Industry

Η Universal και η Blumhouse εξετάζουν να κάνουν μόνο μικρές παραγωγές μετά την πανδημία

στα 10

Ενα άρθρο του The Hollywood Reporter αναφέρει πως τα δυο στούντιο εξετάζουν κάποιες προοπτικές για τη μετά covid-19 εποχή της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Η Universal και η Blumhouse εξετάζουν να κάνουν μόνο μικρές παραγωγές μετά την πανδημία

Μπορεί η κινηματογραφική βιομηχανία να βρίσκεται ακόμα σε lockdown, με τα γυρίσματα ταινιών και σειρών να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μερικές παραγωγές δεν έχουν αρχίσει δειλά δειλά να κάνουν τα πρώτα βήματα για κάτι τέτοιο, όπως ο Μπαλτάζαρ Κορμακούρ, ο οποίος σκηνοθετεί μια σειρά του Netflix στην Ισλανδία, ενώ στην Αυστραλία γυρίζεται μια μεταφορά του «Children of the Corn» του Στίβεν Κινγκ.

Μέσα σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά τα οποία βρίσκεται ολόκληρη η κινηματογραφική βιομηχανία, κάποια στούντιο ήδη εξετάζουν καινούργιους τρόπους για το πως θα κάνουν καταφέρουν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Το The Hollywood Reporter αναφέρει πως η πρώτη νέα παραγωγή της Universal θα είναι μια χαμηλού budget ταινία, σε συνεργασία με την Blumhouse Productions, η οποία δεν θα ξεπερνά τα 6.5 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής προβών και γυρισμάτων από το Υπουργείο Πολιτισμού

blumhouse 607

Κάτω από κανονικές συνθήκες το συγκεκριμένο ποσό δεν θα τραβούσε καν τα βλέμματα, αλλά με τη νέα αυτή κατάσταση το στούντιο προσπαθεί να αποφύγει όλα τα περιττά έξοδα «με το καστ και το συνεργείο να μένει σε ένα ξενοδοχείο αρκετά κοντά, ενώ όλα τους νέους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας να βρίσκονται σε ισχύ.» Ακόμα η Universal θα παρέχει ιδιωτική ιατρική ασφάλιση σε όλους, έτσι ώστε εάν κάποιος κολλήσει τον ιό το στούντιο θα πληρώσει από την τσέπη του την ιατρική του κάλυψη.

Από την άλλη η Blumhouse Productions αποτελεί το καλύτερο στούντιο για να ξεκινήσει η παραγωγή ταινιών για την Universal μιας και «οι ταινίες αυτές, τυπικά, είναι μικρές και χρειάζονται μικρό συνεργείο, λιγότερα γυρίσματα ενώ ελάχιστα από αυτά θα χρειαστεί να είναι on location, το οποίο ίσως μπορεί να γίνουν και μέσα στο στούντιο», αναφέρει το άρθρο. Φυσικά «η Blumhouse και η Universal δεν πρόκειται να προχωρήσουν εάν δεν πάρουν το πράσινο φως από την πόλη και τις υγειονομικές αρχές, ενώ τα κεφάλια των στούντιο συζητούν (διαδικτυακά πάντα) με σκηνοθέτες για το πως θα μπορέσουν να φέρουν όλα αυτά εις πέρας, με ασφάλεια πάντα.

Ο Τζον Σλος, διευθυντής της εταιρείας συμβούλων και διαχείρισης μέσων ενημέρωσης, Cinetic Media, δήλωσε το THR πως «καμία ασφαλιστική εταιρεία που έχει τα λογικά της δεν πρόκειται να ασφαλίσει μια παραγωγή ενάντια σε κάποιον που πιθανώς θα κολλήσει [με το COVID-19] αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω καν γιατί κάνουμε αυτή την κουβέντα.» Θα δούμε πως, και αν, τελικά θα καταφέρει η Universal να κάνει το πρώτο βήμα και να δώσει έτσι μια δόση ελπίδας στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Διαβάστε ακόμα: