Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Είναι το «La Loi du Marche» η καλύτερη γαλλική ταινία του φεστιβάλ;

στα 10

Οι φήμες λένε πως ναι. Και το πρώτο τρέιλερ κάνει σαφές πως ο πρωταγωνιστής της Βενσάν Λιντόν βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για ένα βραβείο.

Κάννες 2015: Είναι το «La Loi du Marche» η καλύτερη γαλλική ταινία του φεστιβάλ;

Η ταινία του Στεφάν Μπριζέ είναι μια από τις τέσσερις γαλλικές ταινίες που βρίσκονται στο διαγωνιστικό των Καννών και παρ΄ότι μοιάζει χαμηλότερου προφίλ από άλλες, έχει ήδη δημιουργήσει ένα μικρό μα σημαντικό buzz πριν από την προβολή της στο φεστιβάλ.

Με την εξοδό της στην Γαλλία να έρχεται στις 19 Μαϊου, δεν είναι λίγοι αυτοί που την έχουν ήδη δει στην χώρα της και οι ψίθυροι κάνουν λόγο για ένα φιλμ που έχει τα φόντα να παίξει δυνατά στα βραβεία του φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 68ου Φεστιβάλ Καννών

Ο Βενσάν Λιντον πρωταγωνιστής και στις δύο προηγούμενες ταινίες του Μπριζέ, «Mademoiselle Chambon» και «Quelques heures de printemps», υποδύεται εδώ έναν άντρα που μετά από είκοσι μήνες ανεργίας βρίσκει επιτέλους δουλειά στο προσωπικό ασφαλείας ενός σουπερ μάρκετ.

la loi du marche 607

Η δικαιολογημένη χαρά του όμως σύντομα θα μετριαστεί, όταν ανακαλύψει το πως λειτουργούν οι άνθρωποι στο νεό του εργασιακό περιβάλλον και θα μεταμορφωθεί σε απογοήτευση, όταν βρεθεί αντιμέτωπος με ένα ηθικό δίλλημα που θα τον κάνει να αναρωτηθεί μέχρι που μπορεί να φτάσει για να κρατήσει τη νέα του δουλειά.

la loi du marche 607

Με τον ηθοποιό να είναι ένας από τους λίγους επαγγλεματίες σε ένα καστ ερασιτεχνών και ανθρώπων που λίγο πολύ κάνουν τις ίδιες δουλειές με τους χαρακτήρες που υποδύονται, το φιλμ θυμίζει στο ύφος κάτι από το πολιτικό σινεμά των Νταρντέν, αλλά με μια δόση καλοπροέραιτου μελοδράματος που το κάνει εξαιρετικά «φιλικό» στο μεγάλο κοινό.

la loi du marche 607

Σε κάθε περίπτωση, το «La Loi du Marche», μοιάζει να είναι ένα φιλμ που μιλά με τρόπο απόλυτα κατανοητό για τις μέρες που ζούμε. Και για τον τρόπο που μπορείς να κρατήσεις την ανθρωπιά σου σε μια κοινωνία όπου βασιλέυει ο «νόμος της αγοράς».

la loi du marche poster 607

Δείτε το τρέιλερ πιο κάτω.


Περισσότερες Κάννες 2015: