Buzz

2014-2021: Και οι 7 τελευταίοι Χρυσοί Φοίνικες του Φεστιβάλ Καννών στο Cinobo

στα 10

Από 2 Φεβρουαρίου οι 7 Χρυσοί Φοίνικες των τελευταίων 7 Φεστιβάλ Καννών, για πρώτη φορά συγκεντρωμένοι όλοι μαζί αποκλειστικά στο Cinobo.

Flix Team
2014-2021: Και οι 7 τελευταίοι Χρυσοί Φοίνικες του Φεστιβάλ Καννών στο Cinobo

Από 2 Φεβρουαρίου, το Cinobo παρουσιάζει τους τελευταίους 7 Χρυσούς Φοίνικες του Φεστιβάλ Καννών, καθώς αναμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε τις ταινίες που θα διαγωνιστούν για το φετινό Χρυσό Φοίνικα το Μάιο του 2022.

Αναζητήστε ολόκληρη τη συλλογή αλλά και βραβευμένες ταινίες απ' όλον τον κόσμο στο Cinobo.

Winter Sleep 607

Χειμερία Νάρκη (Winter Sleep) του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Ο Αϊντίν, πρώην ηθοποιός, λειτουργεί ένα μικρό ξενοδοχείο στην κεντρική Ανατολία με τη νεαρή γυναίκα του, Νιχάλ, με την οποία έχει μια θυελλώδη σχέση, και με την αδελφή του, Νετζλά, η οποία υποφέρει λόγω του πρόσφατου διαζυγίου της. Πάμπλουτος, δεν έχει επαφή καθόλου με την πραγματική ζωή και τις δυσκολίες των ανθρώπων γύρω του, καθώς είναι κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του ξενοδοχείου του και οι μόνοι άνθρωποι τους οποίους συναναστρέφεται είναι η γυναίκα του και η αδελφή του. Τον χειμώνα, καθώς το χιόνι αρχίζει να πέφτει, το ξενοδοχείο γίνεται καταφύγιο, αλλά κι ένα αναπόδραστο μέρος που οξύνει τις μεταξύ τους έριδες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «Χειμερία Νάρκη».

Dheepan

Dheepan: Ο Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα (Dheepan) του Ζακ Οντιάρ

Ένας πολεμιστής των Τίγρεων Ταμίλ λιποτακτεί για να φύγει από τη Σρι Λάνκα, που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο. Η μοίρα του θα συνδεθεί με μια νέα γυναίκα κι ένα κορίτσι, που θέλουν κι εκείνες να βγουν από την κόλαση της πατρίδας τους. Οι τρεις τους, άγνωστοι μεταξύ τους, γίνονται «οικογένεια» παίρνοντας το διαβατήριο ενός νεκρού, και καταφέρνουν να φτάσουν στο Παρίσι. Εκεί, οι μεταναστευτικές υπηρεσίες τούς μεταφέρουν στα προάστια, σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών που φαντάζει σαν φυλακή. Πάνω που ελπίζουν σε ένα νέο ξεκίνημα, έρχονται αντιμέτωποι με τη βία των τοπικών συμμοριών και των εμπόρων ναρκωτικών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Dheepan».

I, Daniel Blake 607

Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ (I, Daniel Blake) του Κεν Λόουτς

O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας εξηντάρης ξυλουργός από το Νιουκάσλ. Για πρώτη φορά, μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε ένα ατέρμονο αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ».

The Square

Το Τετράγωνο (The Square) του Ρούμπεν Εστλουντ

Ο ευφυής και ωραίος επιμελητής ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης είναι διαζευγμένος, αφοσιωμένος πατέρας δύο παιδιών, οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο και υποστηρίζει κοινωφελείς οργανισμούς. Η νέα έκθεση που επιμελείται είναι μια εγκατάσταση που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντας την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Αλλά καμιά φορά είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στα ίδια σου τα ιδεώδη. Ο ίδιος ο επιμελητής αντιδρά αλλόκοτα στην κλοπή του κινητού του και μπλέκεται σε ντροπιαστικές καταστάσεις. Και εκείνος, αλλά και το ίδιο το μουσείο, οδηγούνται σε υπαρξιακή κρίση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Τετράγωνο».

Shoplifters 607 1

Κλέφτες Καταστημάτων (Shoplifters) του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ένας άντρας και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Η σύζυγος του άντρα, αρχικά διστακτική στο να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, τελικά συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή -ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές- μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Parasite 607 7

Παράσιτα (Parasite) του Μπονγκ Τζουν-χο

Η οικογένεια των Κιμ είναι αγαπημένη, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ο γιος της οικογενείας βρίσκει δουλειά ως καθηγητής ιδιαίτερων κι ελπίζει επιτέλους σε σταθερό εισόδημα. Κουβαλώντας τις προσδοκίες όλης του της οικογένειας, πηγαίνει για συνέντευξη στο σπίτι των Παρκ - ιδιοκτητών μια διεθνούς εταιρείας πληροφορικής - για να συναντήσει την κυρία του σπιτιού. Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ξεκινάει ένας χείμαρρος ατυχών συμβάντων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τα «Παράσιτα».

titane main

Titane της Ζουλιά Ντικουρνό

Μετά από μια σειρά ανεξήγητων εγκλημάτων, ένας πατέρας επανενώνεται με τον γιο που αγνοείται για 10 χρόνια. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Titane».


Επισκεφτείτε το Cinobo στα:
www.cinobo.com | Facebook | Instagram | YouTube

cinobo