Buzz

Ο Φεβρουάριος στο Cinobo είναι... κόλαση

στα 10

Από την «Κόλαση του Ανρί-Ζορζ Κλουζό» ως τα διαμάντια του Χόρρορ και νέα σοδιά ελληνικών ταινιών θα βρούμε από αυτόν το μήνα στην πλατφόρμα.

Flix Team
Ο Φεβρουάριος στο Cinobo είναι... κόλαση

Ο Φεβρουάριος είναι λίγο σαν το μεσαίο παιδί: μετά τις γιορτές, πριν τα πρώτα δείγματα της άνοιξης. Για να του δώσει ατμόσφαιρα, δύναμη και ανεβασμένες θερμοκρασίες, η πλατφόρμα του Cinobo φέρνει νέες ταινίες που θα κάνουν το σαλόνι σας συναρπαστικό! Παρακάτω τα SOS, όπως τα επέλεξε το Flix.


dheepan main

Και οι 7 τελευταίοι Χρυσοί Φοίνικες του Φεστιβάλ Καννών

Τα μεγάλα, καθοριστικά, ολόχρυσα βραβεία του Φεστιβάλ Καννών, όπως δόθηκαν από το 2014 ως το 2021, για πρώτη φορά συγκεντρωμένα όλα μαζί, αποκλειστικά στο Cinobo! Με τη σειρά, η «Χειμερία Νάρκη» του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν, το «Dheepan» του Ζακ Οντιάρ, το «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Κεν Λόουτς, το «Τετράγωνο» του Ρούμπεν Εστλουντ, οι «Κλέφτες Καταστημάτων» του Χιροκάζου Κόρε-Εντα, τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο και το «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό, μια συλλογή που όχι απλώς δείχνει το ρεύμα της τελευταίας δεκαετίας, όχι απλώς αποκτά αρχειακή αξία, αλλά αποτελείται κατά κύριο λόγο από αριστουργήματα.
Από 2 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για τη συλλογή εδώ

Daniel 16

Daniel '16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Από το 1980, λένε οι αρχικοί τίτλοι της ταινίας του έμπειρου ντοκιμαντερίστα Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, λειτουργούν στην Ελλάδα παραρτήματα γερμανικών ιδρυμάτων για προερχόμενους από γερμανόφωνες χώρες ανήλικους με αποκλίνουσα ή ήπια παραβατική συμπεριφορά. Σκοπός των μικρών αυτών κοινοτήτων είναι να προσφέρουν στους τροφίμους μια εναλλακτική έκτιση των ποινών τους και να βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνική τους επανένταξη. Σ' ένα τέτοιο ίδρυμα στον Εβρο φτάνει ο 16χρονος Ντάνιελ και, μέσα από τις βουβές του μοναξιές και τις θρασείς του εξεγέρσεις προσπαθεί να εμπεδώσει τον γεμάτο αντιφάσεις και αδικία κόσμο που τον περιβάλλει. Μια ειλικρινής και τρυφερή καταγραφή ενός άγνωστου κόσμου που βρίσκεται στη διπλανή μας πόρτα.
Από 8 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ
Διαβάστε ακόμη τη συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στο Flix: «Τα κατεξοχήν θύματα του κόσμου είναι τα παιδιά.» Από τη μυθοπλασία στην τεκμηρίωση και την αλήθεια, ο σκηνοθέτης μιλάει για όρια που σπάνε και παιδιά που μεγαλώνουν απότομα.

azor

Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη (Azor) του Αντρέας Φοντάνα

Ο Ιβάν, ένας κομψός, διακριτικός Ελβετός τραπεζίτης, επισκέπτεται με τη γυναίκα του, την Ινές, την Αργεντινή. Ο σκοπός του είναι να καθησυχάσει τους ανήσυχους πάμπλουτους πελάτες της τράπεζας εκεί. Η χρονιά είναι το 1980, η Αργεντινή βρίσκεται κάτω από το ζυγό της χούντας, οι «desaparecidos», οι αγνοούμενοι, ολοένα και πληθαίνουν. Ο προκάτοχος του Ιβάν, ο Κις, τον οποίο οι προύχοντες αγαπούσαν... υπερβολικά, έχει, επίσης, εξαφανιστεί μυστηριωδώς, αφήνοντας πίσω εκκρεμείς υποθέσεις, ένα άδειο διαμέρισμα και μια λέξη, «Λάζαρο». Πρωτότυπο, ανατριχιαστικά ήσυχο πολιτικό θρίλερ, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αντρέας Φοντάνα για τον σκοτεινό κόσμο της διαφθοράς στη χούντα της Αργεντινής. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Berlinale, την ελληνική στις Νύχτες Πρεμιέρας και στα τέλη Ιανουαρίου βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Από 22 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ

Playing it Cool 2

Σφυρίζοντας για τον Eρωτα (Playing it Cool) του Τζάστιν Ρίαρντον

Eνας σεναριογράφος του Χόλιγουντ αναγκάζεται από τον ατζέντη του να γράψει μια ρομάντικη ταινία. Το μόνο πρόβλημα του… δεν πιστεύει καν στον έρωτα. Η άποψή του όμως θα ανατραπεί όταν θα γνωρίσει μια όμορφη γυναίκα που θα του πάρει τα μυαλά, και θα κάνει τα πάντα για να την διεκδικήσει! Το κυνήγι για την τέλεια ρομαντική κομεντί σε μια... ρομαντική κομεντί που φλερτάρει με την παρωδία.
Από 10 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ

πράσινη θάλασσα

Πράσινη Θάλασσα της Αγγελικής Αντωνίου

Η Αννα είναι μια σιωπηλή, ευάλωτη κοπέλα - πάσχει από αμνησία, δεν θυμάται ποια είναι κι από πού έρχεται. Θυμάται μόνο να μαγειρεύει, εκπληκτικά, οικεία και κατανυκτικά. Πιάνοντας δουλειά στο κουτούκι του Ρούλα, που ταΐζει τους εργάτες της γειτονιάς, η Αννα με τα φαγητά και τις μυρωδιές της ξυπνά στους θαμώνες μνήμες από τις καλές στιγμές της ζωής τους. Την ίδια στιγμή, προσπαθεί κι εκείνη, με αγωνία, να ξυπνήσει τις δικές της, χαμένες αναμνήσεις. Οσο το μαγειρείο, χάρη στα φαγητά της, γεμίζει κόσμο και κουβέντες, τόσο η Αννα, με τη βοήθεια του δύστροπου Ρούλα μου μισεί τη μουσική, ή του ηλικιωμένου αγιογράφου που σώνεται η ζωή του, ή ενός απρόσμενου φλερτ, επανεφευρίσκει τον εαυτό της κι αποκτά μια νέα «οικογένεια». Οταν η αλήθεια αρχίσει να έρχεται στην επιφάνεια, κανείς δεν θα είναι έτοιμος ή πρόθυμος να την αντιμετωπίσει. Με τελευταία της ταινία μυθοπλασίας το «Eduart» του 2006, αλλά έχοντας προσφέρει, πρόσφατα, μια τρυφερή και διαπεραστική ματιά στους «αδέσποτους» της πόλης με το ντοκιμαντέρ «Οι Αγνωστοι Αθηναίοι», η Αγγελική Αντωνίου επιστρέφει, εμπνεόμενη από το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου, «Για να Δει τη Θάλασσα».
Από 15 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ
Διαβάστε ακόμη: H Ευγενία Φακίνου και η Αγγελική Αντωνίου μιλούν στο Flix για ένα βιβλίο και μια ταινία που λειτούργησε σημαδιακά και για τις δύο.

enfant terrible 607

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Enfant Terrible) του Οσκαρ Ρέλερ

Ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ πέθανε σε ηλικία 36 ετών παραμένοντας πεισματικά νέος - με την πραγματικά «live fast die young» εκδοχή της πανκ μυθολογίας που τύλιξε όχι μόνο το έργο του αλλά και την ίδια τη ζωή του - πολλές φορές χωρίς διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα δύο. Μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια ο Φασμπίντερ παρέδωσε, ανάμεσα σε άλλα, 40 ταινίες μεγάλου μήκους, δύο τηλεοπτικές σειρές και 24 θεατρικά έργα χωρίς να «γεράσει» ούτε καλλιτεχνικά, αλλά ούτε και σωματικά, παραμένοντας στην κόψη της αναλώσιμης ενέργειας ενός εφήβου που ήταν σίγουρος πως ο κόσμος (θα) ήταν δικός του για πάντα, πως η επανάσταση είναι μόνο μια λέξη αν δεν βρίσκεσαι παρών σε κάθε στιγμή της ιστορικής σου συνέχειας και πώς κανένας, μα κανένας δεν πεθαίνει, ίσως εκτός παρά μόνο από αγάπη. Αυτή είναι η κινηματογραφική βιογραφία του. Η ταινία βγήκε στις αρχές Ιανουαρίου και στις ελληνικές αίθουσες.
Από 1η Φεβρουαρίου.
Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ

ακίνητο ποτάμι 607

Ακίνητο Ποτάμι του Αγγελου Φραντζή

Το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι μια ταινία αντιθέσεων. Το δηλώνει κι ο τίτλος της: ένα ποτάμι δεν είναι ποτέ ακίνητο, μπορεί μόνο να είναι παγωμένη η επιφάνειά του, ενώ κάτω απ' αυτή το νερό τρέχει με ορμή. Με τον ίδιο τρόπο, η πέμπτη ταινία του Αγγελου Φραντζή είναι ένα φιλμ ήρεμο, με μια βαρύτητα εικαστική και φιλοσοφική, που κάθε τόσο αφήνει να εκραγεί το πάθος, ή η απόγνωση των ηρώων του. Αυτοί είναι η Αννα (Κάτια Γκουλιώνη) και ο Πέτρος (Ανδρέας Κωνσταντίνου), ένα ζευγάρι που αγαπιέται επίμονα, παρότι η σχέση τους είναι, συμβολικά, δύστοκη. Η ζωή τους έχει αλλάξει, έχουν μεταφερθεί σε μια παγωμένη, βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας χάρη στη δουλειά εκείνου και για μήνες δεν μπορούν να κάνουν σεξ. Οταν, λοιπόν, η Αννα μένει έγκυος, οι αντιδράσεις τους είναι κι αυτές αντίθετες. Ο Πέτρος θεωρεί, απρόθυμα και βασανιστικά, αλλά όπως επιβάλει η λογική, ότι η γυναίκα του τον έχει απατήσει. Η Αννα το αρνείται και πιστεύει ότι το μωρό είναι δώρο Θεού: για να το ερμηνεύσει και να το αποδεχτεί, στρέφεται στη θρησκεία, με την υποστήριξη της τοπικής ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας.Θα μπορούσε κανείς να το δει κι ως φόρο τιμής στον Αντρέι Ταρκόφσκι, είναι όμως οι σταθεροί προβληματισμοί του Αγγελου Φραντζή στην πιο ώριμη, μπαρόκ, μεγαλεπήβολη εκδοχή τους. Βραβευμένη από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.
Από 3 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ
Δείτε ακόμη το video: Κάτια Γκουλιώνη και Ανδρέας Κωνσταντίνου | Με λογική και πίστη, για το «Ακίνητο Ποτάμι», στην κάμερα του Flix

Ten Days Without My Mum

10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά (Mamá se fue de viaje) του Αριέλ Βινογκράντ

Ο Βίκτορ και η Βέρα είναι ένα απολύτως κανονικό ζευγάρι παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια με 4 παιδία: τοσν Μπρούνο (14), τη Λάρα (12), τον Τάτο (8) και τον Λόλο (2). Όμως ο Βίκτορ, απορροφημένος από τη δουλειά του, δεν ασχολείται καθόλου με την καθημερινότητα της οικογένειας και στην αλήθεια ζηλεύει την γυναίκα του. Πιστεύει ότι έχει άφθονο χρόνο να κάνει ό,τι θέλει. Η έρημη Βέρα, νιώθοντας εξουθενωμένη από τις χιλιάδες δουλειές που έχει καθημερινά και συνειδητοποιώντας την αδιαφορία του άντρα της, αποφασίζει να κάνει ένα γενναίο διάλειμμα μακριά από όλους και όλα. Φεύγει διακοπές. Ο Βίκτορ αλλά και τα παιδία, μάλλον τώρα την έχουν πατήσει για τα καλά.Κι όσο οι μέρες χωρίς τη μαμά περνούν, η κατάσταση αγριεύει…
Από 4 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ

l' enfer

Η Κόλαση του Aνρί-Ζορζ Κλουζό (L'enfer d'Henri-Georges Clouzot) των Σερζ Μπρόμπεργκ, Ρουξάντρα Μεντρέα

Ο ξενοδόχος Μαρσέλ (Σερζ Ρεζιανί) ζηλεύει παθολογικά τη γυναίκα του, Οντέτ (Ρόμι Σνάιντερ). Πάνω σ' αυτή την κεντρική ιδέα, εμπνευσμένη από τον Δάντη με απόηχο από Μαρσέλ Προυστ, ο Ανρί-Ζορζ Κλουζό έγραψε κι άρχισε να γυρίζει την ταινία του, «L' Enfer» - μόνο που το γύρισμα εξελίχθηκε σε αληθινή κόλαση και μετά από 20 ημέρες διακόπηκε, αφήνοντας την ταινία για ημιτελή (και αφορμή για να της δώσει δική του τροπή ο Κλοντ Σαμπρόλ το 1994). Οι Μπρόμπεργκ και Μεντρέα πήραν τις 185 μπομπίνες του υλικού, συνολικά 15 ώρες και μόνταραν ένα μείγμα πρωτότυπων σκηνών από το φιλμ και ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβάνοντας συνεντεύξεις αλλά και «συμπληρώνοντας» κομμάτια διαλόγου που δεν γυρίστηκαν, με ηθοποιούς την Μπερενίς Μπεζό και τον Ζακ Γκαμπλέν. Το υβριδικό, συναρπαστικό φιλμ, τιμήθηκε με το Σεζάρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.
Από 11 Φεβρουαρίου.

orfanato

Stream & scream! Τον μήνα του... Αγίου Βαλεντίνου, το Cinobo τον υποδέχεται μ' ένα μεγάλο αφιέρωμα: Χόρρορ. Ο κινηματογραφικός τρόμος μέσα από κλασικές ταινίες του είδους αλλά και σύγχρονες αγαπημένες δημιουργίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο genre, όπως το «Ορφανοτροφείο» και οι «Μάρτυρες», έρχονται για να γεμίσουν τον Φεβρουάριο με ανατριχίλες.
Από τις 14 έως τις 28 Φεβρουαρίου.


Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το «μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες», συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο. Σήμερα, το Cinobo δίνει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου μέσω μιας εκτενούς επιμελημένης online ταινιοθήκης για όλες τις διαθέσεις. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από εφαρμογή σε Smart TV, smartphone και tablet και μέσω του cinobo.com σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 14 ημέρες και έκτοτε με 7.99€ / μήνα, δίχως μακροχρόνιες δεσμεύσεις, έχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλον τον κατάλογο, με δυνατότητα παρακολούθησης από 2 οθόνες ταυτόχρονα και δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης.

Επισκεφτείτε το Cinobo στα:
www.cinobo.com | Facebook | Instagram | YouTube