Industry

Οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής προβών και γυρισμάτων από το Υπουργείο Πολιτισμού

στα 10

Κατευθυντήριες γραμμές για την επανέναρξη προβών και γυρισμάτων εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Flix Team
Οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής προβών και γυρισμάτων από το Υπουργείο Πολιτισμού

«Η πανδημία COVID-19 στη χώρα μας έχει παρουσιάσει σημαντική ύφεση αλλά ο κίνδυνοςεστιακής αναζωπύρωσης είναι πάντα υπαρκτός, όπως και η πιθανότητα εμφάνισης νέου επιδημικούκύματος. Η επιστροφή στη νέα κανονικότητα θα γίνει με μικρά βήματα, με γνώμονα την ασφάλειατου συνόλου και την προστασία της υγείας του ατόμου. Δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί μέχρι πότεθα ισχύσουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Θα εξαρτηθεί τόσο από τα εγχώρια επιδημιολογικάδεδομένα όσο και από τα διεθνή, και την πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης.
Το παρόν έγγραφο βασίζεται στις οδηγίες και συστάσεις της ΕπιτροπήςΕμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και παρέχει οδηγίες για την ασφαλήδιεξαγωγή προβών και παραστάσεων ζωντανών θεαμάτων.»

«Τα παραπάνω μέτρα είναι ενδεικτικά, δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις καιεφαρμόζονται παράλληλα με τα ευρύτερα μέτρα τα οποία ισχύουν. Για το λόγο αυτό πρέπει ναυπάρχει διαρκής παρακολούθηση των σχετικών εξελίξεων μέσα από την ιστοσελίδα του ΕθνικούΟργανισμού Δημόσιας Υγείας στην διεύθυνση https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύονταςτον εαυτό τους και τα άλλα άτομα. Ειδικά οι εταιρείες παραγωγής θα πρέπει να μεριμνούν για τηνπροστασία των εργαζομένων και να προβούν κατά την κρίση τους και στην λήψη επιπλέον μέτρωνπου συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες ενός χώρου ή ενός γυρίσματος ενδεχομένως απαιτούν.
Τυχόν επιπλέον λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν σε σχετική ΚΥΑ που θα ακολουθήσει.»

Τα παραπάνω κείμενα είναι κοινό τόσο στην απόφαση που αφορά τις Οδηγίες Ασφαλούς Διεξαγωγής Προβών Θεαμάτων - Ακροαμάτων όσο και σε αυτή που αφορά τις Οδηγίες Ασφαλούς Διεξαγωγής Κινηματογραφικών Γυρισμάτων, για την μετά περιοριστικών μέτρων λόγω του Covid-19 εποχή στον κόσμο του θεάματος. Και είναι σαφές πως «προλαβαίνουν» τόσο τη γενικότητα στις οδηγίες που δίνονται και για τις δύο περιπτώσεις αλλά και τα επιμέρους «ανέφικτα» μέτρα που είναι σαφές ότι θα παραβιαστούν ή θα εναπόκεινται πλέον στην ατομική ευθύνη παραγωγών, σκηνοθετών, γενικώς συμμετεχόντων σε θεατρικές παραστάσεις, θεάματα, ταινίες.

Και σε κάθε περίπτωση φιλί ανάμεσα σε δύο ηθοποιούς δεν θα δοθεί αν δεν περάσει πολύς καιρός...


Διαβάστε εδώ αυτούσια την απόφαση για τις Οδηγίες Ασφαλούς Διεξαγωγής Προβών Θεαμάτων - Ακροαμάτων:

πρόβες πρόβες πρόβες πρόβες

Διαβάστε εδώ αυτούσια την απόφαση για τις Οδηγίες Ασφαλούς Διεξαγωγής Κινηματογραφικών Γυρισμάτων:

γυρίσματα γυρίσματα γύρισμα γυρίσματα


Διαβάστε ακόμη: Η πρωτοβουλία Support Art Workers απαντά, διεξοδικά και με ακρίβεια, στην ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη για τη στήριξη του πολιτισμού