Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι νέες ταινίες των Φρανσουά Οζόν και Φατίχ Ακίν και μια ελληνική συμπαραγωγή στο διαγωνιστικό της 69ης Berlinale

στα 10

Ανάμεσα στους τίτλους που μόλις ανακοινώθηκαν, βρίσκουμε επίσης φιλμ από σκηνοθέτες όπως ο Ντενί Κοτέ κι ο Εμίν Αλπέρ.

Οι νέες ταινίες των Φρανσουά Οζόν και Φατίχ Ακίν και μια ελληνική συμπαραγωγή στο διαγωνιστικό της 69ης Berlinale
Ghost Town Anthology

Το φιλμ του Φρανσουά Οζόν «Grâce à Dieu», για μια υπόθεση κακοποιήσης στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας έμοιαζε ήδη σαν σίγουρο στοίχημα για το φεστιβάλ Βερολίνου, εκτός από οποιονδήποτε άλλο λόγο και για το ότι η έξοδος του φιλμ στην Γαλλία είχε οριστεί για τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε περισσότερα για το «Grâce à Dieu»

Το «The Golden Glove» του Φατίχ Ακίν από την άλλη, βασισμένο σε ένα non fiction best seller για έναν διάσημο serial killer του Αμβούργου που στην δεκαετια του 70 έβρισκε τα θύματά του σε ένα μπαρ της πόλης, δεν ξέραμε καν ότι είχε ολοκληρωθεί, αλλά απ ότι φαίνεται, ο Ακίν δουλεύει με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς.

the golden glove 607 The Golden Glove

Διαβάστε ακόμη: To «The Kindness of Strangers» θα είναι η ταινία έναρξης του 69ου Φεστιβάλ Βερολίνου

To «Ghost Town Anthology» του Ντενί Κοτέ, διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη 215 κατοίκων, όπου ο θάνατος ενός από αυτούς σηματοδοτεί την αρχή μιας παράξενης περιόδου στην ζωή τους, με την ομίχλη και μια σειρά από ξένους να φτάνουν στον απομονωμένο τόπο τους.

Ghost Town Anthology 607 Ghost Town Anthology

Το «A Tale of Three Sisters» του Εμίν Αλπέρ, στο οποίο ανάμεσα στους παραγωγούς συναντάμε και τον Γιώργο Τσούργιανη της Horsefly Productions είναι η ιστορία τριών κοριτσιών από ένα χωριό της Ανατολίας, που δίνονται ως ανάδοχες σε πλούσιες οικογένειες μιας μεγάλης πόλης. Χρόνια μετά, κι έχοντας απογοητεύσει τις νέες τους οικογένειες, επιστρέφουν και συναντιούνται ξανά στο πατρικό τους σπίτι.

A Tale of Three Sisters 607A Tale of Three Sisters

Η ταινία της αυστριακής σκηνοθέτη Μαρί Κρόιτζερ «The Ground Beneath My Feet» και της γερμανίδας Αντζελα Σάνελεκ «I Was at Home, But», συμπληρώνουν την λίστα των φιλμ που μόλις ανακοινώθηκαν.

The Ground Beneath My Feet 607 The Ground Beneath My Feet

Το 69ο Φεστιβάλ Βερολίνου θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου του 2019.