Buzz

Ο Πολ Τόμας Αντερσον πιστεύει πως οι υπερηρωικές ταινίες δεν έχουν καταστρέψει το σινεμά

στα 10

Μιλώντας στον The New Yorker o Πολ Τόμας Αντερσον μίλησε για την τωρινή κατάσταση της κινηματογραφικής βιομηχανίας αλλά και και για το εάν ποτέ θα κάνει τηλεόραση.

Ο Πολ Τόμας Αντερσον πιστεύει πως οι υπερηρωικές ταινίες δεν έχουν καταστρέψει το σινεμά

Αρκετοί είναι εκείνοι οι σκηνοθέτες, όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Ντενί Βιλνέβ, ο Ρίντλεϊ Σκοτ και πιο πρόσφατα η Τζέιν Κάμπιον οι οποίοι έχουν δηλώσει τον τελευταίο καιρό πως δεν τους αρέσουν, ή ακόμα και να θεωρούν σκουπίδια, τις υπερηρωικές ταινίες. Αλλά φαίνεται πως κάποιος έκανε λίγο πίσω στις απόψεις του.

Ο Πολ Τόμας Αντερσον είχε κι αυτός δηλώσει πριν λίγους μήνες πως δεν συμπαθεί το συγκεκριμένο είδος ταινιών, αλλά τώρα δεν φοβάται να πει πως ενίοτε διασκεδάζει βλέποντας μια υπερηρωική ταινία στο σινεμά. Και μάλιστα δεν φοβάται αν αυτές οι ταινίες κυριαρχήσουν στο box office, αρκεί να φέρουν τον κόσμο πίσω στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Διαβάστε ακόμα: O Πολ Τόμας Αντερσον και το «Licorice Pizza» στην κορυφή του National Board of Review

paul thomas anderson

Σε μια συνέντευξή του στον The New Yorker, για να προωθήσει τη νέα ταινία «Licorice Pizza», ο Πολ Τόμας Αντερσον αναφέρεται και για την τωρινή κατάσταση της κινηματογραφική βιομηχανίας. «Προφανώς το θέμα έχει γίνει ακόμα πιο περίπλοκο με το streaming και την υπεραφθονία από ταινίες με υπερήρωες. «Τα περισσότερα πράγματα δεν τα παίρνω πολύ στα σοβαρά. Θέλω να πω, φαίνεται ότι υπάρχει μια μικρή ενασχόληση με τις ταινίες με υπερήρωες. Μου αρέσουν. Φαίνεται να είναι κάτι που είναι δημοφιλές αυτές τις μέρες που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν έχουν καταστρέψει το σινεμά και όλα αυτά τα πράγματα. Απλώς δεν νιώθω έτσι».

Και συνέχισε λέγοντας «Θέλω να πω, κοιτάξτε, όλοι είμαστε νευρικοί για το πως θα κάνουμε να επιστρέψουν οι άνθρωποι στο σινεμά, αλλά ξέρετε τι θα τους κάνει να επιστρέψουν στις κινηματογραφικές αίθουσες; Ο “Spider-Man”. Ας το χαρούμε λοιπόν».

Διαβάστε ακόμα: «Licorice Pizza»: κατακραυγή για τον χειρισμό της ασιατικής κουλτούρας από τον Πολ Τόμας Αντερσον

paul thomas anderson

Επίσης ο Αντερσον μίλησε και για αν ποτέ θα κάνει τηλεόραση, όπως έχει με αρκετούς σκηνοθέτες τώρα τελευταία, λέγοντας πως αν και δεν είναι ενάντια στην ιδέα να κάνει μια τηλεοπτική σειρά, παραδέχεται ότι δεν έχει την τηλεοπτική οξυδέρκεια για να την κάνει να λειτουργήσει. «Δεν θα έλεγα όχι, αλλά δεν θα ήξερα από πού να ξεκινήσω. ίχα αυτή τη συζήτηση με τον Κουέντιν [Ταραντίνο]: Νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν έχει πρόβλημα με το να γράψει ένα τέτοιο σενάριο. Μερικές φορές το πρόβλημα μπορεί να είναι το πόσο θα πρέπει να κόψεις από αυτό; Μερικές φορές βρίσκεσαι στη μέση γράφοντας κάτι και έχεις πολύ περισσότερα από όσα χρειάζεσαι και λες πως ίσως αυτό θα έπρεπε να είναι μια τηλεοπτική σειρά. Δεν είναι αυτή η λύση. Η λύση δεν είναι να χρησιμοποιήσετε απλώς πολύ από το περίσσιο υλικά και να φτιάξετε κάτι μεγαλύτερο. Η λύση θα ήταν να το κόψετε, να φτιάξετε ένα καλό σενάριο για να πείτε σωστά την ιστορία σας και να κάνετε μια ταινία. Οπότε, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ με πολύ σοβαρό τρόπο. Δεν παρακολουθώ πολύ [τηλεόραση], οπότε δεν ξέρω ακριβώς πώς λειτουργεί. Η δομή είναι κάτι που θα έπρεπε να τη μάθω. Δεν θέλω να ακούγομαι σαν ηλίθιος. Φυσικά, έχω δει επεισοδιακή τηλεόραση, αλλά υπάρχει ένας ρυθμός σε αυτό το γράψιμο και μια δομή του πώς τραβάς μια ιστορία σε πολλά επεισόδια, κάτι που σε αυτό το σημείο θα ήταν μια τεράστια καμπύλη εκμάθησης. Οι άνθρωποι που το κάνουν, το κάνουν απίστευτα καλά. Νομίζω ότι θα ένιωθα λίγο σαν τουρίστας που προσπαθεί να μπει σε αυτό».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Πολ Τόμας Αντερσον στον The New Yorker.