Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν θα σκηνοθετούσε ποτέ μια ταινία της Marvel

of 10

Και αυτό γιατί δεν θέλει να είναι ένας «μισθωτός» σκηνοθέτης όπως θεωρεί τους εκείνους που δουλεύουν για τη Marvel.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν θα σκηνοθετούσε ποτέ μια ταινία της Marvel

Είναι γνωστό πως ο Κουέντιν Ταραντίνο δε μασάει εύκολα τα λόγια του. Είναι ένας από εκείνους τους σκηνοθέτες που έχει πει, αναπολογιτικά, αρκετές φορές τη γνώμη του χωρίς να τον νοιάζουν οι όποιες επιπτώσεις. Και μιλώντας πρόσφατα στους Los Angeles Times για το νέο του βιβλίο «Cinema Speculations», ο Ταραντίνο είπε πως δεν πρόκειται ποτέ να είναι ένας από εκείνους τους σκηνοθέτες που θα δουλέψει για τη Marvel. Ειδικά αφού τους θεωρεί «μισθωμένα χέρια».

«Πρέπει να είσαι μισθωτός για να κάνεις αυτά τα πράγματα. Δεν είμαι μισθωτός. Δεν ψάχνω για δουλειά», είπε ο Ταραντίνο για τις ταινίες της Marvel. Οπως επίσης αναφέρει και στο βιβλίο του ότι οι σκηνοθέτες σήμερα «ανυπομονούν για τη μέρα» που οι ταινίες με υπερήρωες θα μειώσουν τη δημοτικότητά τους, παρόμοια με το πώς οι σκηνοθέτες της δεκαετίας του 1960 γιόρτασαν τον θάνατο των μιούζικαλ.

«Υπάρχει μια αναλογία γιατί υπάρχει μια παρόμοια ασφυξία», είπε ο Ταραντίνο, συγκρίνοντας το κυρίαρχο είδος των υπερηρωικών ταινιών με εκείνα των μιούζικαλ στην δεκαετία του ’60. Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης ότι η Marvel μπορεί να μην είναι το φόρτε του, επειδή δεν του αρέσει να γυρίζει ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού. Εξάλλου αποχώρησε και από το να σκηνοθετήσει μια ταινία «Star Trek» πριν λίγα χρόνια. Ο ίδιος σύγκρινε το «Star Wars» και τις «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου», τις οποίες λατρεύει, για να πει την άποψή του για τη Marvel.

Διαβάστε ακόμα: Ο Πολ Τόμας Αντερσον πιστεύει πως οι υπερηρωικές ταινίες δεν έχουν καταστρέψει το σινεμά

tarantino main

«Και φυσικά μου αρέσει το “Star Wars”. Αλλά, αυτό το λέω με την καλή έννοια, δεν είναι απαραίτητα η ταινία που θα ήθελα να γυρίσω. Στο τέλος της ημέρας, είμαι περισσότερο τύπος “Στενών Επαφών Τρίτου Τύπου” ως ιδέα μιας και ο Σπίλμπεργκ σκόπευε να κάνει ένα έπος για τους απλούς ανθρώπους, όχι μόνο για τους σινεφίλ. Λίγες ταινίες είχαν το είδος της κορύφωσης που είχαν οι “Στενές Επαφές”. Ξεσήκωσε το κοινό.»

Μπορεί ο Ταραντίνο να μην ασχοληθεί με την Marvel, αλλά έχει πολλές ιδέες στο μυαλό του για την τελευταία του ταινία, όπως μια σπαγγέτι γουέστερν κωμωδία ή το τρίτο μέρος του «Kill Bill» ή κάτι τελείως διαφορετικό. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι απλά να περιμένουμε μια επίσημη ανακοίνωση σύντομα.