Buzz

O Ρίντλεϊ Σκοτ δεν θα σκηνοθετήσει το sequel του «Blade Runner»!

of 10

O Ρίντλεϊ Σκοτ επιβεβαιώνει πως το σίκουελ του «Blade Runner» μπαίνει σε παραγωγή, πως ο Χάρισον Φορντ θα επιστρέψει για ένα πέρασμα, αλλά και πως ο ίδιος δεν θα αναλάβει τη σκηνοθεσία.

O Ρίντλεϊ Σκοτ δεν θα σκηνοθετήσει το sequel του «Blade Runner»!
Ο Χάρισον Φορντ και ο Ρίντλεϊ Σκοτ στα γυρίσματα του «Blade Runner»

Πριν λίγους μήνες, ο Ρίντλεϊ Σκοτ εκθείασε το σενάριο του Χάμπτον Φάντσερ για τη συνέχεια του «Blade Runner», διασφαλίζοντας πως όσο παραμένει στο πρότζεκτ όλα είναι ασφαλή για τη μεγάλη επιστροφή σε μια μυθική ταινία που - μεταξύ μας - δεν χρειαζόταν καμία συνέχεια για να συνεχίσει να παραμένει ψηλά στη λίστα με τις καλύτερες όλων των εποχών.

Σε πρόσφατη όμως συνεντευξή του, στο πλαίσιο της προώθησης του «Exodus: Gods and Kings», ο Σκοτ δήλωσε πως δεν θα αναλάβει ο ίδιος τη σκηνοθεσία της ταινίας που θα ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο 2015, αλλά παραμένει στο τιμόνι του παραγωγού και του συν-σεναριογράφου για την τελειοποίηση της ιστορίας που έχει ήδη γράψει ο Χάμπτον Φάντσερ, σεναριογράφος και της πρώτης ταινίας. Πράγμα που αυτόματα κάνει το όλο πρότζεκτ να «τρίζει», αφού μοιάζει δύσκολο να φανταστεί κανείς ποιος θα μπορούσε να αναλάβει το δύσκολο έργο της αναβίωσης του «Blade Runner» για τη γενιά των multiplex, χωρίς να προδώσει το μύθο.

Διαβάστε ακόμη: «Blade Runner» - 30 χρόνια μετά: Tα ανδροειδή ονειρεύονται ακόμη ηλεκτρικά πρόβατα!

Ο Σκοτ επιβεβαιώσε επίσης πως ο Χάρισον Φορντ όντως θα επιστρέψει για τη νέα ταινία - στο τρίτο της μέρος, όπως ανακοίνωσε, επίσης όμως χωρίς να διευκρινίσει αν θα υποδύεται τον Ντεκάρντ ή κάποιο καινούριο ήρωα: «Συζητήσαμε πολύ για το τι θα είναι η νέα ταινία και καταλήξαμε σε μια ιστορία τριών πράξεων πουε ίναι πολύ δυνατή και δίνει νόημα στο πως συνδέεται με το πρώτο φιλμ. Ο Χάρισον είναι μέρος της ιστορίας, αλλά στην ουσία όλα περιστρέφονται γύρω από την αναζήτησή του. Αυτός εμφανίζεται στην τρίτη πράξη.»

Blade Runner 607 Ο Χάρισον Φορντ και ο Ρίντλεϊ Σκοτ στα γυρίσματα του «Blade Runner»

Δεν διευκρινίστηκε αν ο Σκοτ άφησε την καρέκλα του σκηνοθέτη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων - βλ. «The Martian» με τον Ματ Ντέιμον, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι online ψηφοφορίες για το ποιον θα επιθυμούσαν οι φανατικοί θαυμαστές να αναλάβει το πρότζεκτ. Θα είναι ευχής έργο αν στη λίστα των υποψηφίων ακουστούν τουλάχιστον τα ονόματα των Ράιαν Τζόνσον («Looper») και Ντάνκαν Τζόουνς («Moon»).

Διαβάστε ακόμη: