Buzz

«Breakfast at Tiffany's»: ποιος θέλει να αγοράσει το σενάριο της Οντρεϊ Χέπμπορν;

στα 10

H δική της κόπια του σεναρίου του «Breakfast at Tiffany's», μαζί με κάποια ακόμα ρούχα κι αντικείμενα της Οντρεϊ Χέπμπορν θα βγουν σε πλειστηριασμό από τον Οίκο Christie's αυτό το Σεπτέμβριο.

«Breakfast at Tiffany's»: ποιος θέλει να αγοράσει το σενάριο της Οντρεϊ Χέπμπορν;

Οταν η Χόλι Γκολάιτλι ζητά αυτόγραφο από τον Πολ, στη σκηνή της βιβλιοθήκης του «Breakfast at Tiffany's», εκείνος τη ρωτά τι θα ήθελε να της γράψει. «Κάτι συναισθηματικό» απαντά. Η λέξη «sentimental» είναι υπογραμμισμένη στο σενάριο, ή πιο σωστά, στην κόπια της Οντρεϊ Χέπμπορν. Την έχει υπογραμμίσει η ίδια, θέλοντας να δώσει προσοχή στο πώς θα την εκφέρει.

Απολαύστε κι αυτό: Τα ακαταμάχητα 50s της Οντρεϊ Χέπμπορν

Audrey auction 607 1

Αυτή την κόπια, με τις εκατοντάδες τέτοιες μικρές λεπτομέρειες, θα μπορέσει να αποκτήσει κάποιος τυχερός συλλέκτης που έχει το χρόνο και το χρήμα να βρεθεί στη δημοπρασία του Οίκου Christie's στο Λονδίνο αυτό το Σεπτέμβριο. Μαζί με το σενάριο του «Breakfast at Tiffany's» θα διατεθούν και πολλά ακόμα ρούχα, κοσμήματα, αντικείμενα και φωτογραφίες της θρυλικής ηθοποιού. Οσα αντικείμενα δεν πουληθούν επί τόπου, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Οίκου και θα δεχθούν από εκεί τις προσφορές των υποψήφιων αγοραστών (από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου).

Audrey auction 607

Δείτε επίσης: Η Οντρεϊ Χέπμπορν φορούσε μόνο Givenchy

Audrey auction 607 2

Audrey auction 607 4

Φορέματα που έραψε ο Givenchy για τη σταρ (από το 1953 και τη εμβληματική «Sabrina»), το μαύρο ζιβάγκο του «Funny Face», η instant classic Burberry καπαρντίνα της, αλλά και οι τόσο χαρακτηριστικές «μπαλαρίνες», τα φλατ παπούτσια που έκανε διάσημα η Χέπμπορν, θα βρίσκονται ανάμεσα στα εκατοντάδες εκθέματα.

Audrey auction 607 5

Ιδιαίτερα συγκινητικός: ο χρυσός αναπτήρας με την επιγραφή «For My Fair Lady», αλλά και τα φωτογραφικά πορτρέτα της πρωταγωνίστριας δια χειρός Μπαντ Φρέικερ (διάσημο φωτογράφο πλατό για το στούντιο της Columbia Pictures)

Θυμηθείτε: Τα άγνωστα πορτρέτα της Οντρεϊ Χέπμπορν

Audrey auction 607 0

Σίγουρα είναι πολλά τα χρήματα, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε: πώς αφήνουν οι κληρονόμοι τέτοιους συναισθηματικούς θησαυρούς να καταλήξουν σε χέρια ξένων;

Διαβάστε ακόμα: