάσω το ποτήρι και να κόψω τις φλέβες μου... Τελείωσα για την ώρα. Εχουμε τελειώσει. Το μόνο που θέλω είναι προχωρήσω. Εννοώ για τουλάχιστον ένα ή δύο χρόνια. Δεν θέλω να το σκέφτομαι... Αν έκανα ακόμη μια ταινία του Μποντ, θα ήταν μόνο για τα χρήματα.»

Από την άλλη, σε αντίστοιχη συνέντευξη στο περιοδικό «Sunday’s Event» της Mail, ο Ντένιελ Κρεγκ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παρκάρει στο γκαράζ την .Aston Martin του. Τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον. «Δεν σκοπεύω να αφήσω τη θέση μου, τουλάχιστον όχι άμεσα. Παρόλο που η προετοιμασία για το ρόλο γίνεται όλο και δυσκολότερη».

Τι ισχύει λοιπόν;

Διαβάστε ακόμη: H Εμίλια Κλαρκ αυτοπροτείνεται για θηλυκή Τζέιν Μποντ!

Daniel Craig 607 2

Ας μιλήσουμε με δεδομένα: ο Κρεγκ έχει συμβόλαιο για 5 ταινίες. Είναι δεσμευμένος να τις κάνει, οπότε όλα τα υπόλοιπα είναι εργαλεία διαπραγματεύσεων και η γνωστή χορογραφία ατζέντηδων, παραγωγών, στούντιο για να κλειστεί η επόμενη συμφωνία.

Ποια είναι τα αρνητικά; Πρώτον ότι το συμβόλαιο με τη Sony έχει λήξει. Θα ανανεωθεί (πιθανότατα, ναι); Ο Σαμ Μέντες επίσης έχει αποχωρήσει επισήμως από το Τζέιμς Μποντ franchise κάτι που δημιουργεί ανασφάλεια στον Κρεγκ - αν ακόμα και με τον Μέντες στο τιμόνι το «Spectre» δεν είχε τη δύναμη του «Skyfall», ποιος εγγυάται ότι κάθε επόμενη ταινία δε θα είναι και χειρότερη;

Το μόνο θετικό: οι καθυστερήσεις. Ολη αυτή η κωλυσιεργία καταπολεμά τον Νο1 παράγοντα που έχει δηλώσει ο Κρεγκ ως αιτία παραίτησης από το ρόλο: την κούραση. Με την επόμενη ταινία να μην μπορεί (και πρακτικά πλέον) να κυκλοφορήσει πριν το 2018-2019, ο Κρεγκ θα έχει ξεκουραστεί κι ασχοληθεί με άλλα πράγματα.

Τώρα αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσει τους ρόλου σε 3 χρόνια; Αυτό είναι ένα ακόμα ζήτημα.

«Γυμνάζομαι μέχρι θανάτου. Αυτό μου είναι όλο και πιο δύσκολο. Αλλά αυτά έχει η ζωή. Θα συνεχίσω, όσο θα μπορεί το σώμα μου να ανταπεξέλθει...»

Διαβάστε ακόμα: