Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


sameblod

Η Καταγωγή των Σάμι (Sameblod) της Αμαντα Κέρνελ

Ηρωίδα είναι η Ελε Μάργια, ένα 14χρονο κορίτσι στη Σουηδία του '30, κόρη της κοινότητας των Σάμι, των ιθαγενών της Σκανδιναβίας, οι οποίοι έζησαν νομαδικά κοντά στη φύση, εκτρέφοντας ταράνδους και μιλώντας τη δική τους γλώσσα, τραγουδώντας τα δικά τους τραγούδια, αναπτύσσοντας στενές σχέσεις, όπως όλοι οι παλιοί λαοί, με τα ζώα και τις φυσικές δυνάμεις. Η Ελε Μάργια θέλει ό,τι κι οποιαδήποτε έφηβη της εποχής της - να χορέψει, να φορέσει ελαφρά φορέματα κι όχι την παραδοσιακή μάλλινη φορεσιά της, να φλερτάρει. Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να την υποδεχτεί: αντίθετα, θα την κοροϊδέψει, θα την υποβιβάσει, θα μετρήσει με επιστημονικά εργαλεία την ανάπτυξη του εγκεφάλου της, θα την περιθωριοποιήσει, κάνοντάς την ν' απαρνηθεί την καταγωγή και την ιστορία της, να απορροφηθεί από το συνηθισμένο σύνολο.

Το ντεμπούτο της Αμάντα Κέρνελ που κέρδισε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Βενετίας και το Βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

basic instict

Βασικό Ένστικτο (Basic Instict) του Πολ Βερχόβεν

Ένας πρώην σταρ της ροκ, βρίσκεται στο σπίτι του άγρια δολοφονημένος. Ο ντετέκτιβ Νικ Κάραν που αναλαμβάνει την υπόθεση πιστεύει ότι η δολοφόνος είναι η Κάθριν Τράμελ, μια όμορφη και σέξι συγγραφέας που στο τελευταίο της βιβλίο είχε περιγράψει μια παρόμοια δολοφονία . Ένα περίεργο παιχνίδι ξεκινάει ανάμεσα στο ντετέκτιβ και τη συγγραφέα. Ο Νικ είναι αποφασισμένος να αποδείξει την ενοχή της Κάθριν, ενώ παράλληλα νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη προς αυτήν. Όταν αρχίζει να ερευνά το παρελθόν της, θα ανακαλύψει νέα επιβαρυντικά στοιχεία.... Κι ενώ το παιχνίδι συνεχίζεται, ένας καινούργιος φόνος έρχεται να επισπεύσει τις εξελίξεις.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ΑΝΤ1

The Secret Life of Walter Mitty

Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι (The Secret Life of Walter Mitty) του Μπεν Στίλερ

Ο Γουόλτερ Μίτι είναι ένας κλειστός, μοναχικός 45άρης. Εργάζεται στην εμφάνιση φωτογραφιών του θρυλικού περιοδικού «Life». Μέχρι να κατέβει στα υπόγεια του τεράστιου αρχείου που είναι το γραφείο του, η γκριζοντυμένη φιγούρα του χάνεται αχνή και αόρατη ανάμεσα στη γεωμετρία των διαδρόμων με τις επιβλητικές αφίσες των εξωφύλλων που γιορτάζουν τα κατορθώματα της ανθρωπότητας. Εκείνος δεν έχει καταφέρει τίποτα. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν έχει πάει πουθενά. Αυτό εξηγεί και στον υπάλληλο μίας εταιρίας διαδικτυακών γνωριμιών ο οποίος θέλει να «τονώσει» το προφίλ του - μήπως και κάποια γυναίκα τον προσέξει. Γιατί είναι μόνος. Εντελώς μόνος. Από τότε που πέθανε ο πατέρας του, όταν ο ίδιος ήταν στην εφηβεία, η μητέρα και η μικρότερη αδελφή του, είναι οι μοναδικοί του άνθρωποι. Για να επιβιώσει της «μπεζ» ζωής του ο Γουόλτερ έχει αναπτύξει μία πολύχρωμη, περιπετειώδη φαντασία: αφαιρείται συχνά κατά τη διάρκεια της μέρας και ταξιδεύει σ' ένα παράλληλο σύμπαν όπου εκεί είναι σπουδαίος, τολμηρός, ακαταμάχητος. Εχει όλες τις αστείες ατάκες για το προσβλητικό αφεντικό του, τη γοητεία να ρίξει την νέα κοπέλα στο λογιστήριο, το θάρρος να εγκαταλείψει το γραφείο του και κατακτήσει τον κόσμο. Μέχρι που μια μέρα, όλα αυτά πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Η κρυφή του ζωή τον καλεί να την ζήσει στα φανερά. Ή τώρα, ή ποτέ!

O Mπεν Στίλερ κατασκευάζει την πιο φιλόδοξη περιπέτεια της σκηνοθετικής ζωής του. Ενα κινηματογραφικό και ψυχαναλυτικό, κυριολεκτικό και ονειρικό ταξίδι. Μία ταινία με μεγάλη καρδιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

The Man Who Sold His Skin

Ο Ανθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του (The Man Who Sold His Skin) του Καουτέρ Μπεν Χανιά

Η ιστορία του Σαμ Αλί είναι τόσο απίστευτη που θα μπορούσε να συμβεί μόνο στην πραγματικότητα. Ηταν 2007, όταν ο Ελβετός Τιμ Στάινερ έδωσε την άδεια στον Βέλγο καλλιτέχνη Βιμ Ντελβογιέ να ζωγραφίσει την πλάτη του και με τον εύγλωττο τίτλο «Tim», να πουλήσει το έργο σε έναν μεγάλο συλλέκτη. Ο Στάινερ πήρε το ένα τρίτο των χρημάτων της αγοράς, υπό τον όρο να είναι διαθέσιμος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως «έκθεμα» σε μουσεία και γκαλερί, να προστατεύει με κάθε τρόπο τη ζωγραφιά και μετά το θάνατό του να επιτρέψει την αφαίρεσή της μαζί με το δέρμα του, τη συντήρησή της και το καδράρισμά της για λογαριασμό του συλλέκτη.

Εξόφθαλμη σάτιρα για τον κόσμο της τέχνης ή μια απλοϊκή κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Δύση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το προσφυγικό, το φιλμ της Τυνήσιας Καουτέρ Μπεν Χανιά έφτασε μέχρι την πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας το ίδιο μπερδεμένη και εγκλωβισμένη στα σύμβολά της με τον υπέροχο πρωταγωνιστή της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.55 στον Nova Cinema 2

Mustang

Ατίθασες (Mustang) της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν

Πέντε έφηβα κορίτσια ζουν στο πατρικό τους σπίτι στην παραλιακή τους κωμόπολη στη Μαύρη Θάλασσα. Χιλιάδες μίλια μακριά από την Κωνσταντινούπολη και, θαρρείς, χιλιάδες χρόνια από την οποιαδήποτε γυναικεία χειραφέτηση. Δεν γνωρίζεις σε ποια εποχή βρίσκεσαι, μέχρι που κάποια αυτοκίνητα, ή ρούχα, ή ποπ αναφορές το προδίδουν. Οχι, δεν είσαι 50 χρόνια πίσω. Είσαι απλά κολλημένος στο χρόνο, στα ταμπού και σε μία εγκλωβιστική πατριαρχική κοινωνία. Oι γονείς τους έχουν πεθάνει και οι πέντε αδελφές μεγαλώνουν με την γιαγιά-Κέρβερο, που τις τιμωρεί για οτιδήποτε θα μπορούσε να κουτσομπολέψει η γειτονιά, κι έναν βίαιο θείο που απειλεί και σηκώνει χέρι αν υποψιαστεί ότι «έχουν λερώσει την τιμή τους». Τα κορίτσια όμως έχουν αντιστάσεις: με τα μακριά μαύρα τους μαλλιά να ανεμίζουν, όμορφες σαν τα χρόνια της νότης τους, γελούν, πειράζονται, χορεύουν, ερωτεύονται, ζουν ανέμελα τις πρώτες μέρες ενός ζεστού, ηλιόλουστου καλοκαιριού. Μέχρι που ανήσυχη γιαγιά και ανυπόμονος θείος σκέφτονται την τέλεια λύση: ξεκινώνοντας από τις μεγάλες, να τις παντρέψουν με προξενιό. Μία βίαιη διαδικασία «ξεφορτώματος» ξεκινά. Πώς μπορούν να αντισταθούν; Πώς σπάει το χαλινάρι αιώνων από τη ράχη σου; Πώς μπορείς να τρέξεις ελεύθερη, μακριά;

To πολυβραβευμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν, μία τρυφερή δραμεντί με δυνατή φεμινιστική φωνή για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη Τουρκία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

thor love and thunder

Thor: Love and Thunder του Τάικα Γουαϊτίτι

Ο Θορ διανύει μια περίοδο πολύ διαφορετική σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν: αυτή τη φορά αναζητά την εσωτερική γαλήνη. Η απόσυρσή του διακόπτεται από έναν γαλαξιακό φονιά γνωστό ως Γκορ, ο οποίος επιδιώκει την εξαφάνιση των Θεών. Για να αντιμετωπίσει την απειλή, ο Θορ ζητά τη βοήθεια της Βαλκυρίας, του Κοργκ και της πρώην φίλης του, Τζέιν Φόστερ, η οποία - προς έκπληξη του Θορ - χειρίζεται ανεξήγητα καλά το μαγικό σφυρί του, Μγιόλνιρ, ως Mighty Thor. Μαζί, ξεκινούν μια κοσμική περιπέτεια για να αποκαλύψουν το μυστήριο πίσω από την εκδίκηση του Γκορ και να τον σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Love conquers all! O Θορ επιστρέφει με την τρέλα του Τάικα Γουαϊτίτι, αντίπαλο τον Κρίστιαν Μπέιλ και τη Νάταλι Πόρτμαν ως Mighty Thor! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς