Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: O Πάνος Χ. Κούτρας στην κριτική επιτροπή του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

στα 10

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα όσων θα συνοδεύσουν την Ιζαμπέλα Ροσελίνι στην κριτική επιτροπή του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα» στο 68ο Φεστιβάλ Καννών. Αναμεσά τους ο Πάνος Χ. Κούτρας, που έκανε πέρσι στο ίδιο τμήμα πρεμιέρα με το «Xenia» του.

Κάννες 2015: O Πάνος Χ. Κούτρας στην κριτική επιτροπή του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

19 ταινίες αποτελούν το επίσημο τμήμα του 68ου Φεστιβάλ Καννών «Ενα Κάποιο Βλέμμα», εκεί όπου κάθε χρόνο συναντάμε τις πιο τολμηρές επιλογές από το σινεμά του κόσμου, αλλά και αναγνωρισμένους σκηνοθέτες, όπως τη φετινή συμμετοχή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν ή του βραβευμένου με Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Διαγωνιστικό Τμήμα Μπριγιάντε Μεντόζα.

Διαβάστε αναλυτικά τις ταινίες που αποτελούν το φετινό τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα».

Την Ιζαμπέλα Ροσελίνι, πρόεδρο της φετινής κριτικής επιτροπής του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα» θα συνοδεύσουν ο Πάνος Χ. Κούτρας που έκανε στο ίδιο τμήμα την πρεμιέρα του «Xenia» στο περσινό 67ο Φεστιβάλ Καννών, ο ηθοποιός Ταχάρ Ραχίμ («Ο Προφήτης» του Ζακ Οντιάρ, «Το Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαραντί, «The Cut» του Φατίχ Ακίν), η Χάιφα αλ-Μανσούρ, η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης της Σαουδικής Αραβίας (θυμηθείτε «Το Απαγορευμένο Ποδήλατο») και η διάσημη Λιβανέζα ηθοποιός και σκηνοθέτης Ναντιν Λαμπάκι που είδαμε πρόσφατα στο «Τίμημα της Δόξας» του Ξαβιέ Μποβουά, ενώ συμμετείχε τελευταία φορά στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» με το «Where Do We Go Now?» του 2011.

Cannes Un Certain Regard Jury 2015

Με τη συμμετοχή του Πάνου Χ. Κούτρα στην κριτική επιτροπή του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα» ολοκληρώνεται και η ελληνική παρουσία στο φετινό Φεστιβάλ Καννών που από πλευρά ταινιών βρίσκει το ελληνικής συμπαραγωγής «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου στο Διαγωνιστικό Τμήμα και το «Pari» του Σιαμάκ Ετεμάντη στο Atelier της φετινής Cinefondation.

Το 68ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 13 έως και τις 24 Μαΐου. To Flix θα βρίσκεται εκεί και θα σας ενημερώνει συνεχώς για ό,τι συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες της Κρουαζέτ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Περισσότερες Κάννες 2015: