Buzz

«Η ζωή είναι κωμωδία, γραμμένη από σαδιστή σεναριογράφο...» Ηρθε το τρέιλερ του «Café Society» του Γούντι Αλεν

στα 10

Τρεις βδομάδες πριν σηματοδοτήσει την έναρξη του Φεστιβάλ Καννών 2016, το «Café Society» αποκαλύπτεται με, φυσικά, χιούμορ και στιλ.

«Η ζωή είναι κωμωδία, γραμμένη από σαδιστή σεναριογράφο...» Ηρθε το τρέιλερ του «Café Society» του Γούντι Αλεν

Το «Café Society» είναι η 47η ταινία του Γούντι Αλεν και θα σημάνει την επίσημη έναρξη του 69ου Φεστιβάλ Καννών, ανεβάζοντας τον αριθμό συμμετοχών του σκηνοθέτη στη διοργάνωση στις 14! Πάνω απ' όλα αυτά, από το πρώτο του τρέιλερ που κυκλοφόρησε, το «Café Society» μοιάζει να είναι μια επιστροφή του Γούντι Αλεν στα γνωστά μονοπάτια του, στη σάτιρα, στη σινεφιλία και στην... τζαζ! Αλλωστε το φιλμ αποτελεί και την επιστροφή του Γούντι Αλεν στη Νέα Υόρκη, έξι ταινίες μετά το «Whatever Works» του 2009, αλλά και την πρώτη του ταινία που θα διαδραματίζεται εν μέρει στο Λος Αντζελες, 38 χρόνια μετά από κάποιες σκηνές του «Νευρικού Εραστή» που γυρίστηκαν στην Πόλη των Αγγέλων.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα «σπάνια» του Γούντι Αλεν

Cafe Society 607

Πρωταγωνιστής του «Café Society» είναι ο Τζέσι Αϊζενμπεργκ, στο ρόλο του Μπόμπι, ενός νεαρού που εγκαταλείπει την εβραϊκή οικογένειά του στη Νέα Υόρκη κι εγκαθίσταται στο Λος Αντζελες, το 1935, όπου μαγεύεται από τη λάμψη της κινηματογραφικής βιομηχανίας και βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα σε δυο γυναίκες, που υποδύονται η Κρίστεν Στιούαρτ και η Μπλέικ Λάιβλι. Ο θείος του, που ενσαρκώνει ο Στιβ Καρέλ, είναι μεγαλοπαραγωγός στο Χόλιγουντ και, παράλληλα, έχει τα μπερδεματάκια του με τη μαφία. Στο φιλμ συμπρωταγωνιστούν οι Πάρκερ Πόουζι, Κόρεϊ Στολ, Πολ Σνάιντερ, Τζούντι Ντέιβις και Τζίνι Μπερλίν, ενώ τη φωτογραφία, για πρώτη φορά ψηφιακή στη φιλμογραφία του Γούντι Αλεν, υπογράφει ο θρυλικός Βιτόριο Στοράρο («Αποκάλυψη Τώρα!», «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας»). Η ταινία θα διανεμηθεί από την Amazon Studios, σε μια συνεργασία διαρκείας που με τον σκηνοθέτη που περιλαμβάνει και μια τηλεοπτική σειρά που βρίσκεται αυτήν την εποχή σε γυρίσματα.

Διαβάστε ακόμη: «Είμαι τεμπέλης και το αντίθετο από τελειομανής.» O Γούντι Αλεν αποκαλύπτει γιατί δεν κάνει πια ταινίες όπως παλιά!

Cafe Society 607

«Ψιλοβαριέμαι, ψιλοενθουσιάζομαι,» ακούγεται να λέει ο Μπόμπι / Τζέσι Αϊζενμπεργκ στο τηλέφωνο, σε μια σκηνή του τρέιλερ και κάπως έτσι μάς κάνει ολόκληρο να νιώθουμε: half bored, half fascinated. Ο ρυθμός μοιάζει να κρατά το στακάτο του, οι ατάκες είναι πολλές και πετυχημένες, η τζαζ μουσική υπόκρουση - βρισκόμαστε άλλωστε στο '30 - επιβεβαιώνει ότι αυτή είναι μια ταινία του Γούντι Αλεν, αλλά θα μπορούσε να είναι και το «Hail, Caesar!» των αδελφών Κοέν, ή ένα ποτ-πουρί από προηγούμενες ταινίες του Γούντι Αλεν, επανδρωμένες από ένα χαριτωμένο καστ μεγάλων ονομάτων με μικρούς ρόλους. Δε βιαζόμαστε, το να κρίνεις μια ταινία κι ένα σενάριο του Γούντι Αλεν από το τρέιλερ είναι επιπόλαιο, θα περιμένουμε ως τις 11 Μαΐου για να δούμε το «Café Society» στο Φεστιβάλ Καννών και, στην Ελλάδα, λίγο πιο αργά, στις 25 Αυγούστου από την Odeon.

Δείτε το τρέιλερ και φωτογραφίες από την ταινία παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη:

cafe society poster 607

Cafe Society 607

Cafe Society 607

Cafe Society 607

Cafe Society 607

Cafe Society 607

Cafe Society 607

Cafe Society 607

Cafe Society 607

Cafe Society 607