Buzz

Η Disney ετοιμάζει spin off ταινία για τον πρίγκιπα Αντερς του «Αλαντίν»

στα 10

Ενας από τους πιο αδιάφορους χαρακτήρες του live action remake της Disney αποκτά τη δική του ταινία και, όπως είναι φυσικό, ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων από τους φανς.

Η Disney ετοιμάζει spin off ταινία για τον πρίγκιπα Αντερς του «Αλαντίν»

Εσείς θυμάστε τον πρίγκιπα Αντερς από το live action remake του «Αλαντίν» του Γκάι Ρίτσι; Πιο πιθανόν η απάντησή σας να είναι ένα ξερό όχι, αλλά μη φοβάστε δεν είστε και οι μόνοι, μιας και ο συγκεκριμένος καινούργιος χαρακτήρας, τον οποίο ερμηνεύει ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Μπίλι Μαγκνούσεν (απλά δείτε τον στα «Ingrid Goes West», «Game Night» ή στο «Maniac» του Netflix), εμφανίζεται μόνο σε μια-δυο σκηνές σε ολόκληρη την ταινία, οι οποίες διαρκούν το πολύ δυο λεπτά. Για όσους θέλουν τον θυμηθούν ορίστε μια (αν όχι την μοναδική) σκηνή στην οποία εμφανίζεται ο πρίγκιπας Αντερς.


Και όμως, παρόλα αυτά, η Disney ετοιμάζει μια spin off ταινία με πρωταγωνιστή τον συγκεκριμένο χαρακτήρα η οποία θα στριμάρει στο Disney+. Το σενάριο υπογράφουν οι Τζόρνταν Νταν και Μάικλ Κβάιμ οι οποίοι έτρεξαν να ξεκαθαρίσουν πως δεν πρόκειται για ένα σίκουελ της ταινίας αλλά για κάτι το τελείως διαφορετικό.

Ολα αυτά μπορεί να μην είχαν ιδιαίτερη σημασία, αλλά πριν λίγες μέρες ο πρωταγωνιστής του «Αλαντίν», ο Μένα Μασούντ, είχε βγει να δήλωσε την πικρία του που κανείς δεν του έχει δώσει καμία ευκαιρία για μια οντισιόν μετά την ταινία – μια ταινία μάλιστα η οποία τα πήγε θαυμάσια στο παγκόσμιο box office με έσοδα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: H «Μουλάν» θέλει να φέρει τιμή στην οικογένειά της στο νέο εντυπωσιακό τρέιλερ

mena massoud 607

Ο Καναδοαιγύπτιος ηθοποιός είχε πει πως «έχω βαρεθεί να μη μιλάω για αυτό. Θέλω να γνωρίσει ο κόσμος πως δεν είναι τα πάντα ρόδινα όταν κάνεις κάτι σαν το “Αλαντίν”. Μπορεί να σκέφτονται “πω πω θα έχει βγάλει εκατομμύρια. Θα έχει τόσες προσφορές [για ταινίες]”. Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Δεν είχα καμία οντισιόν μετά τον “Αλαντίν”. Κάθομαι και σκέφτομαι το πως οκ έκανα μια ταινία η οποία έβγαλε πάνω από 1 δις δολάρια. Μπορώ να πάω έστω σε μια οντισιόν; Δεν περιμένω να μου πει κάποιος “ορίστε ο ρόλος του Batman” αλλά τουλάχιστον μπορώ να βρεθώ στο ίδιο δωμάτιο με τους υπόλοιπους; Πιστεύω πως για αρκετό καιρό δεν θα με καλέσει κανείς γιατί απλά είμαι ένας νέος ηθοποιός. Το κάνω αυτό εδώ και 10 χρόνια αλλά για αρκετούς ο “Αλαντίν” είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο με είδαν. Και μάλλον έτσι θα μου συμπεριφέρονται για αρκετό καιρό. Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω ξανά τις οικονομίες.»

Η είδηση για το ότι η Disney θα κάνει spin off ταινία για έναν (λευκό) χαρακτήρα ο οποίος εμφανίζεται μόλις λίγα λεπτά αντί να κάνει το σίκουελ (αν και φήμες θέλουν «Η Επιστροφή του Τζαφάρ» να βρίσκεται στα πρώτα στάδια παραγωγής) ή έστω μια ταινία με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Αλαντίν, εξαγρίωσε αρκετούς οι οποίοι βγήκαν στα social για να αντιδράσουν.

Διαβάστε ακόμα: Δεν είναι ψέμα! Το «Hocus Pocus 2» πήρε το πράσινο φως από την Disney

Η Disney δεν βγήκε να κάνει καμία δήλωση για όλα αυτά, αλλά το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει για άλλη μια φορά το ρατσιστικό πρόβλημα του Χόλιγουντ το οποίο με δυσκολία δίνει ευκαιρίες σε νέους ηθοποιούς οι οποίοι δεν είναι λευκοί. Και από ότι φαίνεται έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι αυτό να λυθεί.

Διαβάστε ακόμα: O Μπίλι Πόρτερ του «Pose» θα είναι η νεραϊδο-νονά στην live action εκδοχή της «Σταχτοπούτας»