Buzz

Κάννες 2015: Κυριολεκτικά τέλεια ομορφιά και στο τρέιλερ του «Youth» του Πάολο Σορεντίνο

στα 10

Μετά την τεράστια επιτυχία της «Τέλειας Ομορφιάς», ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει με το αγγλόφωνο «Youth» και σούπερ καστ με επικεφαλής τον Μάικλ Κέιν και μια σειρά από υπέροχες εικόνες, διεκδικώντας για ακόμη μια φορά το Χρυσό Φοίνικα στο επερχόμενο 68ο Φεστιβάλ Καννών.

Κάννες 2015: Κυριολεκτικά τέλεια ομορφιά και στο τρέιλερ του «Youth» του Πάολο Σορεντίνο

«Εχεις δίκιο. Η μουσική είναι το μόνο πράγμα που καταλαβαίνω».

Με τα λόγια του Μάικλ Κέιν να στοιχειώνουν ένα από τα ωραιότερα και πιο αινιγματικά τρέιλερ που είδαμε τελευταία, το «Youth» του Πάολο Σορεντίνο - η δεύτερη αγγγλόφωνή του ταινία μετά το «This Must Be the Place» - είναι έτοιμo για να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 68ου Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε αναλυτικά για όλες τις ταινίες που διαγωνίζονται.

Youth 607

Το αγγλόφωνο «Youth» είναι η ιστορία ενός ηλικιωμένου σύνθετη μαέστρου του Φρεντ Μπάλινγκερ, ο οποίος μετά από μια λαμπρή και γεμάτη δόξα καριέρα κοιτάζει ένα μέλλον που προβλέπεται να κυλήσει σε μάλλον διαφορετικούς τόνους: με ιατρικές εξετάσεις, μασάζ και ηρεμία εν όψει της συνταξιοδότησής του.

Ομως στην διάρκεια των διακοπών του στις Ελβετικές Αλπεις, τις οποίες περνά σε απόλυτη ηρεμία με έναν συνομήλικο φίλο του σκηνοθέτη ο οποίος αγωνίζεται να γράψει το νέο του σενάριο και την κόρη του, ένα απροσδόκητο γεγονός θα διαταράξει την ρουτίνα τους: Ενας απεσταλμένος της Βασίλισσας της Αγγλίας θα τους επισκεφθεί, προκειμένου να πείσει τον Φρεντ, να είναι ο μαέστρος ενός κονσέρτου που θα δώσει προς τιμήν του πρίγκηπα Φίλιπ, στο παλάτι του Μπάκινχαμ.

Διαβάστε ακόμη: Είναι ο Τζουντ Λο ο… Πάπας του Πάολο Σορεντίνο;

Youth 607

Ο ιταλικός τίτλος του φιλμ είναι «La Giovinezza», η «νεότητα» και οι θεματικές του σεναρίου δεν μοιάζουν να βρίσκονται πολύ μακριά από αυτές της «Τέλειας Ομορφιάς» όμως ο Σορεντίνο δηλώνει πως αυτή θα είναι μια «μικρή προσωπική ταινία» δίχως υπερβολικές φιλοδοξίες.

Εκτός ίσως από αυτές στο καστ του, αφού τους βασικούς ρόλους θα κρατούν οι Μάικλ Κέιν, Ρέιτσελ Βάις, Πολ Ντάνο και Χάρβεί Καϊτέλ, κάτι που κάνει αυτό το «μικρό, προσωπικό» φιλμ να δείχνει ήδη κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον.

Δείτε εδώ το πρώτο τρέιλερ του «Youth»:


Δείτε εδώ και ένα δεύτερο - ακόμη πιο όμορφο τρέιλερ του «Youth».

Διαβάστε ακόμη: