Buzz

Ο Σαμ Μέντες τέλειωσε (για τα καλά) με τον Τζέιμς Μποντ

στα 10

Σε πρόσφατη ομιλία του, ο Σαμ Μέντες επιβεβαίωσε πως δεν θα επιστρέψει για να σκηνοθετήσει την ταινία που θα ακολουθήσει το «Spectre», ενώ έβάλε και λίγο λάδι στη φωτιά για το ποιος θα είναι τελικά ο νέος κινηματογραφικός 007.

Ο Σαμ Μέντες τέλειωσε (για τα καλά) με τον Τζέιμς Μποντ

Είναι επίσημο. Ο,τι κι αν συμβεί, όσες πιέσεις κι αν δεχθεί, όσο κι αν παραμένει ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το γεγονός πως οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ ενδιαφέρουν ξανά την κινηματογραφική βιομηχανία, ο Σαμ Μέντες δεν θα επιστρέψει για να σκηνοθετήσει και τρίτη περιπέτεια του 007 μετά τα υπερ-επιτυχημένα «Skyfall» και «Spectre».

«Ηταν μια καταπληκτική περιπέτεια. αλλά θέλω να πω ιστορίες με νέους χαρακτήρες», δήλωσε ο σκηνοθέτης που είχε ξανά στο παρελθόν δηλώσει πως δεν θα επιστρέψει, αλλά επέστρεψε, τότε - ανάμεσα στο «Skyfall» και το «Spectre» - και υπό τις πιέσεις του Ντάνιελ Κρεγκ που είχε αφήσει να εννοηθεί πως και η δική του επιστροφή στο ρόλο εξαρτάται από την επιστροφή του Σαμ Μέντες στην σκηνοθετική καρέκλα.

«Πιστεύω, επίσης, ότι υπάρχουν σκηνοθέτες εκεί έξω που μπορούν να κάνουν τη δουλειά ακριβώς όπως κι εγώ. Και όπως ήμουν εγώ σε σχέση με το "Skyfall", θα πρέπει να αναζητηθούν σε ελαφρώς αναπάντεχα σημεία. Ηταν μια απίστευτη περιπέτεια, λάτρεψα κάθε δευτερόλεπτο, ήταν ένα προνόμιο. Ολες οι εμπειρίες θα μου μείνουν αξέχαστες, αλλά νομίζω πως έχει έρθει η ώρα για κάποιον άλλον να κάνει τη σπουδαία αυτή δουλειά.»

Διαβάστε ακόμη: 25 τρόποι για να γίνεις ένας ευτυχισμένος σκηνοθέτης - από τον Σαμ Μέντες

Sam Mendes 607

Ο Σαμ Μέντες αναφέρθηκε φυσικά και στα σενάρια διαδοχής του Ντάνιελ Κρεγκ που πληθαίνουν καθημερινά: «Υπάρχει μια συνεχής συζήτηση ποιος θα είναι ο επόμενος Μποντ. Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για μια δημοκρατική απόφαση. Εγγυώμαι πως ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα είναι κάτι που περιμένετε. Δεν βρισκόμαστε στο Χ Factor, δεν πρόκειται για το δημοψήφισμα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν είναι μια δημόσια ψήφος. Η Μπάρμπαρα Μπρόκολι αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος Μποντ. Τελεία και παύλα. Αν τα πράγματα δεν ήταν έτσι, τότε ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν θα ήταν ποτέ Τζέιμς Μποντ γιατί η δημόσια υποστήριξη του Ντάνιελ ήταν μηδενική.»

Διαβάστε εδώ όλα τα σενάρια διαδοχής του Ντάνιελ Κρεγκ - από τον Ιντρις Ελμπα μέχρι τον Τζέιμι Μπελ και από τον Ντάμιεν Λιούις μέχρι τον Τομ Χίντλστον

Sam Mendes 607

«Αν μου έλεγαν κάποτε ότι ο Ντάνιελ Κρεγκ θα ήταν ο επόμενος Τζέιμς Μποντ θα έλεγα α) αποκλείεται και β) είστε τρελοί. Θα θεωρούσα πως ήταν τελείως λάθος για το ρόλο. Για μένα ο Μποντ ήταν αστος με ειρωνία στο πρόσωπο. Ο Ντάνιελ ήταν γεμάτος ένταση και αφοσίωση. Είχα εκφράσει την αντίρρησή μου τότε και ήμουν, όπως αποδείχθηκε, τελείως λάθος. Μερικές φορές δεν το καταλαβαίνεις ενώ συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: