Φεστιβάλ / Βραβεία

To 68o Φεστιβάλ Καννών έχει αφίσα!

στα 10

Με το αειθαλές χαμόγελο της Ινγκριντ Μπέργκμαν, το Φεστιβάλ Καννών συνεχίζει μια σειρά από υπέροχες αφίσες που θυμίζουν το παρελθόν του σινεμά ως μοναδική δίοδο προς το μέλλον του.

To 68o Φεστιβάλ Καννών έχει αφίσα!

Μετά την υπέροχη αφίσα με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για την 67η διοργάνωσή του, το φετινό Φεστιβάλ Καννών που θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 24 Μαΐου τιμά την Ινγκριντ Μπέργκμαν, σε μια φωτογραφία του Ντέιβιντ Σέιμουρ του πρακτορείου Magnum.

UPDATE: Κάντε scroll down για να δείτε και το πόστερ του τμήματος «Quinzaine des Réalisateurs» («Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») που μόλις κυκλοφόρησε

Οπως αναφέρει το επίσημο δελτίο τύπου του Φεστιβάλ Καννών: «Η Ινγκριντ Μπέργκμαν ήταν ένα μοντέρνο είδωλο, μια χειραφετημένη γυναίκα, μια ατρόμητη ηθοποιός και κεντρική φιγούρα του νεορεαλισμού. Αλλαζε ρόλους και υιοθετημένες χώρες ανάλογα με τη διάθεσή της, αλλά δεν έχασε ποτέ την πεμπτουσία της χάρης και της απλότητάς της. Η φετινή αφίσα απεικονίζει την ηθοποιός που δούλεψε με τον Αλφρεντ Χίτσκοκ, τον Ρομπέρτο Ροσελίνι και τον Ινγκμαρ Μπέργκμαν, δίπλα στους Κάρι Γκραντ, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Γκρέγκορι Πεκ, σε όλη της την ομορφιά, με το πρόσωπο της φωτισμένο από μια γαλήνη που μοιάζει να ευαγγελίζεται ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον...»

Cannes 2015 Poster 607

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, κόρη της Μπέργκμαν δηλώνει σε γραπτή της ανακοίνωση: «Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε βαθιά συγκινημένοι από το γεγονός πως το Φεστιβάλ των Κανών επέλεξε να απεικονίσει την καταπληκτική μητέρα μας στο επίσημο πόστερ του για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Η απίστευτη καριέρα της κάλυψε τόσο πολλές χώρες, από τα πιο μικρά ανεξάρτητα ευρωπαϊκά φιλμ μέχρι τις μεγαλύτερες χολιγουντιανές παραγωγές. Η μαμά λάτρευε το να δουλεύει σαν ηθοποιός: γι' αυτήν η υποκριτική ήταν όχι ένα έπαγγελμα αλλά κάτι στο οποιό δεν μπορούσε να αντισταθεί. Οπως έλεγε και η ίδια: "Δεν διάλεξα την υποκριτική, η υποκριτική με διάλεξε".»

Ο Ερβέ Τσιγκόνι, δημιουργός και του περσινού πόστερ δούλεψε μαζί με τον graphic designer Ζιλ Φραπιέ και έφτιαξε και ένα μικρό φιλμ βασισμένο στο εικαστικό της αφίσας υπό τους ήους του «The Carnival of the Animals» του Καμίλ Σεντ-Σενς που είναι και το επίσημο θέμα του Φεστιβάλ, σε διασκευή δύο Σουηδών μουσικών, του Πάτρικ Αντερσον και Αντρέας Σόντερστρομ.


H Ινγκριντ Μπέργκμαν δεν κέρδισε ποτέ κανένα βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών, αλλά ήταν Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής το 1973.

UPDATE: Μόλις κυκλοφόρησε και η αφίσα του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών («Quinzaine des Réalisateurs»). Η αφίσα βασίζεται σε μία φωτογραφία της Σεσίλ Μπουρμπάν.

quinzaine2015 poster 607

Το 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα διεξαχθεί φέτος από τις 13 έως και τις 24 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Cannes 2015