Buzz

6 εκ. δολάρια πουλήθηκε το σπίτι της Οντρεϊ Χέπμπορν στο «Breakfast at Tiffany's»!

στα 10

Eλπίζουμε αυτός που το αγόρασε να γνωρίζει πως όταν κάνεις ησυχία από τα πίσω παράθυρα του κτιρίου ακούγεται ακόμη το «Moonriver» με τη φωνή της Οντρεϊ Χεπμπορν...

6 εκ. δολάρια πουλήθηκε το σπίτι της Οντρεϊ Χέπμπορν στο «Breakfast at Tiffany's»!

Το κτιρίο στον 169 East και τους 71 Δρόμους, στο οποίο έζησε η Χόλι Γκολάιτλι, η ηρωίδα του Τρούμαν Καπότε, όπως την έφερε στην (κινηματογραφική) ζωή ο Μπλέικ Εντουαρντς και την άφησε στην αθανασία η Οντρεϊ Χέπμπορν, πουλήθηκε σε έναν Κύπριο επιχειρηματία και την εταιρεία του Costalea Holdings Limited έναντι του ποσού των 5.97 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το κτίριο είχε βγει στο σφυρί τον Δεκέμβριο του 2011, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του, που το είχε αγοράσει το 2000 έναντι του ποσού του 1.88 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτελείται από δύο πολυτελή διαμερίσματα.

Στην ταινία του 1961 χρησιμοποιήθηκε πολύ το εξωτερικό του σπιτιού, ενώ φήμες θέλουν οι εσωτερικές σκηνές (το διάσημο κοκτέιλ πάρτι της Χόλι και η επίσκεψη της στο διαμέρισμα του Τζορτζ Πέπαρντ) να έχουν γυριστεί σε σκηνικό στο Χόλιγουντ. Ο προπροηγούμενος όμως ιδιοκτήτης του κτιριού υποστηρίζει πως το πάρτι της Χόλι γυρίστηκε στο σαλόνι του και πως το αναγνώρισε από τα παράθυρα!

Δείτε παρακάτω την ίσως πιο διάσημη σκηνή από το «Breakfast at Tiffany's», διαβάστε περισσότερα για τα 50 χρόνια που έκλεισε το φιλμ τον περασμένο Οκτώβριο και δείτε στο gallery πως μοιάζει το «μυθικό» κτίριο σήμερα.